اعلام نرخ مصوب بلیط اتوبوس برای سفر‌های اربعین به مرز چذابه مبلغ و شرایط وام اربعین دانشجویی اعلام شد + جزئیات زمان شارژ کالابرگ الکترونیک دهک‌های چهارم تا هفتم اعلام شد شرایط خرید ارز اربعین در «بله» اعلام شد آخرین قیمت‌ها در بازار تجاری/ دلار توافقی چند شد؟ دادستان کل کشور: افزایش قیمت برنج در شرایط فعلی به هیچ‌عنوان قابل قبول نیست جزئیات دریافت تسهیلات مسکن کارگری واریز حقوق تیر بازنشستگان از فردا یکشنبه ۲۹ تیر خرید طلای آنلاین شرطی شد + جزئیات قیمت سکه امروز شنبه ۲۸ تیر ۱۴۰۴ / نیم سکه چند شد؟ قیمت طلا امروز شنبه ۲۸ تیر ۱۴۰۴ / طلای ۱۸ عیار چقدر افزایش داشت؟ عبور مصرف برق از ۸۰ هزار مگاوات / استان‌های پر مصرف کدام‌اند؟ قیمت روز خودرو‌های سایپا و ایران خودرو امروز شنبه ۲۸ تیر ۱۴۰۴ + جدول قیمت سکه پارسیان، امروز ۲۸ تیر ۱۴۰۴ آبفا: ذخایر سد‌های تهران در پایین‌ترین وضعیت خود قرار دارد/ مجتمع‌های مسکونی چند طبقه، مخزن و پمپ نصب کنند

قیمت جدید برنج اعلام شد

رییس اتحادیه شالیکوبی‌داران مازندران خاطر نشان کرد: افزود: 80 درصد برنج از تولیدکنندگان و کشاورزیان خارج شده است و در انبارهای افرادی است که تمایلی به عرضه آن ندارند و می‌خواهند با دپو برنج کنترل بازار این محصول را در دست بگیرند.
تاریخ انتشار: ۰۹:۴۱ - ۱۳ بهمن ۱۴۰۰ - 2022 February 02
کد خبر: ۱۲۰۴۷۰

به گزارش راهبرد معاصر؛ تقی جعفریان در گفت‌وگو با ایلنا، با اشاره به افزایش 6 تا 7 درصدی قیمت برنج کشت دوم، گفت: قیمت برنج‌های سنتی هاشمی و طارم افزایش مجدد نرخ را در هفته اخیر را تجربه کردند این در حالیست که قیمت برنج‌های پرمحصول ثابت ماند و تغییر نکرد.

 

این فعال اقتصادی با اشاره به انواع قیمت برنج در بنکداری، گفت: قیمت طارم کیلویی 73 هزار تومان، هاشمی کیلویی 75 هزار تومان و برنج کشت دوم کیلویی 80 هزار تومان، فجر کیلویی 55 هزار تومان، ندا کیلویی 43 هزار تومان و شیرودی کیلویی 46 هزار تومان است. سود بنکداری و عمده‌فروشی 2 تا 3 درصد بوده و این در حالیست که سود فروش واحدهای صنفی 10 تا 12 درصد است.

 

وی با بیان اینکه عرضه محصول به‌صورت قطره‌چگانی است، افزود: 80 درصد برنج از تولیدکنندگان و کشاورزیان خارج شده است و در انبارهای افرادی است که تمایلی به عرضه آن ندارند و می‌خواهند با دپو برنج کنترل بازار این محصول را در دست بگیرند.

 

جعفریان بابیان اینکه گیلان و گلستان کشت دوم ندارد، خاطر نشان کرد: کشت دوم، در مازندران انجام می‌شود البته حجم کشت دوم به مراتب کمتر از کشت اول است.

 

رییس اتحادیه شالیکوبی‌داران مازندران در پاسخ به این پرسش که آیا امکان خودکفایی برنج برای ما وجود دارد؟ گفت: من خودکفایی در تولید برنج را در شرایط فعلی دور از ذهن می‌دانم؛ برای عملیاتی کردن این مهم باید با تفکر و برنامه جلو برویم. همچنین رسیدن به این مهم مستلزم مکانیزه کردن و نوسازی اراضی است. همچنین شالیزارهای ما یکپارچه نیستند و باید شالیزارها 30 تا 50 هزار هکتار شوند در حال حاضر بیشتر اراضی برنج در حد 2 تا 3 هزار متر هستند.

 

این فعال اقتصادی بابیان اینکه کارخانه‌جات شالی‌کوبی و تبدیلی در ظاهر مدرن هستند، گفت: بسیاری از دستگاه‌های شالی‌کوبی در کشور چینی هستند از شلتوک‌ها کمتر از 75 درصد برنج به‌دست می‌آید اما اگر کارخانجات تبدیلی تقویت شوند 12 تا 13 درصد میزان استحصال از شلتوک افزایش پیدا می‌کند. از سوی دیگر سرانه مصرف بالا رفته است و همین مسئله خودکفایی ما را در تولید برنج دشوار کرده است.

 

وی میزان مصرف سالیانه برنج را 2 میلیون تن عنوان کرد و افزود: برنج‌های پرمحصول که قرار بود جایگزین برنج‌های ایرانی شوند نتوانست جایگاه خود را در سفره‌های مردم پیدا کند و مردم همچنان تمایل و رغبت به خرید به برنج‌های سنتی طارم، هاشمی و صدری دارند.

 

جعفریان در ادامه تصریح کرد: کشاورزان نمی‌داند که چه محصولی در اراضی خود کشت کند و اگر در یک سال قیمت مرکبات بالا برود همه متمایل به باغداری می‌شود و اگر قیمت برنج بالا برود برنج می‌کارند هنوز تکلیف کشاورزان در زمینه کشت مشخص نشده است.

 

این فعال اقتصادی با اشاره به کمبود آب در خوزستان و لرستان، گفت: در سال‌های گذشته کشت خوزستان و خراسان به‌دلیل کمبود آب کاهش پیدا کرد و اگر متوقف نشده بود میزان تولید افزایش پیدا می‌کرد و می‌توانستیم امیدوار به خودکفایی در تولید برنج باشیم./ ایلنا

ارسال نظر
آخرین اخبار