جزئیات گفتگوی عراقچی و فرمانده ارتش پاکستان طرح ترامپ برای ممنوعیت روادید مهاجرتی ۷۵ کشور لغو شد چین: اقدامات یک‌جانبه آمریکا علیه شرکای ایران «غیرقانونی» است اعلام وضعیت اضطراری هواپیمای آمریکایی در نزدیکی تنگه هرمز واشنگتن پست: ترامپ گزینه‌ چندانی برای تشدید تحریم علیه ایران ندارد حزب‌الله مصاحبه جعلی العربیه درباره بلندی‌های علی الطاهر را تکذیب کرد نیویورک‌تایمز: تهدیدهای ترامپ برای وادار کردن ایران به امتیازدهی، نتیجه معکوس داشته است تأکید نخست‌وزیر قطر بر تلاش برای میانجیگری میان ایران و آمریکا ایهود باراک: اقدام نتانیاهو در تشدید تنش‌ با ترکیه احمقانه است غریب آبادی: آمریکا اسم شکست بعدیش را «جنگ اقتصادی» گذاشته‌ است هشدار صنعا: مرحله جدید معادلات علیه عربستان دردناک‌تر خواهد بود عراقچی: اصرار آمریکا به سیاست شکست خورده شکست‌های بیشتر به بار می‌آورد حزب‌الله: با حمایت ایران قاطعانه ایستاده‌ایم/ معادله تهران تثبیت شد آمریکا مدعی شد: ۷۵۷ نظامی در جنگ ایران زخمی شده‌اند جلالی: پروژه‌های مشترک ایران و روسیه با سرعت بیشتری دنبال خواهد شد ادعای جدید ترامپ درباره مذاکره با ایران: مذاکره با آنها اتلاف وقت است!
در تماس تلفنی با وزیر خارجه چین مطرح شد؛

امیرعبداللهیان: طرف غربی در حوزه لغو تحریم‌ها تصمیم جدی و موثر اتخاذ کند

امیرعبداللهیان: طرف غربی در حوزه لغو تحریم‌ها تصمیم جدی و موثر اتخاذ کند وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در گفتگوی تلفنی با همتای چینی بر اتخاذ تصمیم جدی و موثر طرف غربی در حوزه لغو تحریم‌ها تأکید کرد.
تاریخ انتشار: ۰۸:۴۱ - ۱۹ بهمن ۱۴۰۰ - 2022 February 08
کد خبر: ۱۲۱۲۶۳

به گزارش راهبرد معاصر، حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران و «وانگ یی» عضو شورای دولتی و وزیر امور خارجه چین در تماسی تلفنی در خصوص مناسبات دو جانبه، روند مذاکرات وین و تحولات بین المللی بحث و تبادل نظر کردند.

وزیر امور خارجه چین ضمن تقدیر و تشکر از حضور ایران در بازی های المپیک زمستانی پکن، اظهار داشت؛ جهان شاهد رویدادی شگفت انگیز و امن خواهد بود و امیدواریم ورزشکاران ایرانی نیز در این بازی های بین المللی به نتایج خوبی دست پیدا کنند.

گفتنی است ایران پیش از این تحریم بازی های المپیک زمستانی از سوی آمریکا و برخی کشورهای اروپایی را محکوم کرده بود.

وانگ یی با اشاره به نامه آیت الله رئیسی به شی جین پینگ درباره روابط ایران و چین، اعلام آمادگی کرد که روابط دوجانبه در همه زمینه ها گسترش و تعمیق یافته و همکاری و هماهنگی دو کشور در مسائل منطقه ای و بین المللی بیش از پیش تقویت شود.

* طرف غربی در حوزه لغو تحریم ها تصمیم جدی و موثر اتخاذ کند

امیرعبداللهیان ضمن تشکر و قدردانی از موضع حمایتی دولت چین در مذاکرات وین برای لغو تحریم ها، ضمن تبیین سیاست های ایران، بر ضرورت واقع بینی طرف های غربی تاکید کرد.

وزیر امور خارجه کشورمان تصریح کرد که طرف غربی باید در حوزه لغو تحریم ها تصمیم جدی و موثر اتخاذ کند و فاصله معنادار خود را با سیاست های شکست خورده دولت قبلی آمریکا نشان دهد و این موضوع با لغو همه تحریم های مغایر با برجام و اقدام جدی در حوزه ارائه تضمین ممکن خواهد شد.

وزیر امور خارجه چین با بیان این که خروج یکجانبه آمریکا موجب خسارات و تعدی به حقوق مشروع ایران شده، تاکید کرد: همکاری و رایزنی ها در جریان مذاکرات وین و ارائه مطالبات منطقی و پیشنهادات اصلاحی طرف ایرانی مورد حمایت چین قرار دارد.

لازم به ذکر است ادامه دور خشتم مذاکرات وین به منظور رفع تحریم های آمریکا قرار است از امروز (سه شنبه) در وین از سر گرفته شود.

سعید خطیب زاده سخنگوی وزارت امور خارجه روز دوشنبه در نشست هفتگی با خبرنگاران با بیان این‌که آمریکا نمی‌تواند هزینه تصمیمات مخرب و غلط خود از جمله خروج غیرقانونی از برجام را از جیب ملت ایران بپردازد، گفت که در بحث تضمین‌ها توافقاتی حاصل شده ولی هیچ چیز توافق نمی‌شود، مگر همه چیز توافق شود. علاوه بر این، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران روز دوشنبه در دیدار با همتای فنلاندی در تهران، حصول توافق در وین را نیازمند اتخاذ تصمیمات مهم از سوی طرفهای غربی به ویژه آمریکا خواند.

* دعوت از امیرعبداللهیان برای شرکت در نشست همسایگان افغانستان

وزیر امور خارجه چین با اشاره به برگزاری موفقیت آمیز دومین اجلاس وزرای امور خارجه کشورهای همسایه افغانستان در تهران، از برگزاری سومین نشست در پکن به صورت حضوری در اواخر ماه آینده میلادی خبر داد و از وزیر امور خارجه کشورمان برای حضور در این اجلاس دعوت کرد.

طرفین همچنین بر تداوم رایزنی و همفکری مستمر در خصوص مسائل مورد اهتمام مشترک تاکید کردند./فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر
captcha
پرطرفدارترین اخبار