مرندی:ایران یک توافق خوب را می‌پذیرد و ضرب‌الاجل‌ها بی‌معنی است-راهبرد معاصر
عراقچی: نتیجه نسخه دوم فشار حداکثری، نسخه دوم شکست حداکثری است افزایش شمار شهدای لبنان به ۳۲۸۷ شهید درخواست ۱۷ سال زندان برای افشاگر پنتاگون درخواست عربستان از کشور‌های جهان برای پیوستن به ائتلاف بین‌المللی اجرای راهکار دودولتی انفجار یک پهپاد در منطقه حساس نظامی در جنوب «حیفا» عراقچی: ایران از هیچ کوششی برای افزایش مراودات با همسایگان دریغ نمی‌کند بیانیه مشترک ایران، روسیه و ترکیه درباره مسائل منطقه + جزئیات نتایج اجلاس فوق العاده سران کشور‌های اسلامی ـ عربی از زبان معاون وزیر خارجه بن فرحان: شورای امنیت قادر به تعامل با نزاع منطقه نیست عارف با بن سلمان دیدار کرد + عکس جزئیات گفت‌وگوی نتانیاهو و ترامپ درباره ایران رایزنی الاعرجی با سردار سلامی درباره توافقنامه امنیتی ایران و عراق بیانیه پایانی نشست ریاض: قدس خط قرمز امت عربی و اسلامی است سفیر ایران در روسیه: سخنگوی پوتین نیستم، اما سیاست مسکو دلارزدایی است ادعای اسکای نیوز عربی: الاعرجی در سفر به تهران حامل پیامی از جانب آمریکا درباره پاسخ ایران به حمله اسرائیل است

مرندی:ایران یک توافق خوب را می‌پذیرد و ضرب‌الاجل‌ها بی‌معنی است

تحلیلگر سیاسی حاضر در وین پایتخت اتریش گفت:ایران فقط یک توافق خوب را می‌پذیرد و ضرب‌الاجل‌ها بی‌معنی است. اگر ایالات متحده و تروئیکای اروپایی عجله دارند، باید از تعلل و اتلاف وقت خودداری کنند.
تاریخ انتشار: ۱۷:۱۱ - ۲۹ بهمن ۱۴۰۰ - 2022 February 18
کد خبر: ۱۲۲۶۸۰

به گزارش راهبرد معاصر «محمد مرندی» تحلیلگر سیاسی حاضر در وین پایتخت اتریش در مصاحبه با شبکه دولتی «تی‌آرتی» ترکیه درباره مذاکرات وین گفت: آمریکا و تروئیکای اروپایی در صورتی که خطوط قرمز ایران را بپذیرند و از تلاش‌های بیهوده برای افزودن موضوعات غیر برجامی به مذاکرات خودداری کنند، فرصتی برای رسیدن به توافق دارند. ایران فقط یک توافق خوب را می‌پذیرد و ضرب‌الاجل‌ها بی‌معنی است. اگر ایالات متحده و تروئیکای اروپایی عجله دارند، باید از تعلل و اتلاف وقت خودداری کنند.

مرندی همچنین توضیح داد: تاریخ، اوباما را به خاطر تحریم‌های فشار حداکثری جنایتکارانه و ترامپ را به دلیل تشدید آنها و بایدن را به خاطر ادامه سیاست‌های ترامپ به خاطر خواهد آورد. اما همه آنها شکست خوردند و از آنجایی که رژیم‌های ناتو در رویارویی با روسیه و چین ضعف نشان می‌دهند، بهترین کار برای آنها این است که هزینه‌ها را کاهش دهند و توافق را بپذیرند.

مشروح این مصاحبه را در ادامه می‌خوانید:

مرندی درباره فرصت پیش روی طرف غربی اظهار داشت اگر آمریکایی‌ها و اروپایی‌ها تصمیم درست را بگیرند، فرصت بسیار خوبی وجود دارد که برجام در چند روز آینده احیا شود. او سپس در پاسخ به سوالی درباره ضرب‌الاجل‌های ساختگی غرب مبنی بر این که در صورت عدم توافق در این دور از مذاکرات، توافق هسته‌ای سال ۲۰۱۵ ایران به پایان خواهد رسید، گفت: ایرانی‌ها هرگز ضرب الاجل‌های آمریکایی‌ها را جدی نمی‌گیرند، ما مجموعه‌ای از ضرب‌الاجل‌ها را داشته‌ایم، و ایران به کار خود مثل همیشه ادامه داده و آن‌ها را نادیده گرفته و هیچ اتفاقی هم نیفتاده است.

این کارشناس حاضر در وین افزود: چیزی که برای ایران اهمیت دارد، یک توافق خوب است نه هر توافقی و ایران برای رسیدن به توافق خوب عجله دارد، زیرا تحریم‌های ظالمانه و غیرانسانی که آمریکایی‌ها و اروپایی‌ها اعمال کرده‌اند، زنان و کودکان را هدف گرفته، مثل همان کاری که آن‌ها در افغانستان، یمن، سوریه و ونزوئلا انجام می‌دهند. آنها مردم عادی را هدف قرار می‌دهند، بنابراین ایرانی‌ها می‌خواهند که تحریم‌ها هر چه زودتر برداشته شوند. اما ایران این اشتباه را نمی‌کند که تحت فشار وارد یک توافق بد شود؛ بنابراین اگر آمریکایی‌ها و اروپایی‌ها الزامات یک توافق خوب را پبذیرند، توافقی وجود خواهد داشت در غیر اینصورت لفاظی واشنگتن وضعیت امور را در وین یا در میز مذاکره تغییر نمی‌دهد.

او در ادامه در خصوص تحریم‌های آمریکا با تاکید بر این که باراک اوباما کسی بود که تحریم‌های ظالمانه را آغاز و ترامپ آن را بازگرداند و تاریخ اوباما را به عنوان کسی که جنایت علیه بشریت و علیه مردم عادی انجام داده، به خاطر خواهد آورد، گفت: وقتی ترامپ به قدرت رسید، او آن تحریم‌ها را به رغم توافق هسته‌ای بازگرداند، و آن‌ها را تشدید کرد. مشخص است که مردم جان خود را از دست دادند، خانواده‌ها رنج کشیدند و هدف همین بود و بایدن به همراه اروپایی‌ها همینطور که در حال صحبت هستیم، تحریم‌های فشار حداکثری را که زنان و کودکان را هدف قرار داده، ادامه می‌دهد.

مرندی اظهار داشت: اما آنها (تحریم‌ها) شکست خوردند و مقام‌های آمریکایی و سیاستمداران ارشد و سیاستمداران سابق همه اذعان کرده‌اند که تحریم‌های فشار حداکثری شکست خورده و ایرانی‌ها برنامه هسته‌ای صلح‌آمیز خود را به جلو برده‌اند. آن را توسعه داده‌اند. ایران روابط خود را با کشورهایی مثل چین، روسیه، جهان جنوب و کشورهای همسایه گسترش بیشتری داده‌ تا فشار را جبران کند و البته که آمریکا و کشورهای اروپایی در حال مواجه شدن با مشکلات فزاینده هستند و همانطور که دیدیم رئیس ناتو ضعف ناتو را در رویارویی با روسیه نشان داده، مسائل با چین و همچنین مشکلاتی که می‌بینیم در داخل آمریکا و اروپا در حال افزایش است، بنابراین آمریکا باهوش و واقع‌گرا خواهد بود اگر الزامات یک توافق خوب که برای همه طرف‌ها مفید باشد را بپذیرد.

او در خصوص زمان اعلام پیشرفت و توافق احتمالی گفت: گفتن زمان سخت است، می‌تواند کاملا نزدیک باشد اما باز هم بستگی به این دارد که آیا آمریکایی‌ها و اروپایی‌ها آماده برخی تصمیم‌گیری‌ها هستند و همچنین مسائل حل شده و فقط چند مسئله مانده که نیاز به تصمیم‌گیری در واشنگتن دارد.

وی پیشتر هم گفته بود که مذاکرات رفع تحریم‌های ایران به توافق نزدیک شده است. مرندی شامگاه چهارشنبه در صفحه توئیتر خود نوشت: «ما به توافقی در وین نزدیک می‌شویم. با این حال، برخی از مسائل باقی مانده است که نیاز به تصمیم آمریکا و تروئیکای اروپایی نیاز دارد». این کارشناس نزدیک به مذاکرات وین تحلیل کرد در صورتی که آمریکا و تروئیکای اروپایی اراده سیاسی نشان داده و تصمیماتی را بگیرند، «این امکان وجود دارد که ظرف چند روز به توافقی دست پیدا کرد».

همزمان، «علی باقری» مذاکره‌کننده ارشد جمهوری اسلامی ایران با بیان اینکه «زمان تصمیم‌گیری طرف‌های مذاکراتی ما فرارسیده»، اعلام کرد: «بیش از هر زمان به توافق نزدیک شده‌ایم، اما تا وقتی درباره همه‌ چیز توافق نشده باشد، درباره هیچ چیز توافق نشده است». «میخائیل اولیانوف» نماینده روسیه در مذاکرات وین نیز ضمن موافقت با اظهارات باقری، گفت اکنون زمان اتخاذ تصمیمات نهایی در مذاکرات وین درباره برجام است.

آمریکا در اردیبهشت‌ماه سال ۱۳۹۷ به مشارکت خود در برجام که یک توافق هسته‌ای مورد تأیید شورای امنیت سازمان ملل متحد بود خاتمه داد و علاوه بر از سرگیری تحریم‌های متوقف‌شده ذیل این توافق، تحریم‌های جدیدی ضد ایران وضع کرد. دولت جدید کاخ سفید علی‌رغم اعتراف به شکست سیاست فشار حداکثری هنوز به تعهدات خود برای بازگشت از آن سیاست‌ها از طریق رفع تحریم‌ها علیه ایران عمل نکرده است.

دور هشتم مذاکرات وین بین ایران و گروه ۱+۴ (آلمان، فرانسه، روسیه، چین و انگلیس) و هماهنگ کننده اتحادیه اروپا برای رفع تحریم‌های آمریکا علیه ایران بعد از ۱۱ روز تنفس برای مشورت هیأت‌ها با پایتخت‌ها از روز ۱۹ بهمن ماه در پایتخت اتریش از سر گرفته شد و کماکان در سطوح مختلف در حال برگزاری است./فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر
تحلیل های برگزیده