هشدار امشب هواشناسی؛ فعالیت سامانه بارشی جدید در ۲۶ استان واریز کامل پاداش پایان خدمت فرهنگیان بازنشسته سال ۱۴۰۲ معمای مولکولی انیشتین حل شد دستگیری دومین باند کلاهبرداری از پزشکان کشور در البرز وزارت علوم بازداشت دانشجویان در اجتماعات دانشگاه‌ها را شایعه‌سازی اعلام کرد نفوذ سردچال و یخ زدن ایران حقیقت دارد؟ تعیین ضرب‌الاجل برای متهم پرونده رضایت خودرو تصمیم وزارت آموزش و پرورش بر بازنگری و تغییر برنامه درسی پدر «امیرمحمد خالقی»، دانشجوی دانشگاه تهران: شب قبل از حادثه پسرم گفت پدر تاکنون تو خرجی مرا دادی، اما الان کار پیدا کردم و می‌توانم خرجم را تامین کنم/ این حادثه ما را در شوک و اندوه عمیقی فرو برده هشدار نارنجی در برخی از مناطق کشور؛ ورود موج سرد و بارش برف و باران در کشور رئیس سابق دانشگاه تهران ادعای جمع آوری کیوسک پلیس را رد کرد تکذیب فضاسازی‌های رسانه‌های معاند/ پلیس: اغتشاش در دهدشت صحت ندارد فرمانده انتظامی تهران بزرگ: کیوسک پلیس محل قتل دانشجو به درخواست دانشگاه تهران برچیده شد شهادت مامور پلیس آگاهی هرمزگان در حین بازسازی صحنه قتل ثبت شکایت رسمی از قاتلان امیرمحمد خالقی و مخلان تجمع شب گذشته دانشجویان

سازمان جهانی بهداشت:امسال می‌تواند سال پایان کرونا باشد

رئیس سازمان جهانی بهداشت در جریان سخنرانی طی کنفرانس امنیتی مونیخ گفت:امسال با ابزارها و دانش کنونی می‌تواند سال پایان همه گیری باشد.
تاریخ انتشار: ۱۸:۰۸ - ۳۰ بهمن ۱۴۰۰ - 2022 February 19
کد خبر: ۱۲۲۸۵۸

به گزارش راهبرد معاصر از تارنمای سازمان جهانی بهداشت (WHO)، رئیس این سازمان، تدروس ادهانوم، در جریان کنفرانس امنیتی مونیخ به سخنرانی پرداخت.

وی گفت: در ابتدای شیوع این ویروس، هیچ‌کدام از ما تصور نمی‌کردیم وارد سال سوم همه‌گیری هم بشویم.  اینک یکی از سوالات مهمی که اذهان عمومی می پرسند این است که چه زمانی این دوران ناگوار به پایان خواهد رسید؟ در واقع، پوشش بالای واکسنیاسیون در برخی کشورها، همراه با شدت کمتر اومیکرون، این توهم را ایجاد کرده که همه‌گیری به پایان رسیده است. اما تا  زمانی که ۷۰ هزار نفر در هفته بر اثر این بیماری می میرند، نمی توان چنین ادعایی کرد.

ادهانوم افزود: ۸۳ درصد از جمعیت آفریقا هنوز یک دوز واکسن دریافت نکرده اند. در عین حال نظام های بهداشتی همچنان تحت فشار قرار شدیدی هستند. ما یک ویروس بسیار قابل انتقال داریم که تقریباً به صورت کنترل نشده در گردش است و نظارت بسیار کمی هم روی آن هست و نمی توان سیر تکاملش را دقیقا ردیابی کرد. در واقع، باید گفت شرایط برای ظهور انواع خطرناک تر و قابل انتقال تر ایده آل است.

رئیس سازمان جهانی بهداشت بیان کرد: اما می توانیم امسال با کمک هم به این همه گیری پایان دهیم. ما ابزارها و دانش لازم را داریم. از همین رو از همه کشورها می‌خواهیم که نیاز مالی فوری ۱۶ میلیارد دلاری سازمان جهانی بهداشت برای تهیه واکسن‌ها، آزمایش‌ها و درمان‌ها  را برطرف سازند.  در مقایسه با هزینه های سالانه ای که این ویروس به اقتصاد جهان تحمیل می کند، ۱۶ میلیارد دلار رقم بالایی محسوب نمی شود.  تحلیل ما این است که برای سال آتی سازمان جهانی بهداشت به ۳۱ میلیارد دلار بودجه نیاز دارد.

وی گفت: با در نظر گرفتن این توصیه‌ها، ماه گذشته هیات اجرایی سازمان جهانی بهداشت به من ماموریت داد تا مجموعه‌ای از پیشنهادها را در مورد تقویت تلاش جهانی برای پیشگیری، آمادگی و واکنش به همه‌گیری تهیه کنم تا در مجمع جهانی بهداشت که اردیبهشت ماه برگزار می شود، مورد بررسی قرار گیرد.

ادهانوم اضافه کرد: در نشست ویژه مجمع جهانی بهداشت در پایان سال گذشته، ۱۹۴ کشور عضو سازمان جهانی بهداشت توافق کردند که یک سند جدید الزام آور قانونی را برای تعیین قوانین برای پیشگیری، آمادگی و واکنش به این بیماری همه گیر تنظیم کنند.  باید شورایی در چارچوب قانون اساسی سازمان جهانی بهداشت، برای اطمینان از انسجام سیاسی، استراتژیک و فنی، تشکیل شود.  ما به سیستم‌ها و ابزارهای قوی‌تری برای پیشگیری، شناسایی و واکنش سریع به این پاندمی و همه‌گیری‌های آتی نیاز داریم.  

سازمان جهانی بهداشت پیش تر اقداماتی را برای ایجاد برخی از این سیستم ها و ابزارها، از جمله مرکز سازمان جهانی بهداشت برای اطلاعات  همه گیری  در برلین، برای افزایش نظارت جهانی از طریق اطلاعات مشترک انجام داده است.  

ما در حال اجرای آزمایشی سیستم «بیو هاب» (BioHub) هستیم که سازوکاری جدید برای به اشتراک گذاشتن یافته های بیولوژیکی نوین توسط کشورها است.  چندین کشور اکنون در حال اجرای آزمایشی این سامانه سلامت هستند که یک مکانیسم برای افزایش آمادگی ملی است.  تا کنون شش کشور آفریقایی برای تولید واکسن‌های «ام آر ان ای» (MRNA) خود از این مرکز فناوری دریافت کرده اند: مصر، کنیا، نیجریه، سنگال، آفریقای جنوبی و تونس. همچنین ما در حال ساخت آکادمی  در لیون، فرانسه هستیم.

وی در پایان سخنرانی گفت: کرونا زمانی تمام می شود که ما تصمیم بگیریم به آن پایان دهیم. زیرا این یک موضوع شانسی نیست، یک امر انتخابی است.   پایان دادن به این بیماری همه گیر باید تمرکز همه ما باشد. در عین حال، باید درس هایی را که کووید ۱۹ به ما آموخته مرور کنیم./ایرنا

مطالب مرتبط
ارسال نظر
پرطرفدارترین اخبار