گروسی: فعلا مذاکرات رسمی میان آمریکا و ایران در جریان نیست ترامپ ادعای پایان «خیلی زود» جنگ با ایران را تکرار کرد شروط عجیب آمریکا برای ازسرگیری پرواز‌های نجف میان ایران و عراق ناو هواپیمابر «تئودور روزولت» برای جابه‌جایی با ناو دیگر عازم منطقه شد پایگاه داده پنتاگون هک شد مقام آگاه ایرانی انعطاف ایران در قبال موضوع هسته‌ای را تکذیب کرد + جزئیات پاسخ نماینده ایران به اتهامات وزیر خارجه کانادا ترامپ مدعی مذاکره غیر مستقیم با ایران شد بن فرحان و روبیو در واشنگتن دیدار کردند از سرگیری پرواز‌ها میان ایران و نجف اشرف تظاهرات در نجف برای لغو ممنوعیت پرواز‌های ایران توضیح سخنگوی وزارت امور خارجه درباره حضور عراقچی در نیویورک سفارت ایران ادعا‌ها درباره ادعای ارتباط تهران با پرونده فرفورد را رد کرد امارات سفر نتانیاهو را تکذیب کرد معاون اف بی آی استعفا داد فوری/ فرودگاه نجف تا ۲۴ ساعت آینده به روی پرواز‌های ایران بازگشایی می‌شود

بن فرحان:عربستان سعودی منتظر دور پنجم مذاکرات با ایران است

بن فرحان:عربستان سعودی منتظر دور پنجم مذاکرات با ایران است بن فرحان گفت که عربستان سعودی، منتظر دور پنجم مذاکرات با ایران است، «هر چند تا کنون، هیچ پیشرفت بنیادینی در روند مذاکرات صورت نگرفته است.
تاریخ انتشار: ۲۱:۱۲ - ۳۰ بهمن ۱۴۰۰ - 2022 February 19
کد خبر: ۱۲۲۸۹۱

به گزارش راهبرد معاصر «فیصل بن فرحان» وزیر امور خارجه عربستان سعودی شامگاه امروز شنبه از احتمال برگزاری دور پنجم مذاکرات با جمهوری اسلامی ایران خبر داد.

شبکه خبری الجزیره به نقل از بن فرحان گزارش داد که عربستان سعودی، منتظر دور پنجم مذاکرات با ایران است، «هر چند تا کنون، هیچ پیشرفت بنیادینی [در روند مذاکرات] صورت نگرفته است».

وی بدون اشاره به عدم آمادگی ریاض برای برداشتن گامهای عملی به منظور رسیدن به توافق با تهران، ابراز امیدواری کرد که «ایران تمایل جدی داشته باشد تا بتواند روش کاری جدیدی [برای رسیدن به توافق] پیدا کند».

وزیر خارجه سعودی که کشورش همچنان در حال ادامه جنگ علیه مردم یمن است، گفت که ریاض همچنان به حمایت از دولت مستعفی یمن ادامه خواهد داد و تلاش خواهد کرد که جنبش انصارالله را برای آتش‌بس اقناع کند.

روزنامه عکاظ عربستان هم از دیدار بن فرحان و آنتونی بلینکن وزیر خارجه آمریکا در حاشیه کنفرانس مونیخ خبر داد. به گزارش این روزنامه، طرفین سعودی و آمریکایی، روابط بین دو کشور و راههای تقویت این روابط و هماهنگی مشترک را بررسی کردند.

بن فرحان و بلینکن همچنین در این دیدار، تحولات منطقه‌ای و بین‌المللی را بررسی و ادعا کردند که این دیدار، در راستای افزایش امنیت و ثبات در منطقه خاورمیانه و تلاش برای حمایت از صلح در منطقه است.

طرفین همچنین جنگ علیه ملت یمن و همچنین برنامه مسالمت‌آمیز هسته‌ای جمهوری اسلامی ایران را بررسی کردند. مذاکرات وین نیز یکی دیگر از محورهای این نشست بوده است.

این در حالی است که وزیر خارجه سعودی چندی پیش با اشاره به اینکه ریاض تا کنون 4 نشست با تهران برگزار کرده، گفت: «گفت‌وگوها با تهران دوستانه بوده اما پیشرفت ملموسی نداشته است».

فیصل بن فرحان پیشتر و در مصاحبه با نشریه «فایننشال تایمز» گفته بود که ریاض در حال بررسی دادن مجوز به ایران برای باز کردن کنسولگری خود در شهر بندری جده است اما افزود که مذاکرات پیشرفت کافی برای احیای کامل روابط دیپلماتیک نداشته، چیزی که به ادعای این مقام، خواست ایران است. 

پیش‌تر پایگاه خبری آمریکایی «بلومبرگ» به نقل از منابع آگاه از مذاکرات میان ایران و عربستان سعودی مدعی شد، ایران از عربستان سعودی خواسته به عنوان تمهیدی برای پایان دادن به جنگ یمن، کنسولگری ایران در جده و کنسولگری عربستان سعودی در مشهد گشوده شود.

بلومبرگ به نقل از دو منبع آگاه خود آورده است: ایران پیشنهاد بازگشایی کنسولگری‌ها در مشهد و جده را به نشانه حسن نیت داده و یکی از این دو منبع هم گفت که مذاکرات به طور کلی پیشرفت کرده است، اما پای جزئیات که به میان می‌آید، مذاکرات پیچیده و دشوار می‌شود.

طبق این گزارش، تازه‌ترین دور از مذاکرات میان عربستان سعودی و ایران در ۲۱ سپتامبر گذشته برگزار شد و انتظار می‌رود که دور جدید آن هم به زودی برگزار شود./فارس

ارسال نظر
captcha
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار