مراکز آموزشی مازندران شنبه غیر حضوری است تشکیل جلسه ستاد مدیریت بحران در پی صدور هشدار قرمز هواشناسی خبر خوش برای بازنشستگان و کارکنان نظام سلامت وضعیت تعطیلی مدارس و ادارات در روز شنبه ۴ اسفند مدیر عامل خبرگزاری قوه قضائیه: هر دو سارق دانشجوی دانشگاه تهران ایرانی هستند انسداد محور عباس آباد-کلاردشت به علت ریزش کوه آخرین وضعیت جوی و ترافیکی راه‌های کشور / بارش برف و باران در برخی محور‌ها افتتاح بازار بزرگ میوه و تره‌بار غرب استان تهران در شهریار بارش برف و باران شدید در مازندران / سفر به شمال ممنوع هواشناسی: یخبندان در راه تهران؛ هوا ۱۰ درجه سردتر می‌شود وزیر آموزش و پرورش: حل مسائل معیشتی معلمان از اولویت‌ها است پرداخت حقوق فرهنگیان با نرم‌افزار جدید دستمزد در آینده نزدیک توضیحات وزیر آموزش و پرورش در خصوص رقم یک میلیونی بازمانده از تحصیل در کشور صحنه قتل دانشجوی دانشگاه تهران بازسازی شد هواشناسی ایران ۲ اسفند؛ هشدار بارش سنگین برف و یخبندان در ۱۵ استان

تک درنای سیبری از مازندران پر کشید

تنها بازمانده گله غربی درنا سیبری که با نام «امید» شناخته می‌شود پس از ۱۳۱ روز زمستان‌گذرانی در تالاب فریدونکنار صبح امروز سه‌شنبه رهسپار سیبری شد.
تاریخ انتشار: ۱۰:۳۸ - ۱۷ اسفند ۱۴۰۰ - 2022 March 08
کد خبر: ۱۲۵۳۰۸

به گزارش راهبرد معاصر، درنای امید که درتاریخ هفتم آبان ماه برای زمستانگذرانی در تالاب بین المللی فریدونکنار فرود آمده بود، صبح امروز پس از ۱۳۱روز زمستان گذرانی بازگشت خود به سیبری را آغاز کرد.

درنای سیبری یکی ازگونه های مهاجر زمستان گذران بوده که همه ساله از اوایل آبان ماه تا اوایل اسفندماه به مدت چهار ماه درتالاب بین المللی فریدونکنار زیست می کند. امسال چهاردهمین سالی بوده است که مازندران در زمستان میزبان امید بود.

امید سال گذشته در تاریخ ۱۴ آبان ماه برای زمستانگذرانی به تالاب بین المللی فریدونکنار مهاجرت کرده بود و پس از ۱۱۵ روز زمستانگذرانی ، روز ۸ اسفندماه ، به سیبری بازگشت.

درنای سیبری ازگونه های بحرانی درخطر انقراض دنیا بوده که درحال حاضر از جمعیت غربی این گونه تنها یک بال باقی مانده است که ۱۴ سال است که به صورت تنها و انفرادی به تالاب فریدونکنار مهاجرت و زمستانگذرانی می کند.

درناهای سفید سیبری که امید آخرین بازمانده آنها در مهمانی طبیعت ایران به شمار می رود ، از چند دهه پیش از زیستگاه زادآوری خود در سیبری از مسیر روسیه، قزاقستان و آذربایجان به فریدونکنار مازندران مهاجرت ‌می کردند و حدود چهار ماه از سال را با تغذیه در محدوده دامگاه‌های سنتی ازباران و سرخرود و فریدونکنار زمستان گذرانی می‌کردند.

نسل درنای سفید از میان ۱۵ گونه درنای موجود، در حال انقراض است. این گونه درناهای سیبری بجز سال های ۸۸ و ۹۴ در تمامی نیم قرن گذشته مازندران را مقصد زمستان گذرانی خود انتخاب کرد.
دُرنای سیبری که امید از گونه آنهاست و با نام علمی 'گروس لئوکوجرانوس Grus leucogeranus ' شناخته می شود، پرنده‌ای در معرض خطر انقراض از خانواده درناهاست که قدی نزدیک به یک ‌و نیم متر دارد و فاصله دو بال آن بیش از ۲ متر است. این درنا بدنی یکدست سفید با پاهای بلند سرخ ‌رنگ دارد و منقار بلند سیاهی روی صورت قرمز رنگ آن نشسته‌ است.
درنای سیبری به طور تاریخی به سه جمعیت اصلی شرقی ، غربی و مرکزی تقسیم می‌شود. جمعیت مرکزی این گونه منقرض شده است و جمعیت غربی هم به گفته کارشناسان محیط زیست در صورت مرگ امید به طور قطعی منقرض خواهد شد.
جمعیت شرقی درنای سیبری که در واقع تنها گروه باقی مانده از این گونه است ، تابستان را در شرق سیبری زادآوری کرده و برای زمستان‌گذرانی به شرق چین می رود. از اعضای این گروه بیش از سه هزار قطعه باقی‌مانده است . زیستگاه زمستانی تقریبا تمامی جمعیت این گونه دریاچه ' پویانگ ' در چین و اطراف آن است.
همه ساله در زمستان ۱۵۰ گونه پرنده زمستان گذران با جمعیتی بالغ بر یک میلیون و ۵۰۰ هزار بال به تالاب و آببندان های مازندران از جمله تالاب میانکاله و فریدونکنار می آیند که جمعیت کثیری از این پرندگان که قوهای فریاد کش بودند،هفته گذشته مازندران را ترک کردند./ایرنا

ارسال نظر
آخرین اخبار