جزئیات دیدار و گفت و گوی بن سلمان و مکرون روایت ویتکاف از دیدارش با پوتین پوتین: ظرفیت‌های دیپلماسی در قبال ایران به پایان نرسیده است عراقچی: آمریکا هیچ گزینه نظامی ندارد / ترامپ یا توافق شرافتمندانه را بپذیرد یا منتظر شکست راهبردی بزرگ‌تری باشد سرلشکر رضایی: آمریکا جلب اعتماد کند تا مذاکره کنیم زلنسکی: پوتین به ایران کمک می‌کند ترامپ: در فرانسه انقلاب در جریان است اعتراف نتانیاهو به نگرانی از نتایج انتخابات و ادامه لفاظی‌های علیه ایران ویتکاف و کوشنر فردا به مسکو می‌روند روبیو: توافق کردن با ایران دشوار است! ناتو: تجهیزات بیشتری به دریای سیاه می‌فرستیم محسن رضایی: به هیچ وجه ذره‌ای از مواد هسته‌ای غنی شده از ایران خارج نخواهد شد کاتس: از لبنان عقب‌نشینی نمی‌کنیم سفر ماکرون به کشور‌های عربی با وجود ناآرامی‌های داخلی ادعای ترامپ: وضعیت خوبی در قبال ایران داریم سخنگوی سپاه پاسداران: پاسخ ایران به تجاوز جدید، جهان را با بحران انرژی رو‌به‌رو می‌کند

سفیر چین احضار شد

سفیر چین احضار شد وزارت امور خارجه فیلیپین در بیانیه‌ای اعلام کرد: معاون وزیر امور خارجه فیلیپین، سفیر پکن در مانیل را احضار کرد و خواست که پکن به قلمرو و حوزه دریایی فیلیپین احترام بگذارد و از مقررات تحت قوانین بین‌المللی پیروی کند.
تاریخ انتشار: ۱۰:۳۴ - ۲۴ اسفند ۱۴۰۰ - 2022 March 15
کد خبر: ۱۲۶۲۹۸

به گزارش راهبرد معاصر، دولت فیلیپین سفیر چین در این کشور را احضار کرد تا نسبت به "ورود غیرقانونی" یک کشتی چینی به آب‌های کشورش اعتراض کند و از پکن خواست تا به کشتی‌هایش دستور دهد تا به قلمرو فیلیپین احترام بگذارند و از قوانین بین‌المللی پیروی کنند.

به گزارش آسوشیتدپرس، وزارت امور خارجه فیلیپین اعلام کرد، یک کشتی شناسایی ارتش آزادی‌بخش خلق چین بین بازه زمانی ۲۹ ژانویه تا اول فوریه بدون اجازه و با نقض حاکمیت فیلیپین وارد آب‌های دریای سولو واقع در غرب این کشور شد و کم کم به استان‌های "پالاوان" و "میندورو" نزدیک شد.

وزارت امور خارجه فیلیپین در بیانیه‌ای اعلام کرد: "ماریا ترزا لازارو"، معاون وزیر امور خارجه فیلیپین "هوآنگ شیلیان" سفیر پکن در مانیل را احضار کرد و خواست که پکن به قلمرو و حوزه دریایی فیلیپین احترام بگذارد و از مقررات تحت قوانین بین‌المللی پیروی کند.

در ادامه این بیانیه آمده است: لازارو از چین خواست تا به کشتی‌هایش دستور دهد از ورود بدون مجوز به آب‌های فیلیپین خودداری کنند.

یک کشتی فیلیپینی بارها به این کشتی چینی دستور داد تا فورا آب‌های این کشور را ترک کند اما این کشتی پاسخ داد که مشغول انجام یک "عبور و گذر معمولی و ساده" است؛ ادعایی که دولت فیلیپین ان را رد کرد.

وزارت امور خارجه فیلیپین اعلام کرد: این کشتی چینی مسیری را دنبال نکرد که بتوان آن را پیوسته و سریع در نظر گرفت و به مدت سه روز در دریای سولو ماندگار شده بود.

کشتی‌های چینی تحت محدودیت‌های سفت و سخت اجازه دارند تا از آب‌های قلمرویی دیگر کشورها عبور کنند. به طور مثال آنها اجازه ندارند بدون مجوز ماهیگیری کنند، عملیات شناسایی و جست و جو و یا هر فعالیت دیگری که امنیت کشورهای ساحلی را متزلزل کند، انجام دهند.

این در حالی است که سفارت چین در مانیل هنوز به این بیانیه دولت فیلیپین هیچ پاسخی نداده است.

یکی از مقامات ارتش فیلیپین تاکید کرد، این رویداد هشدار جدی را به وجود آورد چرا که در داخل قلمرو فیلیپین رخ داد نه در آب‌های مناقشه‌آمیز دریای چین جنوبی جایی که چین، فیلیپین و چهار کشور دیگر دهه‌هاست که در آن ادعای مالکیت دارند.

وی افزود: احتمالا این کشتی چینی قصد داشته رد یک کشتی نظامی آمریکایی را بزند که در آن زمان به عنوان بخشی از یک مانور قانونی با نیروی دریایی فیلیپین مشغول انجام مانوری در نزدیکی استان پالاوان بود.

این مقام در ادامه گفت: کشتی نیروی دریایی فیلیپین تا یک مایلی این کشتی چینی رفت تا تحرکات آن را تا زمان خروج از آب‌های قلمرویی تحت نظر داشته باشد. /ایسنا

مطالب مرتبط
ارسال نظر
captcha
آخرین اخبار