اعمال فشار آمریکا بر مصر برای تغییر موضع در قبال روسیه-راهبرد معاصر
پزشکیان: مصمم به عملیاتی کردن طرح جامع راهبردی ایران و روسیه هستیم بن‌گویر، وزیر امنیت داخلی اسرائیل در اعتراض به توافق تبادل اسرا استعفا کرد رأی دادگاه عالی آمریکا به ممنوعیت تیک‌تاک متن معاهده راهبردی ایران و روسیه منتشر شد/ جزئیات توافق تهران و مسکو نخست‌وزیر گرینلند: نمی‌خواهیم بخشی از ایالات متحده باشیم پزشکیان: زمان استاندارد دوگانه به پایان رسیده است / پوتین: ایران و روسیه همکاری‌های اطلاعاتی دارند ببینید | لحظه امضای اسناد همکاری‌های راهبردی ایران و روسیه توسط پوتین و پزشکیان معاهده مشترک جامع راهبردی ایران و روسیه امضاء شد پوتین: مطمئنم توافق جدید تهران-مسکو به آینده همکاری طرفین کمک می‌کند کابینه امنیتی اسرائیل با توافق تبادل اسرا و آتش‌بس موافقت کرد پوتین در دیدار با پزشکیان: لازم است همکاری‌های ایران و روسیه در سطح منطقه و بین الملل گسترش یابد پزشکیان در دیدار با پوتین: با امضای طرح جامع راهبردی ارتباطات‌مان را تقویت می‌کنیم دیدار پزشکیان با نخست وزیر روسیه هیئت قضایی حکومت طالبان عازم ایران شد دیدار پزشکیان با پوتین

اعمال فشار آمریکا بر مصر برای تغییر موضع در قبال روسیه

منابع مصری فاش کردند که سفیر آمریکا در قاهره رئیس‌جمهور مصر را تحت فشار قرار داده تا از موضع ضد روسی آمریکا در سازمان ملل حمایت کند.
تاریخ انتشار: ۱۲:۴۵ - ۲۵ اسفند ۱۴۰۰ - 2022 March 16
کد خبر: ۱۲۶۵۰۶

به گزارش راهبرد معاصر، منابع مصری فاش کردند که «جاناتان آر کوهن» سفیر آمریکا در قاهره پیش از رأی‌گیری درباره طرح محکومیت عملیات روسیه علیه اوکراین در مجمع عمومی سازمان ملل متحد خواستار دیدار با «عبدالفتاح السیسی» رئیس‌جمهور مصر شده و از او خواسته است که از موضع واشنگتن حمایت کند.

دیدار السیسی و کوهن

بنابر گزارش امروز (چهارشنبه) روزنامه قطری «العربی الجدید»، منابع یادشده فاش کردند که رئیس‌جمهور مصر در دیدار با سفیر آمریکا اظهار داشته که موضع واشنگتن را درک می‌کند؛ اما در عین حال، با توجه به وجود منافعی حیاتی میان قاهره و مسکو از جمله در عرصه اقتصاد و سیاست، به خطرناک بودن این نوع موضع‌گیری خصمانه علیه روسیه اشاره کرده است.

این منابع که اشاره‌ای نیز به نام آن‌ها نشده، اضافه کردند که عبدالفتاح السیسی همچنین «در گفتگو با سفیر آمریکا تأکید کرده است که مصر در حال حاضر و در وضعیت کنونی نیازمند کمک‌های فوری از جمله کمک اقتصادی است چراکه این کشور بزرگترین واردکننده گندم جهان به شمار می‌آید و هشتاد درصد از مجموع گندم وارداتی خود را از از روسیه و اوکراین وارد می‌کند.

طبق این گزارش، السیسی همچنین خاطرنشان کرده است که جنگ در اوکراین به‌شدت واردات گندم این کشور را تحت الشعاع قرار داده و ذخایر استراتژیک مصر تنها برای شش ماه دیگر پاسخگوی نیاز مردم این کشور است. بر اساس این گزارش، رئیس‌جمهور مصر از طرفی دیگر به افزایش وحشتناک قیمت نفت اشاره کرده که به شدت بودجه این کشور را تحت تأثیر قرار داده است. العربی الجدید اضافه کرد که السیسی همچنین در دیدار یادشده به سفیر آمریکا گفته است که مصر نیازمند «کمک سیاسی در خصوص لزوم حمایت از موضع این کشور در بحران سد النهضه اتیوپی و افزون بر آن نیازمند حمایت از مطالبات این کشور در ارتباط با بحران لیبی است».

طبق گفته منابع یادشده، «سخن رئیس‌جمهور مصر در این دیدار باعث خشم سفیر آمریکا شده که بار‌ها در دیدار تأکید کرد کشورش اکنون از دوستان انتظار دارد که بدون مانور دادن به تعهداتشان در قبال این دوستی پایبند باشند و به محکومیت روسیه رأی دهند. این مسئله باعث شد که او این دیدار را بدون کسب تعهدی از رئیس‌جمهور مصر پایان دهد».

اطلاعات مصر خشم آمریکا را مهار کرد

منابع مذکور فاش کردند که «عباس کامل» رئیس سازمان اطلاعات مصر پس از دیدار السیسی با کوهن، روز بعد یا در همان صبح روز رأی به قطعنامه ضد روسیه با سفیر آمریکا دیدار می‌کند و «ضمن قول رأی به طرح [واشنگتن]در نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد»، بر «موضع ثابت مصر در قبال روابط با آمریکا و پافشاری دائم این کشور بر این رابطه» تأکید می‌کند.

بنابر این گزارش، هیأت اعزامی مصر به سازمان ملل پیش از این برای رأی ممتنع به طرح آمریکا دستور دریافت کرده بود و «اسامه عبدالخالق» نماینده قاهره در سازمان ملل متنی را برای سخرانی در این خصوص مهیا کرده بود؛ اما پس از دیدار کامل و کوهن، در لحظاتی پایانی آن روز با هیأت قاهره تماس گرفته می‌شود و از آن‌ها خواسته می‌شود که با قطعنامه موافقت کنند.

العربی الجدید در ادامه به نقل از منابع یادشده اضافه می‌کند که پس از این تغییر موضع، هیأت مصری بیانیه پیشین خود را در رابطه با رأی ممتنع به طرح آمریکا را قرائت کرد که در آن بر «لزوم ایجاد یک راهکار سیاسی سریع به منظور پایان دادن به این بحران از طریق گفتگو و راه‌های مسالمت‌آمیز و همچنین از راه دیپلماسی فعال و عدم چشم‌پوشی از ریشه و علل بحران کنونی» تأکید شده بود.

در بیانیه مصر همچنین بر «رد شیوه به کارگیری تحریم‌های اقتصادی خارج از چارچوب مکانیسیم نظام بین‌المللی چندجانبه و لزوم مسئولیت‌پذیری تمامی طرف‌ها به منظور تضمین ارسال کمک‌های بشردوستانه برای افراد نیازمند» تأکید شد.

قطعنامه مجمع عمومی سازمان ملل متحد علیه روسیه با ۱۴۱ رأی موافق، ۵ رأی مخالف و ۳۵ رأی ممتنع اخیرا به تصویب رسید. وبگاه عبری «والا» نیز پیش از این فاش کرده بود که تل‌آویو به درخواست آمریکا، امارات را تحت فشار قرار داده تا این کشور را قانع کند به طرح ضد روسیه در سازمان ملل رأی دهد (جزئیات بیشتر).

العربی الجدید در بخش دیگری از گزارش خود به نقل از منابع یادشده اشاره می‌کند که قاهره تحت فشار‌های نماینده واشنگتن در سازمان ملل و سفیر آمریکا در مصر موضع خود را در قبال بحران اوکراین را تغییر داده است.

شایعاتی پیرامون «دیدار شرم الشیخ»

شایعاتی اخیرا در خصوص دیدار سفیر آمریکا با «جمال مبارک» فرزند «محمد حسنی مبارک» رئیس‌جمهور مخلوع مصر در یکی از هتل‌های شهر سیاحتی «شرم الشیخ» منتشر شد. بنابر گفته منابع یادشده، به احتمال تحرکات طرف آمریکایی برای تکذیب این شایعات به منظور ترساندن قاهره از احتمال مطرح کردن جایگزینی برای عبدالفتاح السیسی بوده است.

در این شایعات اشاره شده بود در شرایطی که کشور مصر با بحران اقتصادی و خشم مردمی دست و پنجه نرم می‌کند، نشستی محرمانه میان سفیر آمریکا و پسر حسنی مبارک برگزار شده است که در این نشست به احتمال مطرح شدن نام یکی از فرزندان مبارک (جمال و علاء) به عنوان جانشین احتمالی عبدالفتاح السیسی پرداخته شده است.

این در حالی است که یکی از پایگاه‌های متعلق به سازمان اطلاعات مصر در واکنش به این شایعات در گزارشی دیدار سفیر آمریکا با جمال مبارک و با کمک «هشام طلعت مصطفی» یکی از بازرگانان مصر در شرم الشیخ را تکذیب کرد. در این شایعات آمده بود که هشام طلعت مصطفی با یک هواپیمای خصوصی سفیر آمریکا را به یکی از هتل‌های شرم الشیخ برده است تا با پسر حسنی مبارک دیدار و گفتگو کند.

العربی الجدید در پایان گزارش خود می‌نویسد: «در حالی که نه جاناتان کوهن سفیر آمریکا و نه جمال مبارک این دیدار را تکذیب نکردند، وب‌سایت متعلق به اطلاعات [مصر]به نقل از یک منبع که می‌گفت یکی از نزدیکان پسر رئیس‌جمهور پیشین است، این اخبار را تکذیب کرد و گفت: این‌ها حقیقت ندارد به‌ویژه آنکه جمال مبارک از زمان کناره‌گیری پدرش در سال ۲۰۱۱ از دنیای سیاست فاصله گرفته و ترجیح می‌دهد بار دیگر به عرصه سیاست یا کار عمومی بنابر انگیزه‌هایی شخصی باز نگردد».

در ادامه گزارش این وب‌سایت سازمان اطلاعات مصر آمده بود: «با توجه علاقمندی او (فرزند مبارک) به کار‌های خانواده‌اش که با برادرش علاء آن را بر عهده دارد. علاء و جمال ترجیح می‌دهند این خانواده در مصر به دور از سیاست باشد و در نتیجه آنکه دیدار جمال مبارک با سفیر آمریکا بی‌معناست و دلیلی برای این کار وجود ندارد»./فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر
آخرین اخبار