تمدید معافیت تحریمی عراق برای واردات انرژی از ایران

یک مقام وزارت خارجه آمریکا خبر داد که آمریکا معافیت تحریمی 120 روز دیگری را به عراق داده تا این کشور بتواند بهای واردات برق از ایران را پرداخت کند.
تاریخ انتشار: ۲۰:۵۴ - ۰۸ فروردين ۱۴۰۱ - 2022 March 28
کد خبر: ۱۲۷۵۹۶

به گزارش راهبرد معاصر؛ آمریکا بار دیگر معافیت 120 روزه عراق از تحریم‌ها برای واردات انرژی از ایران را تمدید کرد.

 

یک مقام وزارت خارجه آمریکا در بیانیه مکتوبی که برای سایت «Iraq Oil Report» ارسال کرد نوشت: «آمریکا معافیت 120 روز دیگری را داده تا به عراق اجازه داده شود تا بهای واردات برق از ایران را پرداخت کند».

 

عراق برای تأمین یک سوم نیازهای بخش انرژی خود از ایران گاز و برق خریداری می‌کند. سال‌ها درگیری در عراق موجب شده این کشور در تأمین نیازهای انرژی جمعیت ۴۰ میلیون نفری خود با مشکلاتی مواجه شود.

 

دولت آمریکا در دوران ریاست‌جمهوری «دونالد ترامپ»، در راستای تشدید تحریم‌ها علیه ایران صنعت انرژی عراق را در فهرست تحریم‌ها قرار داد اما با اعطای چند معافیت موقت از بغداد خواست وابستگی خود به ایران برای تأمین انرژی را برطرف کند.

 

سازمان ملل متحد می‌گوید عراق ۱۶۰۰۰ مگاوات برق تولید می‌کند که رقمی بسیار کمتر از ۲۴۰۰۰ مگاوات برق مورد نیاز برای این کشور است. این رقم، با نیازهای عراق در آینده که انتظار می‌رود جمعیتش تا سال ۲۰۵۰ دو برابر شود نیز فاصله‌های زیادی دارد.

 

دولت «جو بایدن» نیز از زمان روی کار آمدن در کاخ سفید معافیت عراق از تحریم‌ها علیه ایران برای واردات انرژی را تمدید کرده است.

واشنگتن از بعد از خروج از توافق هسته‌ای برجام، چندین بار بغداد را از این تحریم‌ها معاف کرده است. دوره‌های این معافیت‌ها معمولاً ۹۰ تا ۱۲۰ روزه بوده‌ است.

 

اما در چند نوبت در دولت «دونالد ترامپ»، این معافیت‌ها به ۴۵ تا ۶۰ روز کاهش یافته بود که به اعتقاد تحلیلگران کوتاه شدن دوره این معافیت‌ها احتمالا نشانه‌ای از وجود اختلاف در روابط آمریکا و عراق و اعمال فشار واشنگتن بر بغداد بر سر برخی مسائل بود.

 

تمدید این معافیت در حالی صورت گرفته که جو بایدن قبل از رسیدن به ریاست‌جمهوری آمریکا مدعی شده بود کشورش را به برجام بازخواهد گرداند، اما تا کنون از انجام اقدامات لازم برای عمل به تعهدات واشنگتن خودداری کرده است.

اصرار دولت بایدن بر حفظ تحریم‌های ترامپ یکی از موانع موجود در دورهای گذشته مذاکرات رفع تحریم‌ها در وین بوده است.

 

با روی کار آمدن دولت جدید در ایران به ریاست جمهوری «سید ابراهیم رئیسی»، مذاکرات با طرف‌های غربی با محور رفع تحریم‌های ظالمانه علیه ایران آغاز شده است.

 

نخستین دور این مذاکرات در دولت جدید ایران هشتم آذرماه برگزار شد و این گفت‌وگوها هر چند با وقفه‌های کوتاهی همراه بوده، اما ادامه داشته است.

 

تا کنون هشت دور مذاکره در شهر وین میان آمریکا و سایر طرف‌های برجام غیر از ایران برای تسهیل بازگشت آمریکا به برجام انجام شده است. طرف‌ها می‌گویند پیشرفت‌های ملموسی در این مذاکرات حاصل شده اما پاره‌ای اختلافات کماکان باقی است.

 

یکی از زمینه‌های اختلاف در این مذاکرات اصرار آمریکا بر حفظ برخی از تحریم‌هایی است که دولت «دونالد ترامپ» بعد از خروج از برجام علیه ایران اعمال کرده است. مضاف بر این، دولت بایدن اعلام کرده هیچگونه ضمانتی نمی‌تواند درباره عدم خروج دوباره دولت‌های بعدی آمریکا از برجام بدهد.

 

جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا روز گذشته در سخنانی به مذاکرات رفع تحریم‌های ایران اشاره کرد و گفت: «دولت ترامپ با خروج از توافق هسته‌ای با ایران مرتکب اشتباه شد».

 

وی افزود: «به توافق هسته‌ای با ایران نزدیک شده و روی 95 درصد از نکات به توافق رسیده‌ایم».

 

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا اضافه کرد: «توافق هسته‌ای با ایران تمام مشکلات منطقه را حل نخواهد کرد بلکه گام نخست به شمار می‌آید».

ارسال نظر