نیویورک‌تایمز: تهدیدهای ترامپ برای وادار کردن ایران به امتیازدهی، نتیجه معکوس داشته است تأکید نخست‌وزیر قطر بر تلاش برای میانجیگری میان ایران و آمریکا ایهود باراک: اقدام نتانیاهو در تشدید تنش‌ با ترکیه احمقانه است غریب آبادی: آمریکا اسم شکست بعدیش را «جنگ اقتصادی» گذاشته‌ است هشدار صنعا: مرحله جدید معادلات علیه عربستان دردناک‌تر خواهد بود عراقچی: اصرار آمریکا به سیاست شکست خورده شکست‌های بیشتر به بار می‌آورد آمریکا مدعی شد: ۷۵۷ نظامی در جنگ ایران زخمی شده‌اند جلالی: پروژه‌های مشترک ایران و روسیه با سرعت بیشتری دنبال خواهد شد ادعای جدید ترامپ درباره مذاکره با ایران: مذاکره با آنها اتلاف وقت است! ۷ تحریم جدید انگلیس علیه ایران + جزییات واکنش حماس به ادعای ترور فرماندهان مقاومت توسط اسرائیل ماجرای اتهام نفوذ سایبری علیه ۱۷ ایرانی در آمریکا ماجرای حملات موشکی ایران علیه امارات محسن رضایی خطاب به ترامپ: به نظم پساآمریکایی در خلیج فارس خوش آمدید ادعای امارات در خصوص حمله موشکی به این کشور

ابراز امیدواری ریابکوف به احیای برجام در آینده نزدیک

ابراز امیدواری ریابکوف به احیای برجام در آینده نزدیک معاون وزیر امور خارجه روسیه با اعلام اینکه طی روزها و چند هفته آتی باید منتظر احیای توافق هسته‌ای با ایران بود، گفت: کشورهای گروه بریکس (برزیل، روسیه، هند، چین، آفریقای جنوبی) در حال تبدیل شدن به پایه اصلی نظم نوین جهانی هستند.
تاریخ انتشار: ۱۱:۵۷ - ۱۱ فروردين ۱۴۰۱ - 2022 March 31
کد خبر: ۱۲۷۷۵۸

به گزارش راهبرد معاصر سرگئی ریابکوف، معاون وزیر امور خارجه در مصاحبه اختصاصی با شبکه تلویزیونی "راشا تودی"، اعلام کرد که چند روز و احتمالاً چند هفته‌ طول می‌کشد تا به توافقی در خصوص احیای کامل برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) درباره برنامه هسته‌ای ایران دست یافت.

وی در پاسخ به سئوالی در این باره گفت: «من فکر می کنم که چند روز و شاید هفته ها طول بکشد تا همه چیز سر جای خود قرار گیرد. روسیه تمام تلاش خود را برای اطمینان از مثبت بودن نتیجه مذاکرات انجام داده است.»

ریابکوف تاکید کرد که کشورهای عضو گروه بریکس (برزیل، روسیه، هند، چین، آفریقای جنوبی) می توانند پایه و اساس اصلی نظم نوین جهانی شوند. معاون وزیر امور خارجه توضیح داد: «من فکر می‌کنم کشورهای بریکس که تقریباً نیمی از جمعیت جهان و بخش قابل توجهی از تولید ناخالص داخلی جهان را تشکیل می‌دهند، یکی از ستون‌های اصلی نظم نوین جهانی خواهند بود.»

به گفته وی، در حال حاضر، فدراسیون روسیه از توسعه روابط سیاسی و تجاری با هر کشوری که علاقه مند به همکاری با مسکو است، استقبال کرده، ولی توجه اصلی به روی کشورهای شریک و متحد روسیه قرار دارد.

سرگئی ریابکوف اعلام کرد که غرب در حال به راه انداختن یک جنگ ترکیبی علیه روسیه است. وی افزود: «ما با چالش‌های فوق العاده زیادی از سوی کشورهای غربی روبرو هستیم. یک جنگ ترکیبی توسط غرب دسته جمعی به سرکردگی ایالات متحده علیه روسیه به راه افتادهاند و ما باید پاسخ‌های فوق‌العاده‌ای برای این چالش‌ها پیدا کنیم.»

به گفته وی، روسیه و چین اکنون با یکدیگر درصدد یافتن پاسخ مناسبی برای این چالش‌های هستند.

ریابکوف همچنین سیاست روسهراسی - "روسوفوبیا" در کشورهای غربی که به واقعیت جدیدی تبدیل شده را بسیار نفرت انگیز خواند، به خصوص زمانی که اتباع روس به خاطر زبان مادری خود مجازات شوند و گفت: «ما شاهد هستیم که چگونه شهروندان روس در مناطق مختلف اروپا مورد آزار و اذیت قرار می گیرند فقط به این دلیل که در بین خود روسی صحبت می کنند.»

به عقیده وی، روسهراسی ارتباطی با وضعیت کنونی اوکراین ندارد و علل آن سیاست نژادپرستانه و  در نفرت از روسیه نهفته است.

این دیپلمات بلندپایه همچنین ابراز امیدوار کرد که برای پرداخت هزینه گاز روسیه به روبل، مقامات مسکو و اتحادیه اروپا به توافق دست یابند. وی گفت: روسیه امیدوار است که کشورهای اروپایی در تصمیم خود برای امتناع از خرید گاز به روبل تجدید نظر کنند و بتوانند راه حلی عاقلانه برای این مشکل بیابند.

ریابکوف یادآور شد، انتقال به روبل در پرداخت هزینه تامین انرژی، یک اقدام سازگار کننده با اعمال فشارهای بی سابقه کشورهای غربی است و نه نقض قراردادها. برای اینکه طرف روسی باید بتواند از منافع خود در برابر سونامی و موج گسترده تحریم‌های کاملاً غیرمسئولانه که به سادگی به پایه‌های تجارت بین‌المللی و نظام بین‌المللی ضربه می‌زند، محافظت کند.

به گفته وی، روسیه که همیشه شریک قابل اعتمادی بوده است، قصد دارد به تحویل گاز و نفت به اروپا ادامه دهد، ولی باید منافع فدراسیون روسیه نیز در نظر گرفته شود.

مطالب مرتبط
ارسال نظر
captcha
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار