به گزارش راهبرد معاصر، در این ملاقات ضمن مرور روابط دو طرف در زمینه تحقیقات کشاورزی طی سالهای اخیر، راههای عملی گسترش همکاریهای دو کشور در حوزه کشاورزی و آخرین وضعیت پروژههای مشترک در بخشهای مختلف از جمله دانه سویا و شیلات، فناوریهای جدید در کشاورزی مورد توجه قرار گرفتند. همچنین ضرورت و زمینههای همکاری شرکتهای دانش بنیان دو کشور و استفاده از فناوریهای روز در زمینه کشاورزی از مهمترین محورهای این گفتوگو بود.
حسین قریبی در این دیدار ضمن برجسته ساختن کشاورزی به عنوان سنگ بنای روابط دو کشور، بر آمادگی ایران برای استفاده از ظرفیتهای گسترده تحقیقاتی برزیل در زمینههای مختلف کشاورزی و ضرورت طراحی سازوکارهای اجرایی توافقات پیشین تاکید کرد.
در این دیدار، رئیس امبراپا برزیل به عنوان یکی از موفقترین مراکز تحقیقات کشاورزی که در سراسر برزیل شعبات فعالی در تمام زمینههای مرتبط دارد اظهار داشت: گسترش همکاری و تبادل تجربه با ایران از اولویتهای امبراپا است و دو کشور همکاریهای خوبی از گذشته داشتهاند که با سفر همتای ایرانی وی، «خیام نکویی» به برزیل در فروردین ماه گذشته حوزههای اصلاح نژادی سویا، بانکهای بذر و ژن، آبزی پروری و شیلات به طور خاص مورد توجه قرار گرفته و موافقتنامه و برنامه کاری بین دو طرف به امضا رسیده است.
مرکز تحقیقات کشاورزی برزیل در سال ۱۹۷۳ ایجاد شد تا پایههای تکنولوژیکی را برای کشاورزی و دامپروری گرمسیری توسعه دهد. این مرکز مسؤول دائمی ارتقای کشاورزی برزیل، تضمین امنیت غذایی برزیل و موقعیت برجسته این کشور در بازار بینالمللی غذا است و دستاوردهای خوبی در این خصوص داشته است. برزیل در سال جاری ۳۰۰ میلیون تن تولید انواع دانههای غذایی و حبوبات خواهد داشت که رکورد بی سابقهای محسوب خواهد شد. ایران یکی از خریداران عمده محصولات کشاورزی و دامی برزیل و صادر کننده کود اوره به این کشور است./ فارس