رئیس سابق سازمان برنامه و بودجه: بعد از سال ۱۳۹۷ که خروج برجام اتفاق افتاد وضع مجموع عمومی اداره دولت متاثر شد ساعت ۲۳ امشب آخرین فرصت واریز وجه حراج سکه طلای مرکز مبادله ایران کنسرو ماهی ۱۴ درصد گران شد تغییر محدودیت سقف دارایی اشخاص در گواهی سپرده شمش نقره کندوان و هراز برفی است؛ انسداد ۳ محور فرعی افزایش مجدد قیمت لبنیات صحت دارد؟ ورود مجلس به مسدودسازی درگاه‌های پرداخت رمزارز قیمت طلا در بازار ایران اول بهمن ۱۴۰۳ / سکه در کانال ۵۷ میلیون تومان دوام نیاورد یارانه دی ماه واریز شد مهلت ۲ هفته‌ای بارگذاری یا اصلاح اطلاعات حقوق و مزایای کارکنان در سال ۱۴۰۳ معاون وزیر کار: ۳۰ درصد از جمعیت ۱۸ تا ۲۴ سال کشور، تحصیلات متوسطه دوم ندارند شرکت گاز: مصرف گاز در تهران به ۱۱۲ میلیون مترمکعب رسید برزیل به گروه کشور‌های شریک بریکس پیوست شرایط دریافت درگاه پرداخت کارگزاران سکو‌های مبادله رمزارز اعلام شد پیمان پولی میان ایران و روسیه عملیاتی شد

تخفیف ۱۵۰ هزار دلاری سرمایه‌گذاری در ایران / گذرنامه ایرانی ۹۰هزار یورو!

سال ۹۷ خارجی‌ها می‌توانستند با ۲۵۰ هزار دلار سرمایه‌گذاری در ایران گذرنامه و اقامت سه ساله ایران را بگیرند. اما حالا ایران برای جذب سرمایه‌گذار تخفیف ۱۵۰ هزار دلاری وضع کرده است.
تاریخ انتشار: ۱۴:۰۱ - ۱۷ فروردين ۱۴۰۱ - 2022 April 06
کد خبر: ۱۲۸۳۷۶

به گزارش راهبرد معاصر؛ این خبری است که مدیر کل دفتر سرمایه‌گذاری خارجی سازمان سرمایه‌گذاری و کمک‌های اقتصادی و فنی ایران اعلام کرده و گفته با ۹۰ هزار یورو سرمایه خارجی می‌توان اقامت پنج ساله ایران را گرفت.

 

این خبر به این معناست که ایران شرایط جذب سرمایه خارجی را تسهیل کرده، هم مبلغ سرمایه‌گذاری را ۱۵۰ هزار دلار کم کرده و هم مدت اقامت را دو سال افزایش داده است.


این برنامه در واقع نسخه بازبینی شده مصوبه‌ای است که در سال ۹۷ توسط سران قوا تصویب و سال ۹۸ توسط دولت اجرا شد.

 

اما پروژه تهاتر شهروندی ایران با جذب سرمایه خارجی، فرجام موفقیت‌آمیزی نداشت؛ به صورت مشخص ابتدای مهر ماه سال گذشته بابک دین‌پرست، معاون هماهنگی و امور اقتصادی و توسعه منطقه‌ای وزارت کشور در گفتگو با ایرنا آب پاکی را روی دست همه ریخت و گفت: صدور مجوز اقامت پنج‌ساله برای خارجی‌ها در ازای سرمایه‌گذاری ۲۵۰ هزار دلاری، موفقیت‌آمیز نبود و مورد استقبال قرار نگرفت. اما حالا ایران دوباره برای جذب سرمایه‌گذاری خارجی شرایط جدیدتر و ساده‌تری وضع کرده است.


سال ۹۸ هیات دولت وقت به پیشنهاد وزارت اقتصاد و امور دارایی مصوب کرد تا اگر سرمایه‌گذاران خارجی حاضر شود برای مدت ۵ سال ۲۵۰ هزار دلار از دارایی خود را نزد دولت ایران سرمایه‌گذاری کنند، می‌توانند گذرنامه ایرانی دریافت کند.

 

این مصوبه در کشاکش نوسانات اقتصادی نیمه دوم دهه ۹۰ به تصویب رسید؛ درست زمانی که تحت تاثیر شرایط وخیم اقتصادی موج جدیدی از کوچ سرمایه‌ها از ایران به اجرا درآمد و طبقات به نسبت برخودار ایرانی حاضر شده بودند تا برای کسب شهروندی از کشورهایی مانند ترکیه در بازار املاک این کشورها سرمایه‌گذاری کنند.

 

تفاوت برنامه جدید و قدیم
از قرار معلوم در برنامه بازبینی شده تهاتر گذرنامه ایرانی با جذب سرمایه از خارج کشور تغییراتی به وجود آمده است؛ به نقل از ابوالفضل کوده ئی مدیر کل دفتر سرمایه گذاری خارجی سازمان سرمایه گذاری و کمک های اقتصادی و فنی ایران مهمترین این تغییرات کاهش مبلغ حداقل سرمایه لازم از ۲۵۰ هزار دلار به ۹۰ هزار یورو است.

 

در حال حاضر در بازارهای مالی دنیا هر دلار آمریکا معادل ۱٫۱ یورو ارزش دارد؛ در بازار ارز ایران نیز اگر ملاک را صرافی ملی درنظر بگیریم برای امروز بهای هر دلار و یور به ترتیب ۲۸۵۰۰ تومان و ۲۵ هزار تومان قیمت‌گذاری شده بود.


به بیان دیگر ارزش ریالی پیشنهاد باز بینی شده دولت ایران به سرمایه گذاران خارجی معادل ۲ میلیارد و ۵۶۸ میلیون تومان است که در مقایسه با پیشنهاد قبلی حدود ۳ میلیارد و ۹۳۷ میلیون تومان ارزانتر است.

 

مخاطبان پیشنهاد جدید چه کسانی هستند؟
تمایل مجدد دولت ایران برای تهاتر شهروندی با سرمایه خارجی در حالی است که مطابق آمارهای معتبر جهانی، گذرنامه ایرانی در مرتبه ضعیفی قرار دارد. دی ماه سال گذشته ایسنا در مطلبی به نقل از گزارش فصل شرکت مشاوره جهانی شهروندی و اقامت Henley & Partnersاین طور نوشت: گذرنامه ایران مشترک با کنگو با امتیاز سفر بدون ویزا به ۴۲ کشور جایگاه ۱۰۱ از بین ۱۹۹ کشور دنیا قرار دارد.

 

از سوی دیگر هرچند در کنار این خبر منفی، اخبار مثبتی هم از چشم اندازهای اقتصاد ایران وجود دارد که از جمله آنها پیش بینی بانک جهانی برای رشد ۲٫۴ درصدی اقتصاد ایران در سال جاریست.

 

با این حال دور از ذهن نیست که مخاطبان این پیشنهاد به روز شده دولت ایران بخشی از افراد متمکن و صاحب سرمایه افغانستانی باشند که در نتیجه به روی کار آمدن مجدد طالبان برای مهاجرت از میهن خود به صرافت افتاده اند.

 

واقعیت این است که در چند دهه ای که آشوب و نارامی در افغانستان می گذرد، همیشه بخشی از مردم این سرزمین در ایران حضور و سکنی داشته اند؛ البته در بیشتر موارد مشارکت اقتصادی اتباع افغانستانی در بازار کار بوده است.

 

این احتمال وجود دارد که دولت ایران بخواهد در رابطه با اتباع افغانستانی شانس خود برای جذب سرمایه بیازماید اما دور ذهن نیست که در نتیجه مشکلات اقتصادی پیشرو در این رابطه توفیق چندانی حاصل نشود.

 

در این رابطه به دنبال ظهور مجدد طالبان در افغانستان، زهرا کریمی، اقتصاددان به اقتصاد۲۴ گفته بود: تحولات افغانستان موج جدیدی از مهاجرت را رقم خواهد زد اما مادامی که کشورهای منطقه مثل امارات متحده عربی و ترکیه برای جذب سرمایه خارجی برنامه های حساب شده تری دارند بعید است از این طریق سرمایه ای قابل ملاحظه ای وارد ایران شود./ تجارت نیوز

ارسال نظر