نتانیاهو به نفتالی بنت: در برابر ایران ضعیف هستید-راهبرد معاصر
عراقچی: نتیجه نسخه دوم فشار حداکثری، نسخه دوم شکست حداکثری است افزایش شمار شهدای لبنان به ۳۲۸۷ شهید درخواست ۱۷ سال زندان برای افشاگر پنتاگون درخواست عربستان از کشور‌های جهان برای پیوستن به ائتلاف بین‌المللی اجرای راهکار دودولتی انفجار یک پهپاد در منطقه حساس نظامی در جنوب «حیفا» عراقچی: ایران از هیچ کوششی برای افزایش مراودات با همسایگان دریغ نمی‌کند بیانیه مشترک ایران، روسیه و ترکیه درباره مسائل منطقه + جزئیات نتایج اجلاس فوق العاده سران کشور‌های اسلامی ـ عربی از زبان معاون وزیر خارجه بن فرحان: شورای امنیت قادر به تعامل با نزاع منطقه نیست عارف با بن سلمان دیدار کرد + عکس جزئیات گفت‌وگوی نتانیاهو و ترامپ درباره ایران رایزنی الاعرجی با سردار سلامی درباره توافقنامه امنیتی ایران و عراق بیانیه پایانی نشست ریاض: قدس خط قرمز امت عربی و اسلامی است سفیر ایران در روسیه: سخنگوی پوتین نیستم، اما سیاست مسکو دلارزدایی است ادعای اسکای نیوز عربی: الاعرجی در سفر به تهران حامل پیامی از جانب آمریکا درباره پاسخ ایران به حمله اسرائیل است

نتانیاهو به نفتالی بنت: در برابر ایران ضعیف هستید

بنیامین نتانیاهو گفت: «ما آمده‌ایم به این دولت یک چیز بگوییم. به خانه‌تان برگردید. به خانه‌تان برگردید. داید به هویت یهودی اسرائیل لطمه می‌زنید. به خانه‌تان برگردید، شما علیه ایران ضعیف هستید. در برابر تروریسم ضعیف هستید.»
تاریخ انتشار: ۲۳:۰۰ - ۱۷ فروردين ۱۴۰۱ - 2022 April 06
کد خبر: ۱۲۸۴۵۱

به گزارش راهبرد معاصر  «بنیامین نتانیاهو»، نخست‌وزیر سابق رژیم صهیونیستی و رهبر مخالفان کابینه این رژیم از «نفتالی بنت» بابت نشان دادن ضعف در برابر ایران انتقاد کرد. 

امروز چهارشنبه رهبران احزاب و سازمان‌های سیاسی راست‌گرا اقدام به برگزاری یک تظاهرات اعتراضی در بیت‌المقدس کردند. برخی از شرکت‌کنندگان در این تظاهرات‌ها پلاکاردهایی که روی آن عکس نتانیاهو حک شده بود را به دست داشتند.

بنیامین نتانیاهو گفت: «ما آمده‌ایم به این دولت یک چیز بگوییم. به خانه‌تان برگردید. به خانه‌تان برگردید. داید به هویت یهودی اسرائیل لطمه می‌زنید. به خانه‌تان برگردید، شما علیه ایران ضعیف هستید. در برابر تروریسم ضعیف هستید.»

«بنیامین نتانیاهو» در ماه‌های گذشته بارها به تندی از رویکرد کابینه بنت و سیاست‌های او در قبال ایران انتقاد کرده است. او اسفند گذشته هم گفته بود که «ایرانی‌ها [در میز مذاکرات] مثل شیر می‌جنگند در حالی که اسرائیل مثل خرگوش تسلیم شده است.

نتانیاهو در آن زمان در یک جلسه حزب لیکود به شدت از کابینه چرخشی «نفتالی بنت» و «بنی گانتز» به دلیل «سکوت» در خصوص مذاکرات وین انتقاد کرد و گفت: «در دولت بنت-گانتز-لاپید فقط ضعف وجود دارد و ضف و ضعف.»

او تصریح کرد: «سکوت اسرائیل در این روزها - به استثنای چند بیانیه رسمی- باعث شده دوستان ما در اسرائیل هم مخالفتشان با توافق ایران را ابراز نکنند.»

نخست‌وزیر سابق اسرائیل در ادامه گفت: «اگر آنها نبینند و نشنوند که اسرائیل با این توافق مخالفت می‌کند چرا باید خودشان به مخالفت با آن توافق برخیزند؟»

نتانیاهو در ادامه ادعا کرد که «مخالفت قوی» او در سال ۲۰۱۵ موجب شد که آمریکا در سال ۲۰۱۸ از برجام خارج شود. او همچنین مدعی شد که سکوت کابینه فعلی رژیم صهیونیستی باعث می‌شود مشروعیت اقدامات آینده احتمالی اسرائیل علیه سایت‌های هسته‌ای ایران هم با مشکل مواجه شود.

نتانیاهو در ادامه با استناد به مصاحبه‌ای از میخائیل اولیانوف، نماینده روسیه در مذاکرات رفع تحریم‌های در وین گفت: «اولیانوف، نماینده روسیه در مذاکرات هسته‌ای ایران این هفته گفت: "ایرانی‌ها بیشتر از آن چیزی که می‌خواستند به دست آورده‌اند. آنها مثل شیر برای هر کلمه و برای هر کاما می‌جنگند." اما بر سر ما چه می‌آید؟ هیچ‌کس نمی‌جنگد. ایرانی‌ها مثل شیر می‌جنگند، اما بنت-لاپید و گانتز مثل خرگوش تسلیم می‌شوند. واقعیت آشکار و روشن است: دولت فعلی در حال کنار آمدن با ایران هسته‌ای است و آینده اسرائیل را به خطر می‌اندازد.»

کشورهای غربی به رهبری آمریکا و رژیم صهیونیستی در سال‌های گذشته ایران را به پیگیری اهداف نظامی در برنامه هسته ای این کشور متهم کرده‌اند. ایران قویاً این ادعاها را رد کرده است.

ایران تأکید می‌کند به عنوان یکی از امضاکنندگان پیمان منع گسترش سلاح‌های اتمی (ان‌پی‌تی) و عضوی از آژانس بین المللی انرژی اتمی، حق دستیابی به فناوری هسته‌ای را برای مقاصد صلح آمیز دارد.

علاوه بر این، بازرسان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی تاکنون بارها از تاسیسات هسته‌ای ایران بازدید کرده‌اند اما هرگز مدرکی که نشان دهد برنامه صلح آمیز انرژی هسته‌ای این کشور به سمت مقاصد نظامی انحراف داشته باشد، پیدا نکرده‌اند.

ایران علاوه بر این در سال ۲۰۱۵ به توافقی با کشورهای موسوم به گروه ۱+۵ برای حل و فصل تنش‌ها بر سر برنامه هسته‌ای خود دست پیدا کرد. علی‌رغم اذعان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به پایبندی ایران به تمامی تعهداتش، دولت آمریکا در اردیبهشت‌ماه سال ۱۳۹۷ به صورت یکجانبه از این توافق خارج شد.

از سوی دیگر، رژیم صهیونیستی تنها دارنده سلاح‌های هسته‌ای در منطقه غرب آسیا است و با حمایت‌های آمریکا برنامه تسلیحات هسته‌ای خودش را از نظارت‌های بین‌المللی دور نگاه داشته است.

دولت جدید آمریکا به ریاست «جو بایدن» مدعی است قصد دارد از طریق مذاکرات جاری در شهر وین آمریکا را به توافق هسته‌ای برجام بازگرداند اما تا کنون از اجرای تعهداتش در این راستا خودداری کرده است. رژیم صهیونیستی و واشنگتن در ماه‌های گذشته همکاری علیه ایران را در دستور کار قرار داده‌اند.

بعد از روی کار آمدن نفتالی بنت به عنوان نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی برخی منابع خبری گزارش داده بودند کابینه جدید رژیم صهیونیستی قصد دارد بر خلاف کابینه «بنیامین نتانیاهو»، نخست‌وزیر سابق این رژیم از علنی کردن اختلافات با آمریکا در خصوص ایران بپرهیزد.

پایگاه «اکسیوس» چندی پیش به نقل از مقام‌های رژیم صهیونیستی گزارش داده بود تل‌آویو قصد دارد از طریق دیپلماسی بر رویکرد دولت آمریکا در قبال برنامه هسته‌ای ایران اعمال نفوذ کند.

این در حالی است که گروه دیگری از تحلیلگران، اختلافات ابرازشده از سوی مقام‌های آمریکا و رژیم صهیونیستی در خصوص ایران را بخشی از تقسیم کار میان دو طرف در راستای بازی «پلیس خوب-پلیس بد» برای گرفتن امتیازات حداکثری از ایران در مذاکرات هسته‌ای می‌دانند.

آمریکا و رژیم صهیونیستی در ماه‌های گذشته کارگروه مشترکی برای هماهنگی سیاست‌های ضد ایرانی خود تشکیل داده و در چارچوب آن به توافقاتی دست پیدا کرده‌اند.

ریاست این کارگره را مشاوران امنیت داخلی دو طرف یعنی «جیک سالیوان» از طرف آمریکا و «مئیر بن‌شابات» از طرف رژیم صهیونیستی به عهده دارند. مقام‌های ارشد نهادهای امنیتی، دیپلماتیک و اطلاعاتی آمریکا و اسرائیل در جلسات این کارگروه شرکت می‌کنند.

در ماه‌های گذشته شماری از مقام‌های رژیم صهیونیستی اذعان کرده‌اند که خروج از برجام توسط دولت «دونالد ترامپ»، رئیس‌جمهور سابق آمریکا اشتباه بوده است.

«دنی سیترینوویچ» از بالاترین مقامات نظامی صهیونیست نیز که مسئول گردآوری و تحلیل اطلاعات مرتبط با ایران در دوره نتانیاهو و وابسته نظامی تل آویو در سفارتخانه این رژیم در آمریکا به مدت سه سال بود آذرماه سال جاری به روزنامه تایمز اسرائیل گفت که «ناکامی‌های فاحش اسرائیل در قبال ایران» برنامه هسته‌ای تهران را سرعت بخشیده است. او گفت که دولت نتانیاهو دچار «محاسبات اشتباه» در خصوص ایران شده بود و اکنون نفتالی بنت نیز همان مسیر را می‌رود.

او ادعا کرد که در زمان خروج آمریکا از برجام، بارها مخالفت خود را با این اقدام اعلام کرده بود اما نتانیاهو اعتنایی به سخنانش نمی‌کرد. این مقام نظامی صهیونیستی متخصص امور ایران سپس به تایمز اسرائیل گفت که اکنون بهترین و تنهاترین راه برای غلبه بر آن‌چه تهدیدات ایران می‌خواند، این است که واشنگتن به مصالحه بزرگ روی آورده و موجب موفقیت‌آمیز بودن مذاکرات وین شود.

در همان زمان روزنامه نیویورک تایمز در مقاله‌ای به قلم «توماس فریدمن» نوشت که «موشه یعلون» وزیر جنگ اسرائیل که در زمان امضای برجام به شدت با این توافق مخالف بود، اخیرا در کنفرانسی گفته است که تصمیم ترامپ برای خروج از این توافق «اشتباه بزرگی» بود که با تشویق نتانیاهو صورت گرفت.

موشه یعلون در این کنفرانس گفته بود که خروج از برجام «بدترین تصمیم در ده سال گذشته» در ارتباط با ایران بوده است. پس از او «گادی ایسنکات» از فرماندهان ارشد صهیونیستی نیز که از حامیان خروج از برجام بود در سخنانی گفته است که اقدام ترامپ به ضرر اسرائیل تمام شد چرا که ایران توانست پس از آن به سرعت برنامه هسته‌ای خود را توسعه دهد.

«آفرایم هالیوی» رئیس سابق سازمان جاسوسی موساد نیز در ۲۰ مهر ماه به روزنامه هآرتص گفته بود که سیاست نتانیاهو برای تحت فشار قرار دادن ترامپ جهت خروج از برجام اشتباه بود و این سیاست به یک شکست بد و تاریخی برای تل آویو منجر شد./فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر
تحلیل های برگزیده