بیانیه خصوصی‌سازی درباره اتهام به رییس این سازمان آخرین خبر‌ها از پرونده منسوب به رئیس سازمان خصوصی‌سازی عرضه سکه‌های بهار آزادی تاریخ ۱۴۰۴ از نیمه اسفندماه وزیر نفت: ۷۰ هزار بشکه در روز به تولید نفت خام افزوده شد از سرگیری مجدد پرواز مشهد-کراچی با پرواز ایران ایر از ۵ اسفند رئیس سابق سازمان برنامه و بودجه: بعد از سال ۱۳۹۷ که خروج برجام اتفاق افتاد وضع مجموع عمومی اداره دولت متاثر شد ساعت ۲۳ امشب آخرین فرصت واریز وجه حراج سکه طلای مرکز مبادله ایران کنسرو ماهی ۱۴ درصد گران شد تغییر محدودیت سقف دارایی اشخاص در گواهی سپرده شمش نقره کندوان و هراز برفی است؛ انسداد ۳ محور فرعی افزایش مجدد قیمت لبنیات صحت دارد؟ ورود مجلس به مسدودسازی درگاه‌های پرداخت رمزارز قیمت طلا در بازار ایران اول بهمن ۱۴۰۳ / سکه در کانال ۵۷ میلیون تومان دوام نیاورد یارانه دی ماه واریز شد مهلت ۲ هفته‌ای بارگذاری یا اصلاح اطلاعات حقوق و مزایای کارکنان در سال ۱۴۰۳

سهامداران حقیقی و پالایشی‌ها عامل رشد بورس

در روزی که بسیاری از کارشناسان معتقد بودند بورس قرمزپوش خواهد شد، به کمک سهامداران حقیقی و نمادهای پالایشگاهی این اتفاق رخ نداد.
تاریخ انتشار: ۱۷:۲۳ - ۲۴ فروردين ۱۴۰۱ - 2022 April 13
کد خبر: ۱۲۹۳۷۴

به گزارش راهبرد معاصر بازار سرمایه در حالی امروز کار خود را آغاز کرد که طی معاملات روز گذشته بزرگترین ریزش در 5 ماه گذشته را تجربه کرده بود. نوسانی که این روزها، بازار سهام را درگیر خود کرده است، به دلیل تصمیمات خلق الساعه وزارت صمت در تغییر در تعرفه صادرات مواد معدنی بوده است.

البته نباید از خروج پول حقیقی ها در روزهای گذشته نیز گذشت. این مساله به دلایل مختلف از جمله ترمیم نشدن کامل اعتماد سهامداران به بورس و دولت می توان اشاره کرد. خروج پول حقیقی در دو روز گذشته که رکورد 3 ماهه خروج را شکست، امروز با ورود پول حقیقی همراه شد که می تواند خبر خوبی برای بازار سرمایه باشد.

امروز نیز مانند همه روزهای گذشته رشد شاخص کل هموزن بیشتر از شاخص کل بود که این موضوع نشان می دهد سهامداران تمایل بیشتری به نمادهای کوچک بازار دارند.

بررسی بازار سرمایه نشان می دهد، بانک ها و موسسات اعتباری، فلزات اساسی، استخراج کانی های فلزی، سه صنعت نخست در خروج پول حقیقی و فرآورده های نفتی، کک، محصولات شیمیایی و سرمایه گذاری ها توانستند پول سهامداران خرد را جذب کنند. به عبارت دیگر، در آخرین روز کاری هفته تمامی نمادهای پالایشی رشد قیمت داشتند و گروه فراورده‌های نفتی، کک و سوخت هسته‌ای یکپارچه سبزپوش شد. در معاملات نمادهای پالایشی حقیقی ‌ها سهم بیشتری از تقاضا داشتند.

با وجود انتقادات فراوان کارشناسان اقتصادی و نامه اعتراض‌آمیز رئیس سازمان بورس به وزیر صمت، تا این لحظه بخشنامه اخذ عوارض پلکانی از صادرات بر جای خود باقی است. 

* رشد شاخص های بورس

شاخص کل بورس در جریان معاملات روز چهارشنبه با رشد هشت هزار و 100 واحدی روبرو شد و به عدد یک میلیون و 454 هزار و 127 واحد رسید. بازدهی این شاخص مثبت 0.56 درصد بوده است.

شاخص کل هموزن نیز با افزایش دو هزار و 676 واحدی به عدد 382 هزار و 969 واحد رسید و بازدهی مثبت 0.7 درصدی را به ثبت رساند. شاخص فرابورس نیز با رشد 108 واحدی توانست به عدد 20 هزار و 39 واحدی برسد.

* افزایش کل معاملات و کاهش معاملات خرد

در پایان معاملات روز چهارشنبه، ارزش کل معاملات در بورس با رشد 44 درصدی نسبت به روز سه شنبه، به 12هزار و453 میلیارد تومان رسید. ارزش معاملات اوراق بدهی در بازار ثانویه 4 هزار و 733 میلیارد تومان بود که 38 درصد از ارزش کل معاملات بازار سرمایه را تشکیل می‌ دهد.

ارزش معاملات خرد نیز با کاهش 14 درصدی نسبت به روز گذشته به چهار هزار و 647 میلیارد تومان رسید. حدود 37 درصد معاملات در بازار سهام مخصوص معاملات خرد بوده است.

* ورود پول حقیقی پس از شکسته شدن 5 ماهه

امروز تغییرمالکیت حقوقی به حقیقی در بازار سرمایه مثبت بود و به عدد 50 میلیارد تومان رسید. طی معاملات روز گذشته نزدیک به هزار میلیارد تومان پول از بازار خارج شده بود.

سهم های خگستر (گسترش‌ سرمایه ‌گذاری ‌ایران ‌خودرو)، کنور (توسعه معدنی و صنعتی صبانور) و فولاد (فولاد مبارکه اصفهان) بیشترین خروج پول و نمادهای خبهمن (گروه بهمن)، وساپا (سرمایه گذاری سایپا) و شتران (پالایش نفت تهران) نیز بیشترین ورود پول را به نام خود ثبت کردند.

* افزایش صف های خرید بازار سهام

در جریان معاملات ‌روز چهارشنبه، 300 نماد رشد قیمت داشتند و 65 سهم نیز در صف خرید قرار گرفتند. به عبارت دیگر، 64 درصد بازار رشد قیمت داشتند.

در پایان معاملات امروز، ارزش صف‌های خرید نیز نسبت به پایان روز کاری گذشته 119 درصد رشد کرد و در رقم 303 میلیارد تومان ایستاد.

امروز نمادهای ورنا (شرکت سرمایه گذاری رنا)، وساپا (شرکت سرمایه گذاری سایپا) و شتران (شرکت پالایش نفت تهران)  با در صدر جدول تقاضای بازار قرار گرفتند.

در جریان معاملات ‌روز چهارشنبه،  169 نماد کاهش قیمت داشتند و 30 سهم نیز در صف فروش قرار گرفتند. به عبارت دیگر، 35  درصد بازار افت قیمت داشتند.

در پایان معاملات امروز، ارزش صف‌های فروش پایانی بازار نسبت به روز کاری قبل 99 درصد کاهش یافت و 2.5 میلیارد تومان شد.

ارسال نظر