انتشار جزئیات طرح خارج کردن ترکیه از پروژه «اف-35»-راهبرد معاصر
استعفای رئیس ستاد تیپ گولانی ارتش رژیم صهیونیستی حزب الله فرمانده تیپ گولانی را برای همیشه خانه‌نشین کرد جزئیات توافق جامع همکاری میان ایران و روسیه وزیر خارجه هند: با ایران و اسرائیل برای جلوگیری از تشدید تنش‌ها در ارتباط هستیم بازدید سفیر ایران در عراق از قبیله «آل عیسی الطائی» آکسیوس: اسرائیل و لبنان بر سر مفاد آتش بس به توافق رسیدند سی‌ان‌ان: نتانیاهو در اصل توافق آتش بس با حزب الله موافقت کرد امانی، سفیر ایران در لبنان: روز گذشته برای صهیونیست‌ها بسیار دردناک بود عربستان در تدارک عمره ۳۰ میلیونی رمضان السودانی: جمعیت عراق از ۴۵ میلیون نفر گذشت بزرگترین بسته تحریم‌های انگلیس علیه نفتکش‌های روسیه اعلام شد نخستین سفر خارجی وزیر جنگ سابق اسرائیل پس از صدور حکم بازداشتش در دیوان لاهه رسانه‌های اسرائیل: آتش بس با لبنان قطعی شده است بقائی: سطح و شدت خشونت علیه زنان در غزه تکان دهنده است رسانه عبری: اطلاعات هزاران شخصیت اسرائیلی به دست ایران افتاد

انتشار جزئیات طرح خارج کردن ترکیه از پروژه «اف-35»

سرپرست پنتاگون با ارسال نامه‌ای به همتای ترکیه‌ای، جزئیات طرح آمریکا برای خارج کردن آنکارا از پروژه جنگنده‌های «اف-35» به دلیل مشارکت در پروژه روسی «اس-400» را تشریح کرد.
تاریخ انتشار: ۱۰:۳۱ - ۱۸ خرداد ۱۳۹۸ - 2019 June 08
کد خبر: ۱۲۹۵۲

به گزارش راهبرد معاصر؛  «پاتریک شاناهان» سرپرست موقت پنتاگون (وزارت دفاع آمریکا) با ارسال نامه‌ای به وزیر دفاع ترکیه، جزئیات طرح واشنگتن را برای خارج کردن آنکارا از برنامه جنگنده‌های «اف-35» به دلیل خرید سامانه‌های دفاع هوایی «اس-400» روسیه تشریح کرد.

 

طبق گزارش شبکه روسی «راشاتودی»، شاناهان به همتای ترکیه‌ای خود «خلوصی آکار»، اطلاع داد که چطور آمریکا ترکیه را از این برنامه خارج می‌کند.

 

روز گذشته نیز مسئولان آمریکایی اعلام کردند که از این پس هیچ خلبان ترکیه‌ای برای آموزش کار بر روی جنگنده اف-۳۵ پذیرش نخواهد شد.

 

نامه سرپرست وزارت دفاع آمریکا به تاریخ شش ژوئن (16 خردادماه) شامل لغو مشارکت ترکیه در نمودار «اف-35» می‌شد که طبق آن ترکیه می‌بایست تمامی عملیات‌های مربوط به این برنامه را تا 31 ژوئیه (9 مردادماه) متوقف کند که شامل توقف آموزش خلبانان ترکیه می‌شود که اجازه دارند تا تاریخ مذکور در آمریکا باقی بمانند.

 

طبق این گزارش، با فرارسیدن ضرب‌الاجل اعلام شده، خلبانان ترکیه‌ای از ورود به پایگاه نیروی هوایی «لوک» در ایالت «آریزونا» آمریکا و پایگاه نیروی هوایی «اگلین» در ایالت «فلوریدا»، محل آموزش استفاده از جنگنده‌های اف‌-35، منع می‌شوند.

 

شبکه راشاتودی گزارش کرد که در حال حاضر 42 خلبان ترکیه‌ای در هرکدام از این پایگاهها مستقر شده‌اند و تحت آموزش هستند.

 

شاناهان با تأیید گزارش‌های پیشین رسانه‌ها، در نامه خود نوشت که واشنگتن دیگر هیچ خلبان جدیدی از سوی ترکیه را پذیرش نمی‌کند «زیرا ما ترکیه را از برنامه اف-35 به حالت تعلیق درآوردیم».

 

بنا به گفته شاناهان، ترکیه به میزگرد سالانه مدیران اجرایی اف-35 که قرار است 12 ژوئن (22 خردادماه) برگزار شود، دعوت نخواهد شد و برنامه زمانبندی تولید این جنگنده را دریافت نخواهد کرد.

 

بر اساس این گزارش، آمریکا تحویل مواد و تجهیزات مربوط به این پروژه را «برای مدت نامحدود برای ترکیه به حالت تعلیق درمی‌آورد».

 

برنامه خارج کردن ترکیه از پروژه اف-35 در حالی صورت می‌گیرد که شرکت دفاعی «روس‌تک» روسیه روز گذشته (جمعه) اعلام کرد که اولین سکوی پرتاب سامانه موشک ضدهوایی اس-400 ظرف دو ماه و زودتر از برنامه‌ریزی اولیه، وارد ترکیه خواهد شد.

 

روابط دو کشور آمریکا و ترکیه به علت تصمیم ترکیه برای خرید سامانه دفاع موشکی اس-۴۰۰ از روسیه مرحله بحرانی را شاهد است. آمریکا خرید این موشک‌ها از روسیه را یک خطر بزرگ برای خود می‌پندارد و معتقد است که ترکیه نمی‌تواند همزمان از هر دو جنگ‌افزار استفاده کند.

 

طبق این گزارش، شاناهان در نامه خود تأکید کرد که اولتیماتوم آمریکا تصریح می‌کند که «اگر ترکیه تحویل اس-400 را ادامه دهد، اف-35 را دریافت نخواهد کرد».

 

سرپرست پنتاگون با ترسیم یک تصویر از ترکیه بدون جنگنده اف‌-35، پیش‌بینی کرد که شغل‌های زیادی از بین می‌رود، تولید ناخالص داخلی و تجارت بین‌المللی نیز دچار اختلال می‌شود.

 

به گزارش فارس؛ شاناهان همچنین تصریح کرد که احتمال می‌رود آمریکا طبق قانون «مقابله با رقبای آمریکا از طریق تحریم»، تحریم‌هایی را علیه ترکیه وضع کند.

 

واشنگتن تمامی این اقدامات تهدید‌آمیز را با هدف منصرف کردن ترکیه از خرید سامانه‌های اس-400 انجام می‌دهد اما ترکیه تأکید دارد که اس-400 در مقایسه با تمامی جایگزین‌های پیشنهادی آمریکا، یک راه‌حل کارآمدتری برای بخش دفاعی این کشور محسوب می شود.

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار