سه نکته درباره مذاکرات هسته ای-راهبرد معاصر
علم‌الهدی: اول باید دین مردم را مدیریت کنیم و بعد دنیای آنان را پیام توئیتری پزشکیان به السیسی خطیب نماز جمعه تهران: بسترسازان نابودی زیرساخت‌های سوریه پاسخگوی امت اسلامی باشند الحاق شناور‌های بسیار پیچیده و تسلیحات ویژه به نیروی دریایی ارتش فرمانده سپاه خراسان‌جنوبی: آخرین نفری که خط مقدم نبرد با تکفیری‌ها در سوریه را ترک کرد یک پاسدار بود /برای ارتش سوریه جهاد معنایی نداشت ادای احترام فرمانده کل سپاه پاسداران به مقام شهید سلیمانی لاریجانی: یکی از راهبرد‌های دشمن این است که القاء کند همه خسته هستند و نباید به مردم کاری داشت ساعت کاری دستگاه‌های اجرایی تا بهمن‌ماه تغییر کرد+ جزئیات نماینده مجلس: حتی فقیرترین کشور‌های آفریقایی هم این حد از کاهش ارزش پول را ندارند وزرای کار و دادگستری وارد شیراز شدند عملیات مشترک مرزبانان ایران و عراق در مقابله با سلاح‌های غیرمجاز پیام تسلیت رهبر انقلاب درپی درگذشت حاج سید علاءالدین میر محمد صادقی رئیس‌جمهور عازم قاهره شد رئیس‌جمهور فردا به مصر می‌رود تاجگردون: ۱۱ میلیارد دلار برای کالا‌های اساسی تخصیص یافت

سه نکته درباره مذاکرات هسته ای

دیپلمات سابق کشورمان تاکید کرد: در مقطع فعلی باید از سربازان عرصه دیپلماسی حمایت کرد و محیطی را فراهم آورد که مذاکره‌کنندگان با اعتمادبه‌نفس بیشتر در صحنه حاضر شوند.
تاریخ انتشار: ۱۷:۲۴ - ۲۸ فروردين ۱۴۰۱ - 2022 April 17
کد خبر: ۱۲۹۸۶۶

به گزارش راهبرد معاصر رهبر انقلاب اسلامی در دیدار رمضانی با مسئولان نظام با اشاره به مذاکرات هسته‌ای فرمودند: «بحمدالله دیپلماسی کشور در جهت خوبی حرکت می‌کند. آنچه حالا در مسائل دیپلماسی مورد توجّه است، مسئله‌ هسته‌ای است که خب حتماً‌ شما خبرهای هسته‌ای را پیگیری می‌کنید، در جریان مسائل قرار دارید. من همین طور که قبلاً هم گفته‌ام، مسئولین دولتی هم گفته‌اند، آقای رئیس‌جمهور هم مکرّر این را تأکید کرده‌اند، شما در برنامه‌ریزی‌های کاری خودتان مطلقا معطّل مذاکرات هسته‌ای نشوید، مطلقا؛ کار خودتان را بکنید، وضع فعلی کشور را ببینید، بر اساس وضع فعلی برنامه‌ریزی کنید. ممکن است مذاکرات به جاهایی برسد، جاهای مثبتی، جاهای نیمه‌مثبتی، ‌منفی‌ای، هر چه بشود شما کار خودتان را بکنید، متوقّف نکنید کارتان را به آنها.»

از این رو، پایگاه اطلاع رسانی دفتر حفظ و نشر آثار حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در یادداشتی از محسن پاک‌‌آیین، دیپلمات سابق جمهوری اسلامی ایران به بررسی وضعیت مذاکرات هسته‌ای پرداخته که در ادامه آمده است:

* سه نکته درباره مذاکرات هسته‌ای

 حضرت آیت‌الله خامنه‌ای، رهبر معظم انقلاب اسلامی، در تاریخ ۲۳ فروردین ۱۴۰۱ در دیدار مسئولان و کارگزاران نظام، در ارتباط با مذاکرات هسته‌ای، سه مسئله را موردتوجه قرار دادند.

 ایشان در مسئله اول، با ابراز خرسندی از اینکه دیپلماسی کشور در مسیر خوبی عمل می‌کند، خطاب به مسئولان کشور فرمودند: «شما در برنامه‌ریزی‌های کاری خودتان مطلقاً معطل مذاکرات هسته‌ای نشوید، مطلقاً؛ کار خودتان را بکنید، وضع فعلی کشور را ببینید، بر اساس وضع فعلی برنامه‌ریزی کنید. ممکن است مذاکرات به جاهایی برسد، جاهای مثبتی، جاهای نیمه‌مثبتی، ‌منفی‌ای، هر چه بشود شما کار خودتان را بکنید، متوقف نکنید کارتان را به آن‌ها.» گره نزدن اقتصاد کشور به میز مذاکره و معطل آن نماندن تذکری است که رهبر انقلاب به دولت قبلی و دولت فعلی گوشزد کرده‌اند.

واقعیت این است در دولت سیزدهم رئیس‌جمهور هم اعلام کرد، که سیاست خارجی ایران وابسته به مذاکرات هسته‌ای نباید باشد، بلکه این امر به‌عنوان یکی از موضوعات در عرصه روابط خارجی موردتوجه قرار می‌گیرد. رمز موفقیت کشور در این است که برنامه‌های مرتبط با سیاست خارجی، نظام بانکی، نفت، تجارت و ... را پیش برده و هیچ‌یک از آن‌ها را معطل به مذاکرات وین نکند. تداوم این رویکرد نشان‌دهنده یک سیاست واقع‌بینانه و تعامل‌گرایانه است که در اجرای آن جز منافع و مصالح ملت ایران در نظر گرفته نخواهد شد.

 در مسئله دوم، رهبر انقلاب با بیان اینکه هیئت مذاکره‌کننده‌ ما بحمدالله در مقابل زورگویی‌های طرف مقابل و زیاده‌خواهی‌ها مقاومت کرده و به توفیق الهی، بدون تردید مقاومت هم خواهد کرد، خاطرنشان کردند: «البته بنده همیشه این را به این کسانی که مسئول‌اند، در همه دولت‌ها تذکر داده‌ام که نگاه به کسی که در میدان هست و در صف مقدم مشغول فعّالیت است، نباید نگاه بدبینانه و از روی سوءظن باشد. خب افراد مؤمن، افراد انقلابی، افراد پُرجدوجهد، پُرکار مشغول کارند، دارند در این زمینه کار می‌کنند؛ اگر نقدی هم می‌شود، خوش‌بینانه باشد، بدبینانه نباشد؛ ثانیاً،‌ موجب تضعیف این کسانی نشود که در این میدان مشغول تلاش و کار هستند؛ امید مردم هم تضعیف نشود، یعنی جوری حرف زده نشود که این‌ها [ناامید بشوند].»

حمایت رهبر انقلاب از گروه مذاکره‌کننده ناظر بر این است که افرادی مؤمن، باتجربه، امین نظام و مورد احترام ارکان مختلف نظام در این عرصه حضور دارند. آنان خطوط قرمز نظام را که از سوی رهبر انقلاب به‌عنوان سیاست قطعی اعلام‌شده و موردتأیید شورای‌عالی امنیت ملی است، رعایت می‌کنند و همین امر، آمریکا را در وین با چالش روبه‌رو کرده است.

نکته مهم اینکه تداوم مذاکرات برای لغو تحریم‌های ظالمانه در دولت جدید، در چهارچوب نگاه کارشناسانه مسئولان به‌خصوص اعضای شورای‌عالی امنیت ملی بوده و مذاکره‌کنندگان در چهارچوب تعیین‌شده حرکت می‌کنند. گزارش و صورت‌جلسه‌های مذاکرات نیز به مقامات ارشد نظام منعکس شده و رهبر انقلاب نیز با رهنمودهای هدایتی و حمایتی خود پشتیبان مذاکره‌کنندگان بوده‌اند. در مقطع فعلی باید از سربازان عرصه دیپلماسی حمایت کرد و محیطی را فراهم کرد که مذاکره‌کنندگان با اعتمادبه‌نفس بیشتر در صحنه حاضر شوند.

باید توجه داشت که این مذاکرات کاری بسیار سخت و یک مصاف دیپلماتیک است. گفت‌وگو با قدرت‌های بزرگ جهان، با سابقه دیرینه خصومت علیه ایران، نیازمند هوشیاری، هوشمندی، شجاعت و مشورت است و صاحب‌نظران در عین ارائه نقدهای سازنده، باید از هر اقدامی که باعث تضعیف تیم مذاکره‌کننده می‌شود، پرهیز کنند./فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار