به گزارش راهبرد معاصر؛ پس از آنکه مدتی پیش حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه کشورمان برای تبیین حساسیت گامهای نهایی توافق رفع تحریمها در وین از موضوع سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و لزوم خروج این نهاد انقلابی از فهرست سیاه گروههای تروریستی آمریکا بهعنوان یکی از شروط نهایی جمهوری اسلامی ایران برای توافق خبر داد، موج رسانههای غربی به سمت تلاش برای دو قطبی کردن جامعه و ایجاد شکاف میان نهاد انقلابی و مردمی سپاه با بطن جامعه سوق یافتند.
تبلیغات رسانهای سیاسی غربیها بر این شکل گرفت که تلاش کردند سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را عامل شکست احتمالی مذاکراتی معرفی کنند که خودشان در آن نتوانستهاند به تعهدات و توافقاتشان و آنچه که باید به آن در چارچوب مفاد برجام عمل میکردند، عمل کنند.
در راستای عملیات روانی غرب و این موج رسانهای سیاسی، لارا روزن خبرنگار نشریه دیپلماتیک با انتشار پیامی در حساب کاربری خود در توئیتر مدعی شد، مذاکرات وین با درخواست حذف نام سپاه از فهرست تروریسم به بنبست رسیده است و جو بایدن، رئیسجمهور آمریکا دیگر پیشنهاد متقابلی نخواهد داشت.
وی حتی برای جمهوری اسلامی ایران خط و نشان کشید و تهدید کرد، تهران یا توافق بدون حذف سپاه از فهرست تروریسم را میپذیرد، یا توافقی در کار نیست.
منصور صالح فرد، کارشناس امور بینالملل در گفتوگو با راهبرد معاصر در اینباره گفت: خوشبختانه بعد از مذاکرات جدی و طولانی که در وین برسر رفع تحریمها انجام شد و تیم مذاکرهکننده کشورمان بسیار سخت و استوار مقابل زیادهخواهیها و امتیازات غربیها ایستاد، توانست تمام اهدافی که مدنظر جمهوری اسلامی بود، به اثبات برساند.
وی افزود: غربیها بهویژه آمریکا با بنبستی مواجه شدهاند و راه برونرفت ندارند و برخلاف ادعاهایی که در رسانههای غربی میشود، باید به درخواستهای بهحق جمهوری اسلامی عمل کنند و به برجام برگردند. لذا در مذاکرات دست بالا را مسئولان ما و تیم مذاکرهکننده دارد. آمریکاییها سعی میکنند از بیرون صحنه مذاکره تبلیغات روانی انجام دهند و بهوسیله رسانههای وابسته به خود، فضا را مسموم کنند و تاکنون به انحای مختلف به آن دست یازیدهاند.
این تحلیلگر امور بینالملل تصریح کرد: در فضای کنونی نیز آمریکاییها بهدنبال این هستند که سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را مورد حمله قرار دهند و با شانتاژ رسانهای میان مردم و سپاه در منطقه جدایی بیفکند، اما این را آمریکاییها باید بدانند، سپاه نیروی مردمی است که از بدو پیروزی انقلاب اسلامی تأسیس شده و وظیفه این نیروی مردمی، حفظ انقلاب اسلامی است.
صالح فرد گفت: سپاه در بُعد دفاعی، امنیتی، نظامی به هر صورت سازمانی نظامی است و در کنار آن، وظایفی اجرایی، اقتصادی و زیربنایی در کشور را برعهده دارد. بسیاری از پروژههای اقتصادی، پروژههای زیرساختی که در کشور انجام شده به وسیله سپاه به فرجام رسیده است. با این همه خدمات انقلابی مگر میشود مردم اجازه دهند که با تروریستی خواندن این نهاد انقلابی، تمام فعالیتهای آن نادیده انگاشته شود؟
این تحلیلگر امور بینالملل تأکید کرد: سپاه پاسداران انقلاب اسلامی خط قرمز مقامها و مسئولان ماست و مردم نیز با وجود تبلیغات سیاسی رسانهای دشمن مقابل هجمهها میایستند و این ایستادگی مهمترین هدفی است که جمهوری اسلامی دنبال میکند. اگر سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در منطقه حضور مستشاری دارد و به ملتهای مظلوم کمک میکند، برای مبارزه با تروریسم و اشغالگری است.
صالح فرد گفت: به واسطه تلاشهای جمهوری اسلامی و سپاه بود که گروه تروریستی تکفیری داعش از منطقه بیرون رفت و انشاءالله زمینههای اخراج آمریکا فراهم شده است و آمریکای اشغالگر را مردم منطقه بیرون خواهند کرد. خروج آمریکا از منطقه و کشورهای مرتجع عربی چیزی است که جمهوری اسلامی دنبال میکند تا امنیت جمعی در منطقه بهوسیله خود مردم و کشورهای منطقه شکل بگیرد.
وی افزود: غربیها و آمریکاییها در مقابل جمهوری اسلامی ایران و ایستادگی مردم دچار عصبانیت و سرخوردگی شدهاند، بهویژه با عملیات موشکی اخیر سپاه در هدف قرار دادن تأسیسات جاسوسی اسرائیل در اربیل که برای غربیها گران تمام شد.