به گزارش راهبرد معاصر ، یکی از روشهای پیشبینی قیمتها، نگاه به روند گذشته آنها است. بر این اساس در این صفحه روندهای قیمتی بازارهای مهم ایران و جهان به نمایش گذاشته شدهاند. همچنین در متن مربوط به هر قسمت روند آتی قیمتها براساس شواهد موجود پیشبینی شدهاند.
بازار سهام
شاخص کل بورس تهران طی معاملات شنبه تنها ۹۵ واحد کاهش یافت و در ارتفاع ۲۲۶ هزار و ۸۸۸ واحدی قرار گرفت. موج فروش در سهام پتروشیمی به واسطه قرار گرفتن این صنعت در لیست تحریمهای آمریکا نقش عمدهای در اصلاح خفیف دیروز نماگر بازار داشت. با وجود فشار این خبر بر نمادهای مربوطه، رشد قیمت در طیف وسیعی از سهام شرکتهای کوچک و متوسط با تمرکز بر عملیات داخلی ادامه یافت. از سمت دیگر رشد بهای اوره در بازار جهانی عامل اصلی تحریک تقاضا در نمادهای اورهساز همچون «شپدیس»، «شیراز» و «خراسان» شد. نمادهای خودرویی به خصوص قطعهسازان نیز به دلیل فشار روی صنایع کالایی و افزایش نرخ فروش ناشی از تورم پرمعاملهترین گروه بورس بودند.
بازار ارز
هر دلار آمریکا طی معاملات آغازین هفته ۱۸۰ تومان از ارزش خود را از دست داد و راس ساعت ۱۶ به بهای ۱۳ هزار و ۱۲۰ تومان به فروش رسید. افت ۳/ ۱ درصدی روز شنبه چهارمین کاهش متوالی شاخص ارزی کشور بود و بازدهی این ارز را از ابتدای سال به منفی ۲/ ۰ درصد رساند. پیش از این در تاریخ ۲۷ اسفند دلار در قیمت پایینتری قرار گرفته بود. اخبار متناقض عمدتا سیاسی در بازار باعث شده است تا انتظارات ذهنی معاملهگران در دوراهی قرار گیرد و احتیاط در خرید و فروش دلار بیشتر شود. در این فضای محتاطانه بانکمرکزی با تقویت کانال عرضه مقدمه افت دلار را فراهم آورده است. حال باید منتظر سیاست بازارساز در خصوص مرز روانی ۱۳ هزار تومانی باشیم.
بازار سکه
هر سکه طرح جدید ساعت ۱۶ روز شنبه به بهای ۴ میلیون و ۵۸۰هزار تومان به فروش رسید و رشد روزانه ۲۰ هزار تومانی را تجربه کرد. اوجگیری اونس طلا به بالای مرز ۱۳۴۰ دلاری همچون دوشنبه هفته قبل اثر افت دلار بر نوسان سکه را خنثی کرد تا این دارایی ارزشمند شاهد رشد ۴/ ۰درصدی باشد. افزایش بهای طلای جهانی از همان ابتدا در معاملات بازار سکه خودنمایی کرد و باعث شد تا بهای سکه به کانال ۴ میلیون و ۶۰۰هزار تومانی نیز وارد شود. با این حال چهارمین افت متوالی نرخ ارز باعث شد تا بهای سکه از اوج روزانه اصلاح شود. افزایش تنشهای تجاری بین چین و آمریکا و فشار ایالات متحده بر مکزیک از جمله مولفههای افزایش بهای طلا محسوب میشوند.