به گزارش راهبرد معاصر، اسماعیل للهگانی افزود: بانک رفاه طبق قانون بودجه و سند راهبردی وزارت اقتصاد مشمول پرداخت تسهیلات تکلیفی هم میشود و علاوه بر ارائه تسهیلات به بازنشستگان، باید به بخش تولید، دانشبنیان، مسکن، ازدواج تسهیلات تکلیفی پرداخت کند بنابراین بخشی از منابع و اعتبارات برای پرداخت تسهیلات به بازنشستگان اختصاص مییابد.
وی اضافه کرد: البته بازنشستگان برای آن بخشی از اعتبارات که سهمیه آنها است و بین کانونها تقسیم میشود نیاز به سپردهگذاری ندارند. کانونها از سهمیه خود میتوانند استفاده کنند که در این صورت برای دریافت تسهیلات، نیازی به سپردهگذاری نیست، اما اخذ تسهیلات خارج از آن سهمیه باید با سپردهگذاری باشد. در هر صورت برای بازنشستگان جهت ارائه تسهیلات، شرط ضامن وجود ندارد. چه بازنشستگانی که سهمیه دارند چه آنهایی که با احتساب معدل حساب برای اخذ تسهیلات خرد مراجعه میکنند نیازی به ضامن ندارند.
مدیرعامل بانک رفاه درباره سقف تسهیلات خرد برای بازنشستگان اظهار کرد: سقف تسهیلات قرض الحسنه ۱۰ میلیون تومان است، سالانه ۵۰۰ هزار بازنشسته میتوانند از این وام استفاده کنند، اما سقف سایر تسهیلات برای بازنشستگان به ۱۰۰ تا ۲۰۰ میلیون تومان هم میرسد.
للهگانی در پاسخ به این سئوال که چه سقفی از تسهیلات نیازی به ضامن ندارد، گفت: تسهیلات بدون ضامن تا سقفی است که حقوق افراد جواب دهد یعنی اگر مبلغ قسط ۳ میلیون تومان است باید یک سوم حقوق افراد جوابگو این مبلغ باشد.
وی همچنین با اشاره به ارائه تسهیلات خاص کسب و کار به کارگران اظهار کرد: قرار بر این است که به کارگران نخبه و نمونه تسهیلات ویژهای پرداخت شود به این صورت که بانک رفاه طرحهای کارگران نخبه و نمونه را مورد بررسی قرار میدهد و معرفی برتر شامل پرداخت تسهیلات کسب و کار میشوند تا با اجرای آن کسب و کار کارگران رونق بگیرد البته به این افراد تسهیلات خرد هم ارائه خواهد شد.
للهگانی افزود: ۱۶۴ طرح برتر که در سال گذشته در وزارت تعاون داروی شدهاند به بانک رفاه معرفی شده و این طرحها مشمول تسهیلات خواهند شد.
مدیرعامل بانک رفاه گفت: میزان بدهی سازمان تامین اجتماعی به سنوات گذشته برمیگردد که بخشی از آن تسویه شده و یک بخشی هم تسویه نشده است، اما مطالبات بانک رفاه از این سازمان فقط در سال گذشته به ۱۵ تا ۲۰ هزار میلیارد تومان میرسد.
وی با بیان اینکه ورشکستگی بانک رفاه به هیچ وجه صحت ندارد، اظهار کرد: بانک رفاه بهترین ترازنامهها و پشتوانههای بانکی را دارا است و در سال گذشته افزایش سرمایه بانک رفاه از ۲ هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان به ۲۰ هزار میلیارد تومان افزایش یافت. همچنین دارایی و اموال بانک نسبت به سپردههایی که از سوی مردم دریافت کرده بسیار بالاتر است.
للهگانی ادامه داد: میتوان گفت یکی از مستحکمترین ترازنامههای شبکه بانکی متعلق به بانک رفاه است بنابراین ورشکستگی در بانک رفاه معنا ندارد.
مدیرعامل بانک رفاه درباره پرداخت تسهیلات به کارگران و بازنشستگان به شرط سپردهگذاری گفت: بانک رفاه با کمبود منابع مواجه است چراکه تسهیلاتی را به سازمان تامین اجتماعی پرداخت میکند، از سوی دیگر ۴ میلیون نفر بازنشسته توسط سازمان تامین اجتماعی پوشش داده میشود و بانک رفاه در سال میتواند به ۵۰۰ هزار نفر تسهیلات پرداخت کند.
مدیرعامل بانک رفاه همچنین درباره بدهی سازمان تامین اجتماعی به بانک رفاه افزود: میزان بدهی سازمان تامین اجتماعی به سنوات گذشته برمیگردد که بخشی از آن تسویه شده و یک بخشی هم تسویه نشده است، اما مطالبات بانک رفاه از این سازمان فقط در سال گذشته به ۱۵ تا ۲۰ هزار میلیارد تومان میرسد./ایران جیب
آیا منطقی است کسی که مثلا ۵۰ میلیون پول دارد. پول خود را در بانکی سپرده گذاری کند و سپس با التماس و هزار جور ایراد از پرونده و اعتبار سنجی و ضامن ببرد و همان مبلغ را با سود ۱۸ درصدی بگیرد و خود رو زیر دین بانک ببرد یک روز هم از قسطش عقب بیفتد آبرویش را بانک می برد.
مرض داره پول خودش رو بی منت خرج میکند
واقعا موقع اش رسیده در قوانین بانکی و وام بازنگری شود
مساله بعدی این است این قدر ایراد از ضامن و اعتبار سنجی برای وامهای خرد و افراد نیازمند گرفته میشود با عزیزانی که وامهای میلیاردی میگیرند این حساسیت وجود دارد ?