به گزارش راهبرد معاصر برخی از مواد غذایی هستند که باعث ایجاد نفخ و مشکلات رودهای در افراد میشوند.
این نوشابههای حاوی مقدار زیادی گاز هستند که بلافاصله پس از مصرف باعث تورم معده میشوند. همچنین از نظر ارزش غذایی مطلوب نیستند و مقدار زیادی شکر دارند. در مورد آب گازدار نیز باید گفت که معمولا سرشار از نمک هستند که نفخ را تسهیل میکنند. از مصرف نوشابههای گازدار همراه با غذا پرهیز کنید و جرعههای کم میل کنید.
حبوبات از جمله عدس و لوبیا بسیار مغذی هستند و معمولا پای ثابت رژیم غذایی متعادل محسوب میشوند. با این حال، به خاطر داشتن مقدار بالای فیبر و نشاسته سبب تحریک رودهها و ایجاد نفخ میشود. برای جلوگیری از این حالت نامطلوب، حبوبات را حداقل یک شب خیس کنید.
سپس آنها را صاف کرده و یک بار بگذارید در آب چند دقیقه بجوشد و مجددا آب را بیرون بریزید تا رنگ حبوبات روشنتر شود. پس از این مرحله بگذارید کاملا پخته شود. نکته طلایی اینکه هرگز هنگام پخت حبوبات نمک اضافه نکنید زیرا باعث سفت شدن پوست آنها میشود.
میوهها و سبزیجات برای کاهش وزن و حفظ سلامتی بسیار عالی هستند اما از آنجا که فیبر زیادی دارند، سبب ورم معده میشوند به خصوص اگر به آنها سیر یا پیاز خام اضافه شود. اگر تمایل به خوردن این خوراکیها پس از غذا دارید، از سبزیجات پخته میل کنید و به آرامی خوب آنها را بجویید.
خانواده کلمها مانند کلم بروکلی در معده حالت تخمیری پیدا میکنند و باعث نفخ میشوند. البته این سبزیجات کم کالری هستند و در برنامه بسیاری از رژیمهای غذایی وجود دارند. راه برطرف کردن این مشکل، افزودن چند دانه زیره یا رازیانه هنگام پخت است که علاوه بر طعم و عطر دلپذیر، هضم مشکل را نیز کاهش میدهد.
همه خوراکیهای چرب مانند چیپس، غذاهای سس دار و شیرینیهای خامهای باعث ایجاد نفخ میشوند. در نتیجه چنین خوراکیهایی نیز افزایش قطر شکم را به همراه دارند. این خوراکیها را فقط در جشنها و مهمانیها میل کنید.