دلال‌هایی که سرنوشت فوتبال را تعیین می‌کنند!-راهبرد معاصر

دلال‌هایی که سرنوشت فوتبال را تعیین می‌کنند!

دلال‌های فوتبال ایران این روزها به دنبال درآمدزایی بیشتر هستند.
تاریخ انتشار: ۲۲:۰۵ - ۲۰ خرداد ۱۳۹۸ - 2019 June 10
کد خبر: ۱۳۲۶۸

به گزارش راهبرد معاصر ، دلال، ایجنت، کارگزار و یا هر اسم دیگری، این روزها نقش تعیین‌کننده‌ای که در نقل و انتقالات فوتبال ایران دارند که این اتفاق البته به خودی خود بد نیست. در تمام نقاط دنیا این مدیربرنامه‌ها هستند که با احتساب منافع بازیکن با باشگاه وارد مذاکره می‌شوند و در نهایت با طرف مذاکره به توافق می رسند و خود هم مبلغی از این قرارداد را دریافت می‌کنند. این روند هم در فوتبال ایران تا حدودی وجود دارد اما بر سر اصولی بودن و سالم بودن روابط حاکم بر این فعالیت تردیدهای جدی وجود دارد.

 

واقعیت این است که دلالیسم صرفاً مقوله‌ای منحصر به شماری از افراد نیست که در قالب مدیر برنامه‌های بازیکنان فعال هستند؛ بلکه دامنه آن فراتر از اینها رفته و عملاً تمام فوتبال را دربرگرفته و رد پای آن در اکثر نقاط فوتبال ایران دیده می‌شود. این جریان به ارکان تصمیم‌ساز فوتبال مانند فدراسیون نیز رسوخ کرده و تمام این ورزش را درگیر خود کرده است. اکنون، دلالیسم جریانی در هم تنیده متشکل از تصمیم‌سازان، مدیران، مربیان، بازیکنان و… است که موجب اتلاف منابع در این رشته شده و آن را از درون دچار ضعف و فساد کرده و باعث شده تا مسیر اصلاح و تغییر و تحول در فوتبال با موانعی جدی مواجه باشد. یکی از آخرین مواردی که در بحث نقش دلالان و واسطه گران در فوتبال ایران مطرح شد، پستی بود که محمد تقوی در صفحه اینستاگرام خود درباره حواشی اطراف تیم تراکتورسازی منتشر کرد و در آن با اسم بردن از دو چهره معروف مدیریتی و رسانه‌ای حاضر در فوتبال ایران، این مقوله را وارد فضایی جدید کرد که البته نتیجه خاصی هم در پی نداشت و صحبت‌های تقوی مورد پیگیری قرار نگرفت.

 

دلار به جای فوتبال

منطق حکم می‌کند که در یک نقل و انتقال فوتبالی، اول مسائل فنی و مربوط به فوتبال لحاظ شود و مورد توافق طرفین قرار بگیرد و بعد آنها به سراغ توافقات مالی و سود اقتصادی حاصل از این قرارداد بروند اما این روزها در فوتبال ایران به برکت وجود دلالان یا مدیرانی که پیشرفت فنی بازیکن برایشان کمترین اهمیت را دارد، این مناسبات اقتصادی است که تعیین می‌کند یک بازیکن فصل بعد را در کدام تیم یا کدام کشور بازی کند و شاید خود بازیکن هم نتواند کوچک‌ترین تأثیری روی سرنوشت خود بگذارد. اللهیار صیادمنش پدیده جوان تیم استقلال که در نهایت به شکلی ابهام‌آمیز و پس از اظهارات ضد و نقیض مدیران این باشگاه راهی فنرباغچه ترکیه شد، پس از قطعی شدن انتقالش در مصاحبه‌ای گفته بود: «خودم دوست داشتم در استقلال بمانم اما تصمیم گرفتند که لژیونر شوم و من هم تابع باشگاه هستم. دوست داشتم بمانم و برای تیم محبوبم استقلال بازی کنم اما قسمت این بود که به تیم فنرباغچه بروم.»

 

این روزها مدیربرنامه‌های بازیکنان ترجیح می‌دهند تا با توجه به قیمت بالای یورو و دلار بازیکنان زیر نظر خود را برای ادامه فوتبالشان به لیگ‌های اروپایی بفرستند. آن هم نه لیگ‌های درجه یک این قاره که بازیکنان ایرانی شانس زیادی برای حضور در آن ندارند. آنها به لیگ‌های درجه دو و سه اروپا مثل ترکیه و بلژیک و لهستان هم راضی هستند تا مثلاً با یک بازیکن قراردادی در حد چند صد هزار دلار امضا کند. قراردادی که با توجه نرخ ارز در ایران قطعاً سود هنگفتی برای دلالان خواهد داشت و این سود با نقل و انتقال در فوتبال ایران به این آسانی عاید کسی نخواهد شد چون این روزها باشگاه‌های ایرانی با بحرانی فراگیر در بحث بودجه مواجهند به این راحتی‌ها حاضر نیستند برای یک بازیکن در حد چند میلیارد تومان هزینه کنند.»

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده