پزشکیان: نمی‌پذیریم که صنعت صلح‌آمیز هسته‌ای را کنار بگذاریم پزشکیان: مذاکرات با هماهنگی کامل و مجوز رهبر انقلاب در حال انجام است/ هدف حل واقعی مسائل است، نه گفت‌و‌گو برای گفت‌و‌گو / دولت پیگیر وضعیت بازداشت‌شدگان است بیانیه نمایندگان مجلس: برای جانفشانی و تدابیر امورات کشور آماده‌ایم پزشکیان در سفری غیر رسمی وارد مشهد مقدس شد مهدی محمودیان و عبدالله مومنی و ویدا ربانی آزاد شدند اولتیماتوم جدید سپاه / هر زمان بزرگان بگویند، تنگه را می‌بندیم بیانیات مهم رهبر انقلاب درباره حوادث دی ماه ۱۴۰۴ پاسخ کوبنده رهبر انقلاب به تهدیدهای ترامپ + ویدیو بازداشت سه عنصر تروریستی سلطنت‌طلب در پرند توسط سپاه حضرت حیدر کرار (ع) دریادار تنگسیری: اشراف کاملی در تنگه هرمز داریم دعوت سپاه از مردم برای شرکت در آیین‌های گرامیداشت شهدای حوادث اخیر جزئیات رزمایش «کنترل هوشمند تنگه هرمز» نیروی دریایی سپاه ۵۱ نماینده خواستار اتخاذ مواضع انقلابی در قبال طرح صلح ابراهیم شدند مجلس میزان پاداش پایان خدمت بازنشستگان را تعیین کرد آخرین جزئیات از شایعه فرزند کاظم صدیقی در لندن

امیرعبداللهیان: سدسازی های مشکل ساز ترکیه برای ایران قابل قبول نیست

وزیر امور خارجه گفت: برای ما در ایران قابل قبول نیست کشور ترکیه اقداماتی را در حوزه سدسازی انجام بدهد و نتیجه آن مشکلاتی برای مردم ایران و منطقه شود.
تاریخ انتشار: ۱۱:۱۰ - ۲۰ ارديبهشت ۱۴۰۱ - 2022 May 10
کد خبر: ۱۳۲۹۱۷

به گزارش راهبرد معاصر؛ حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه در نشست علنی امروز سه شنبه 20 اردیبهشت مجلس در پاسخ به سوال جلال محمودزاده نماینده مهاباد در مجلس درباره سدسازی های بی رویه ترکیه اظهار داشت: برای ما در ایران قابل قبول نیست کشور ترکیه اقداماتی را در حوزه سدسازی انجام بدهد و نتیجه آن مشکلاتی برای مردم ایران و منطقه شود و همچنین در میزان ورود آب به کشور تاثیر منفی بگذارد.

 

وی ادامه داد: این موضوع سه بار در دیدار حضوری در نیویورک و تهران از وزیر خارجه خواستم تا به رسم همسایگی توجه جدی در سدسازی ها روی رودخانه ارس داشته باشند.

 

وزیر خارجه بیان داشت: هیچ قرارداد دوطرقه ای بین ایران و ترکیه در حوزه سدسازی وجود نداشته است.

 

امیرعبداللهیان افزود: مقامات دولت ترکیه می گویند سدسازی های ما در مناطق کوهستانی است و صرفاً برای مصارف برق آبی است.

 

وی ادامه داد: مراتب اعتراض به ترکیه اعلام شده و وزیر خارجه ترکیه در این رابطه گفت ما هیچ نیازی به این آب نداریم و آب را در زمستان ذخیره و در تابستان آن را رها می کنیم.

 

وزیر خارجه عنوان کرد: کار مهمی در 4 ماهه انجام دهیم توانستیم برای اولین بار در طول تاریج با ترکیه در حوزه مباحث آبی نسبت به تشکیل کمیته مرزی مشترک توافق کنیم.

 

وی ادامه داد: اولین سفر را تیمی از کارشناسان وزارت خارجه و وزارت نیرو به ترکیه انجام دادند و قرار است به زودی هیاتی از ترکیه به ایران سفر کنند

 

امیرعبداللهیان مطرح کرد: همه اقدامات حقوقی و سیاسی بین ایران و ترکیه انجام شده است.

 

وی در بخش دوم اظهارات خود گفت: ما هیچ اختلاف نظری در موضوع آب با هیچ یک از نمایندگان نداریم. باید تاکید کنم در خصوص سدسازی های ترکیه، گفتگو های مفصلی با طرف عراقی و با طرف ترک داشتیم؛ اگر در گذشته انفعال وجود داشته، دولت در 8 ماهه گذشته اقدامات متفاوتی داشته است و رئیس جمهور به بنده و وزیر نیرو دستورات اکیدی جهت پیگیری این مسئله داده است.

 

امیرعبداللهیان افزود: ما در دولت هیچ بنایی برای این که به نمایندگان بگوییم نقطه نظر و ایده تان در خصوص محافل منطقه ای و بین المللی را پس بگیرید نداریم.

 

وی با بیان اینکه هم نمایندگان هم وزارت خارجه در راستای تامین منافع ملی اقدام می کنند، بیان داشت: آیا اینکه خود ما از وضعیت سدسازی های ترکیه بر روی ارس و دجله و فرات قانع هستیم، باید بگویم ما هم قانع نیستیم و با شما نمایندگان هم صدا هستیم و باید برای به سرانجام رسیدن این مسئله دست به دست هم دهیم.

 

وزیر خارجه بیان داشت: نباید بگذاریم برخی از کشورهای از جمله ترکیه از فضای عدم وجود یک ساز و کار بین المللی در راستای تغییر شرایط زیست محیطی چه در ایران و چه در عراق استفاده کنند.

 

امیر عبداللهیان تصریح کرد: ما با دولت عراق به طور مستمر در تماس هستیم زیرا در مسئله سدسازی های ترکیه هم ایران هم عراق متضرر می شود.

 

وی در خصوص اینکه چرا ایران از ترکیه شکایت بین المللی نمی کند، گفت: اگر ترکیه جزو کنوانیسیون 1997 نیویورک بود می توانستیم موضوع را پیش ببریم؛ اما آنچه که امروز در اختیار است از طریق تشکیل کمیته مشترک مرزی و همچنین مناسبات و دیپلماسی دوجانبه است که می توان از این طرق این مسئله را پیگیری کرد.

 

وزیر خارجه عنوان کرد: ان شا الله بتوانیم با استفاده از ظرفیت دولت و دیپلماسی پارلمانی در تامین حداکثری منافع ملی در این حوزه موفق باشیم./ فارس

ارسال نظر
آخرین اخبار