آنکارا: گردو غبار در ایران ارتباطی به سد سازی‌های ترکیه ندارد-راهبرد معاصر
پزشکیان: مصمم به عملیاتی کردن طرح جامع راهبردی ایران و روسیه هستیم بن‌گویر، وزیر امنیت داخلی اسرائیل در اعتراض به توافق تبادل اسرا استعفا کرد رأی دادگاه عالی آمریکا به ممنوعیت تیک‌تاک متن معاهده راهبردی ایران و روسیه منتشر شد/ جزئیات توافق تهران و مسکو نخست‌وزیر گرینلند: نمی‌خواهیم بخشی از ایالات متحده باشیم پزشکیان: زمان استاندارد دوگانه به پایان رسیده است / پوتین: ایران و روسیه همکاری‌های اطلاعاتی دارند ببینید | لحظه امضای اسناد همکاری‌های راهبردی ایران و روسیه توسط پوتین و پزشکیان معاهده مشترک جامع راهبردی ایران و روسیه امضاء شد پوتین: مطمئنم توافق جدید تهران-مسکو به آینده همکاری طرفین کمک می‌کند کابینه امنیتی اسرائیل با توافق تبادل اسرا و آتش‌بس موافقت کرد پوتین در دیدار با پزشکیان: لازم است همکاری‌های ایران و روسیه در سطح منطقه و بین الملل گسترش یابد پزشکیان در دیدار با پوتین: با امضای طرح جامع راهبردی ارتباطات‌مان را تقویت می‌کنیم دیدار پزشکیان با نخست وزیر روسیه هیئت قضایی حکومت طالبان عازم ایران شد دیدار پزشکیان با پوتین

آنکارا: گردو غبار در ایران ارتباطی به سد سازی‌های ترکیه ندارد

سخنگوی وزارت خارجه ترکیه توفان گرد و غبار منطقه‌ای را ناشی از دو منبع آفریقا و صحرای خاورمیانه خواند.
تاریخ انتشار: ۱۷:۱۶ - ۲۲ ارديبهشت ۱۴۰۱ - 2022 May 12
کد خبر: ۱۳۳۲۸۱

به گزارش راهبرد معاصر، تانجو بیلگیچ سخنگوی وزارت خارجه ترکیه در خصوص اظهارات اخیر مقامات ایران درباره توفان گرد و غبار که آن را ناشی از سد سازی‌های ترکیه خوانده اند گفت: این ادعا‌ها از پایه‌های علمی برخوردار نیست. توفان گرد و غبار در یک مقیاس وسیع در سطح جغرافیایی شکل گرفته که عمدتاً دو منبع دارد که هر دو کشور ایران و ترکیه را درگیر کرده است.

وی ادامه داد: یکی از این منابع توفان گرد و غبار قاره آفریقاست و دیگری نیز بیابان‌های خاورمیانه است. نابودی جنگلها، خشکسالی و بیابان زایی از جمله عوامل به وجود آمدن این مشکلات است.

سخنگوی وزارت خارجه ترکیه افزود: در جغرافیای ما هر کشوری برای پیشگیری از این مسائل، باید مسئولیت‌های خود را به جای آورد و اتهامات مقامات تهران به ترکیه در این خصوص، راه حل درستی برای مسائل نیست.

بیلگیچ با بیان اینکه ترکیه در حوزه آب‌های جاری رویکردی انسانی را دنبال می‌کند، گفت: ما در این خصوص در حوزه کشور‌های پایین دستی آب به قوانین حقوق بین الملل احترام گذاشته و از آن تبعیت می‌کنیم. ترکیه معتقد است که آب‌های فرامرزی به جای تضاد بین کشور‌های ساحلی، عنصر همکاری هستند. ترکیه آماده هرگونه همکاری منطقی و علمی با ایران در این زمینه است./تسنیم

ارسال نظر
آخرین اخبار