آخرین خبر‌ها از پرونده منسوب به رئیس سازمان خصوصی‌سازی عرضه سکه‌های بهار آزادی تاریخ ۱۴۰۴ از نیمه اسفندماه وزیر نفت: ۷۰ هزار بشکه در روز به تولید نفت خام افزوده شد از سرگیری مجدد پرواز مشهد-کراچی با پرواز ایران ایر از ۵ اسفند رئیس سابق سازمان برنامه و بودجه: بعد از سال ۱۳۹۷ که خروج برجام اتفاق افتاد وضع مجموع عمومی اداره دولت متاثر شد ساعت ۲۳ امشب آخرین فرصت واریز وجه حراج سکه طلای مرکز مبادله ایران کنسرو ماهی ۱۴ درصد گران شد تغییر محدودیت سقف دارایی اشخاص در گواهی سپرده شمش نقره کندوان و هراز برفی است؛ انسداد ۳ محور فرعی افزایش مجدد قیمت لبنیات صحت دارد؟ ورود مجلس به مسدودسازی درگاه‌های پرداخت رمزارز قیمت طلا در بازار ایران اول بهمن ۱۴۰۳ / سکه در کانال ۵۷ میلیون تومان دوام نیاورد یارانه دی ماه واریز شد مهلت ۲ هفته‌ای بارگذاری یا اصلاح اطلاعات حقوق و مزایای کارکنان در سال ۱۴۰۳ معاون وزیر کار: ۳۰ درصد از جمعیت ۱۸ تا ۲۴ سال کشور، تحصیلات متوسطه دوم ندارند

پیش‌ بینی قیمت دلار در روزهای آینده

یک کارشناس گفت: انتظار می‌رود درصورتی که اقدامات اصلاحی توسط دولت صورت نگیرد قیمت دلار همچنان افزایشی باشد چون تقاضای خرید دلار به عنوان یک کالای امن نسبت به ریال در دستور کار تمامی افزاد قرار می‌گیرد.
تاریخ انتشار: ۱۳:۵۰ - ۲۳ ارديبهشت ۱۴۰۱ - 2022 May 13
کد خبر: ۱۳۳۳۴۴

تحولات اقتصادی اخیر و همچنین افزایش تقاضای دلار در بازارهای جهانی پس از افزایش نرخ بهره در آمریکا باعث شد دلار پس از مدتی وارد کانال ۳۰ هزار تومانی شود. با این شرایط چه چشم‌اندازی برای قیمت دلار وجود دارد؟

 قیمت دلار تا لحظه تنظیم این گزارش در بازار آزاد ۳۰ هزار ۵۷۰ تومان ثبت شده است. دلار فردایی در رقم ۳۰ هزار و ۸۲۰ هزار تومان به فروش می‌رسد.

دلار صرافی ملی نیز در روز گذشته، ۲۲ اردیبهشت ۲۵ هزار و ۷۱۸ تومان اعلام شد.

چه عواملی در افزایش نرخ ارز در روزهای گذشته موثر بودند؟


یکی از عواملی که تاثیر زیادی بر نوسانات بازارهای مالی داشته، بحث مذاکرات است که هنوز در سایه‌ای از ابهام قرار دارد.

باوجود اینکه حدود دوماه از سال سال جاری می‌گذرد، هنوز تکلیف مذاکرات به‌طور قطعی مشخص نیست و این موضوع تاثیر بسزایی در قیمت دلار دارد.

افزایش قیمت کالاهای اساسی در روزهای اخیر و انتظارات تورمی مردم نیز در ورود دلار به کانال ۳۰ هزار تومانی موثر بوده است.

از آنسو در سطح جهانی، سیاست‌های جدید فدرال رزرو و افزایش نرخ بهره در آمریکا باعث افزایش تقاضا و شاخص جهانی این ارز شده است. این مسئله بر دلار داخلی بی‌تاثیر نیست.


تاثیر افزایش انتظارات تورمی بر قیمت دلار

مریم محبی، کارشناس بازارهای مالی درخصوص روند اخیر دلار بیان کرد: افزایش قیمت کالاهای مصرفی مخصوصا مواد غذایی، حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی و اخباری که از احتمال افزایش قیمت در بخش‌های مختلف وجود دارد انتظارات تورمی را افزایش می‌دهد.

او ادامه داد: انتظارات تورمی خود یکی از عواملی است که می‌تواند در شکل‌گیری تورم نقش اساسی داشته باشد، بنابراین موضوعاتی که پیش‌تر به آن اشاره شد باعث می‌شود مردم به دنبال این باشند تا دارایی‌های خود را به دارایی‌هایی امن‌تر تبدیل کنند. این موضوع که دلار در روزهای اخیر افزایش داشته برگرفته از عواملی است که انتظارات تورمی افراد را در جامعه افزایش داده است.

محبی بیان کرد: انتظار می‌رود درصورتی که اقدامات اصلاحی توسط دولت صورت نگیرد قیمت دلار همچنان افزایشی باشد چون تقاضای خرید دلار به عنوان یک کالای امن نسبت به ریال در دستور کار تمامی افزاد قرار می‌گیرد.

این کارسناس درمورد تاثیر بازار جهانی نیز گفت: در بازارهای جهانی با توجه به سیاست‌های شدید انقباضی فدرال رزرو شاهد افزایش ارزش دلار در جامعه جهانی هستیم و این افزایش به ایران هم تسری پیدا می‌کند.

او بیان کرد: بنابراین دو مسئله مهم در افزایش قیمت دلار تاثیرگذار بوده؛ افزایش اننتظارات تورمی در جامعه و افزایش قیمت دلار در سطح جهانی.

محبی پیش‌بینی کرد: انتظار می‌رود این روال در هفته آینده نیز ادامه داشته باشد و شیب بسیار کند افزایش قیمت دلار را شاهد باشیم. مگر اینکه دولت به ارائه راهکار‌های نهایی و اساسی دست بزند تا نرخ را کنترل کند. تنها راه جلوگیری از افزایش دلار درحال حاضر اقدامات اصلاحی دولت است./تجارت نیوز

ارسال نظر
آخرین اخبار