گروسی: ایران پیش از حملات، آژانس را از تدابیر حفاظتی نسبت به ذخایر اورانیوم آگاه کرده بود ترامپ: آتش‌بس خیلی خوب پیش می‌رود؛ اسرائیل خسارت‌های زیادی دید سخنگوی وزارت خارجه: حمله به پایگاه العدید دفاع مشروع بود و نباید اقدام علیه قطر محسوب شود انفجار‌های شدید در پایگاه‌های گروه‌های وابسته به دولت الجولانی در لاذقیه واکنش ایران به بیانیه شورای همکاری خلیج فارس بن گویر: اکنون زمان گشودن دروازه‌های جهنم به روی غزه است بیانیه بریکس در محکومیت تجاوز اسرائیل و آمریکا به ایران ارزیابی اطلاعاتی آمریکا: برنامه هسته‌ای ایران آسیب ندیده است ویتکاف: در حال مذاکره با ایران هستیم ایروانی در شورای امنیت: جنگ تمام‌عیار علیه ایران شکست خورد نشست شورای امنیت سازمان ملل متحد درباره آتش بس ایران و اسرائیل کرملین: قصد داریم روابط خود با تهران را بیش از پیش توسعه دهیم پزشکیان: حمله دیروز صرفاً واکنش به تجاوز آمریکا بود/ امیر قطر: اجازه اقدام از العدید علیه ایران را نمی‌دهیم درخواست فرانسه برای ورود ایران به مذاکرات سناتور آمریکایی: ضربه مرگباری به برنامه هسته‌ای ایران وارد نکرده‌ایم

تأکید شمخانی بر تشکیل دولت فراگیر در افغانستان

شمخانی تشکیل دولت فراگیر با حضور جریان‌ها و گروه‌های قومی و مذهبی در این کشور را از الزامات شکل گیری ثبات پایدار در افغانستان عنوان کرد.
تاریخ انتشار: ۱۷:۳۰ - ۰۵ خرداد ۱۴۰۱ - 2022 May 26
کد خبر: ۱۳۵۵۱۳

به گزارش راهبرد معاصر علی شمخانی دبیر شورای عالی امنیت ملی که برای شرکت در چهارمین نشست گفت‌وگوی امنیت منطقه‌ای به تاجیکستان سفر کرده، بعدازظهر امروز (پنجشنبه) پنجم خرداد ماه با «آجیت دوآل» مشاور امنیت ملی نخست‌وزیر هند دیدار و‌ گفت‌وگو کرد.

شمخانی در این دیدار با اشاره به تحولات پیچیده‌ای که در محیط امنیتی منطقه و در سطح بین‌المللی در شرف تکوین است، اظهار داشت: رایزنی و همکاری مستمر کشورهای مستقل برای ایفای نقش فعال در شکل گیری مناسبات جدید در عرصه بین‌المللی ضرورتی اجتناب ناپدیر است.

وی گفت: تحولات افغانستان با توجه به تاثیرگذاری مستقیم آن بر امنیت منطقه یکی از اصلی‌ترین موضوعاتی است که باید مستمرا در دستورکار گفت‌وگوهای منطقه‌ای باشد.
شمخانی تشکیل دولت فراگیر با حضور جریان‌ها و گروه‌های قومی و مذهبی در این کشور را از الزامات شکل گیری ثبات پایدار در افغانستان عنوان کرد و افزود: موج گسترده مهاجرت اتباع افغانستانی به ایران نشان می‌دهد که هنوز در گروه‌های مختلف اجتماعی، امنیت روانی لازم برای زندگی عادی در این کشور ایجاد نشده است.
دبیر شورای عالی امنیت ملی با اشاره به توافقات قبلی دو کشور مبنی بر ارسال کالاهای هندی از طریق ایران به افغانستان افزود: تا رسیدن به شرایط مطلوب در این بخش فاصله زیادی وجود دارد و باید با تلاش بیشتر موانع موجود برطرف شود.
وی خاطرنشان کرد: اگرچه همکاری دو کشور برای فعال سازی بندر چابهار شرایط قابل قبولی را طی می‌کند، اما تسریع در فعالیت‌های جاری می‌تواند مسیر دسترسی دو کشور به بازارهای آسیای مرکزی را متحول کند.
شمخانی مواضع مشترک ایران و هند در بسیاری از موضوعات منطقه‌ای و بین‌المللی را فرصتی قابل توجه برای توسعه مناسبات در عرصه‌های اقتصادی و تجاری ذکر کرد و افزود: مبادلات اقتصادی ایران و هند در افقی پنج ساله می‌تواند از سطح غیرقابل قبول فعلی به ۳۰ میلیارد دلار در سال برسد.

* حجم بالای تسلیحات آمریکایی باقیمانده در افغانستان
آجیت دوآل مشاور امنیت ملی نخست‌وزیر هند نیز در این دیدار شرایط حاکم بر افغانستان به ویژه تداوم فعالیت تروریست‌ها در این کشور را نگران کننده خواند و عدم شکل گیری دولتی فراگیر با حضور نمایندگان گروه‌های قومی و مذهبی در افغانستان را چالشی مهم عنوان کرد و افزود: گروه‌های تروریستی تهدید کننده امنیت ملی هند همچنان در افغانستان حضور دارند و آزادانه فعالیت می‌کنند.
وی گفت: در وضعیت فعلی افغانستان، مسؤولیت پذیری که اولین شرط فعالیت یک حکومت است، بسیار ضعیف می‌باشد.
دوآل موضوع آوارگان و مهاجران افغانستانی را مسئله‌ای بسیار مهم و نیازمند توجه همسایگان این کشور عنوان کرد و افزود: مردم افغانستان از نظر معیشتی نیز بسیار در مضیقه هستند و جامعه جهانی باید ارسال فوری کمک‌های غذایی و دارویی به مردم این کشور را مدنظر قرار دهد.
وی گفت: حجم بالای تسلیحات آمریکایی باقیمانده در افغانستان که بخشی از آن به دست تروریست‌ها افتاده، یکی از تهدیدات مهم برای همسایگان این کشور است.
آجیت دوال بر ضرورت فعال سازی ظرفیت‌های اقتصادی، تجاری و ترانزیتی بین دو کشور تأکید کرد و گفت: پیشرفت فعالیت‌ها در بندر چابهار مطلوب نیست و باید مشترکاً برای خروج از این وضعیت که می‌تواند نقش موثری در فعال شدن کریدور شمال- جنوب  داشته باشد، تلاش کنیم./فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر