حماس خواستار تشکیل کمیته حقیقت‌یاب بین‌المللی شد نبیه‌بری: حزب‌الله به آتش‌بس پایبند و با ارتش هماهنگ است واکنش اروپا به تعرفه‌های جدید آمریکا غریب‌آبادی: گزارش آژانس با هدف استفاده سیاسی بر برخی ادعا‌های بسته شده تمرکز دارد کشتاری جدید در مرکز توزیع غذا در جنوب غزه با ۳۰ شهید و ۱۲۰ زخمی انگلیس به دنبال خرید جنگنده‌های آمریکایی با قابلیت استفاده از تسلیحات اتمی تاکتیکی عراقچی به گروسی: ایران به هر تحرک نامناسب اروپا واکنش مقتضی نشان می‌دهد الجولانی: ما و اسرائیل دشمنان مشترک داریم / مهره کسی نیستم المیادین: تهران به اروپا درباره هرگونه تشدید تنش هشدار داده است همسر نتانیاهو: ترامپ و شوهرم قربانی «دولت‌های پنهان» هستند وزیر خارجه عربستان وارد دمشق شد ادعای برخی رسانه‌های غربی به نقل از آژانس: ایران تولید اورانیوم ۶۰ درصدی را تسریع کرده است «ناوگان آزادی» فردا به مقصد غزه حرکت می‌کند عراقچی: انرژی هسته‌ای حق مسلم مردم ایران است / سیاست خارجی نه شرقی و نه غربی به معنای نفی روابط با غرب و شرق نیست ترامپ: تعرفه فولاد به ۵۰ درصد افزایش می‌یابد

ریاض احتمال دیدار وزیران خارجه ایران و عربستان را رد کرد

یک مقام وزارت خارجه عربستان سعودی گفته پیشرفت‌هایی در گفتگو‌ها با ایران حاصل شده، اما کافی نیست.
تاریخ انتشار: ۰۸:۱۳ - ۰۶ خرداد ۱۴۰۱ - 2022 May 27
کد خبر: ۱۳۵۵۴۱

به گزارش راهبردمعاصر، وزارت خارجه عربستان سعودی بامداد جمعه (۶ خرداد/ ۲۷ مه) احتمال برگزاری دیدار میان «حسین امیرعبداللهیان»، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران و «فیصل بن فرحان»، وزیر خارجه عربستان سعودی در آینده نزدیک را رد کرده است.

خبرگزاری رویترز به نقل از «یک مقام در وزرت خارجه عربستان سعودی» که اشاره‌ای به نام او نشده نوشته پیشرفت‌هایی در گفتگو‌ها با ایران حاصل شده، اما کافی نیست.

این مقام سعودی گفته است: «ایران بایستی برای همکاری‌های آینده اعتمادسازی کند و اگر تهران مایل به کاستن از تنش‌ها در منطقه باشد، چند موضوع وجود دارد که می‌توان با آن‌ها گفتگو کرد.»

«فیصل بن فرحان» هم روز سه‌شنبه در موضعی مشابه با این مقام سعودی گفته بود که مذاکرات ایران و عربستان پیشرفت‌هایی کرده، اما هنوز کافی نیست. وزیر خارجه سعودی در عین حال درباره تمایل ریاض برای برقراری روابط با تهران، گفت که دست کشورش برای دوستی با جمهوری اسلامی ایران دراز است.

ایران و عربستان بعد از قطع روابط دیپلماتیک دو کشور در دی ماه ۱۳۹۴، از فروردین ۱۴۰۰ گفتگو‌هایی را در سطح امنیتی آغاز کرده‌اند. چهار دور این مذاکرات سال گذشته برگزار شد. دور پنجم این گفتگو‌ها اوایل اردیبهشت‌ماه جاری در بغداد برگزار شد.

سوم اردیبهشت ماه ۱۴۰۱، خبرگزاری روسی «اسپوتنیک» گزارش داده بود دور پنجم این در فضایی بسیار مثبت برگزار شد. این خبرگزاری گزارش داد دو هیأت بیشتر روی پرونده‌های منطقه و همچنین پرونده روابط دوجانبه و امنیت منطقه خلیج فارس صحبت کرده‌اند.

وزیر خارجه عراق پیش از این گفته بغداد همه توان خود را برای ایجاد فرصت‌های مناسب جهت حصول تفاهم بین ایران و عربستان به کار خواهد گرفت./فارس

کلمات کلیدی: عربستان ایران
مطالب مرتبط
ارسال نظر
آخرین اخبار