به گزارش راهبرد معاصر؛ جایزه لبیتم عربستان (Libitem Prize) یک جایزه معتبر در عربستان سعودی است که به نوآوریها و دستاوردهای برجسته در زمینههای مختلف علمی، فناوری و اجتماعی اختصاص دارد. جایزه لبیتم عربستان بخشی از برنامههای گسترده عربستان سعودی برای تشویق تحقیق و توسعه و تحقق اهداف چشم انداز ۲۰۳۰ است. در ادامه جزییات بیشتری در خصوص جایزه لبیتم عربستان آوردهایم. این گزارش را بخوانید.
- علوم پایه و فناوری (مانند هوش مصنوعی، رباتیک، بیوتکنولوژی)
- پزشکی و سلامت
- انرژیهای پاک و توسعه پایدار
- اقتصاد دیجیتال و نوآوریهای مالی
- فرهنگ و هنر (در برخی دورهها)
- مبلغ جایزه لبیتم عربستان معمولاً بین ۱ تا ۵ میلیون ریال سعودی (معادل حدود ۲۶۰ هزار تا ۱.۳ میلیون دلار) متغیر است.
- دانشمندان، مخترعان، استارتاپها و پژوهشگران از سراسر جهان میتوانند در جایزه لبیتم عربستان شرکت کنند.
- برخی دورههای جایزه لبیتم عربستان مختص اتباع عربستانی یا کشورهای عربی هستند.
- تقویت اکوسیستم نوآوری در عربستان
- جذب استعدادهای جهانی
- حمایت از پروژههای تحقیقاتی پیشرفته
- معمولاً در شهرهای بزرگی مانند ریاض یا جده برگزار میشود.
- گاهی همراه با نمایشگاههای فناوری و همایشهای بینالمللی است.
- جایزه لبیتم عربستان توسط نهادهای دولتی مانند وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات عربستان یا شهرکهای علم و فناوری (مثل KAUST) حمایت میشود.
اگر به اطلاعات دقیقتری نیاز دارید (مثل مهلت ثبتنام یا شرایط شرکت)، بهتر است به وبسایت رسمی جایزه لبیتم عربستان یا پایگاههای خبری معتبر عربستانی مانند SPA (Saudi Press Agency) مراجعه کنید.
وزارت حج عربستان سعودی جایزه لبیتم عربستان را به ایران به عنوان کشور برگزیده در ارائه خدمات ممتاز اجرایی اهدا کرد.
آیین اختتامیه حج ۱۴۴۶ هجری قمری با حضور وزرا و روسای حج جهان اسلام به میزبانی دکتر توفیق بن فوزان الربیعه، وزیر حج و عمره عربستان یکشنبه شب (۱۸ خرداد) در ساختمان مرکزی وزارت حج سعودی در مکه برگزار شد.
در این مراسم، مسئولان عربستان با ارائه گزارشی از برنامهریزیهای انجام شده برای برگزاری حج تمتع امسال، نتایج ارزیابیهای کارشناسی خود از عملکرد کمی و کیفی کشورهای مختلف اسلامی در خدمترسانی به زائران را تشریح کردند.
در این مراسم برای نخستین بار از سازمان حج و زیارت جمهوری اسلامی ایران به عنوان کشور برگزیده در ارائه خدمات ممتاز اجرایی به حجاج تجلیل شد و لوح تقدیر و جایزه لبیتم عربستان بهدست وزیر حج عربستان به علیرضا بیات، رئیس سازمان حج و زیارت ایران تقدیم شد.
در حج امسال بیش از یک میلیون و ۶۰۰ هزار نفر زائر شرکت کردند که سهم زائران ایرانی ۸۶ هزار و ۷۰۰ نفر بود. با بازگشت زائران از دوازدهم ذیالحجه به مکه، مناسک حج رسما رو به پایان رفته و بازگشت زائران ایرانی به کشور نیز از ۲۱ خردادماه آغاز میشود.