دولت لبنان بار دیگر از پارلمان رأی اعتماد گرفت اعلام ورود صد‌ها دروزی از مناطق اشغالی به داخل سوریه زلنسکی: اگر تسلیحات دوربرد دریافت کنیم آماده اقدام هستیم ادعای دادستانی فرانسه علیه بشار اسد و ۲۰ مقام سابق سوریه اخراج مهاجران از خاک آمریکا به یک کشور آفریقایی واکنش وزارت خارجه به بازداشت اتباع ایرانی مقیم آمریکا رایزنی وزیران امور خارجه ایران و چین نشنال‌اینترست: الجولانی برای حفظ حکومت خود تروریست‌ها را جذب ارتش سوریه می‌کند سرپرست جدید سرکنسولگری افغانستان در مشهد کار خود را آغاز کرد موج گرمای شدید در اسپانیا جان بیش از ۱۰۰۰ نفر را گرفت درخواست عراقچی از شانگهای برای حمایت از ایران در برابر تجاوز آمریکایی-صهیونیستی ادامه بارش‌های سیل‌آسا در پاکستان؛ ۱۱۱ کشته و صد‌ها زخمی تاکنون سفارت ایران در لبنان: شایعات درباره ناامنی در کشور، جنگ روانی اسرائیل است السودانی: ایران کشوری مهم در منطقه است و روابط راهبردی عمیقی میان ماست لاوروف در دیدار با عراقچی: زمان گفت‌و‌گو با ایران درباره تحولات فرارسیده است

ماکرون:محاصره بندر اودسای اوکراین برداشته شود

رئیس جمهور فرانسه در این گفت‌وگوی تلفنی از رئیس جمهور روسیه خواست تا محاصره بندر اودسا برداشته شود تا اوکراین بتواند غلات را از طریق دریای سیاه صادر کند.
تاریخ انتشار: ۲۲:۲۷ - ۰۷ خرداد ۱۴۰۱ - 2022 May 28
کد خبر: ۱۳۵۷۹۲

به گزارش راهبرد معاصر «امانوئل ماکرون» رئیس جمهور فرانسه روز شنبه در گفت‌وگوی تلفنی با «ولادیمیر پوتین» رئیس جمهور روسیه از وی خواست تا مذاکرات جدی مستقیم با «ولودمیر زلنسکی» رئیس جمهور اوکراین برگزار کند.

در این گفت‌وگوی تلفنی 80 دقیقه که «اولاف شولتز» صدر اعظم آلمان نیز در آن حضور داشت، سران این دو کشور اروپایی خواستار آتش‌بس فوری و عقب نشینی نیروهای روس شدند.

ماکرون و شولتز از رئیس جمهور روسیه خواستند تا بهبود اوضاع انسانی در مناطقه شهری در اوکراین تضمین شود.

رئیس جمهور فرانسه در این گفت‌وگوی تلفنی از رئیس جمهور روسیه خواست تا محاصره بندر اودسا برداشته شود تا اوکراین بتواند غلات را از طریق دریای سیاه صادر کند.

وی همچنین از پوتین خواست تا 2500 نظامی اوکراینی که در کارخانه آزوف‌استال اسیر شده‌اند آزاد شوند.

بعد از ادعاهای کشورهای غربی مبنی بر اینکه روسیه با اعمال محاصره دریایی بر اوکراین مسئول کاهش صادرات غلات از این کشور است، کرملین این ادعاها را قویاً رد کرد.

«دیمیتری پسکوف» سخنگوی ریاست‌جمهوری روسیه روز پنجشنبه گفت غرب فقط باید خودش را مقصر بحران غذایی در جهان بداند که ناشی از مشکلاتی است که عرضه غلات اوکراین را به بازارهای جهانی با دشواری مواجه کرده است.

پسکوف ضمن رد اتهامات علیه روسیه، تاکید کرد که برای حل بحران کمبود غلات در جهان باید تحریم‌های غیرقانونی علیه مسکو لغو شود.

وی طی نشست خبری در کرملین توضیح داد: «ما قاطعانه این اتهامات را رد می‌کنیم و برعکس، کشورهای غربی را متهم می‌کنیم که تعدادی از اقدامات غیرقانونی انجام داده‌اند که منجر به این امر شده است».

سخنگوی کرملین اظهار داشت: «آنها (غرب) باید آن تصمیمات غیرقانونی (تحریم روسیه) را لغو کنند - [محدودیت‌هایی] که از اجاره کشتی‌ها توسط شرکت‌ها، صادرات غلات و غیره جلوگیری می‌کند - تا عرضه از سر گرفته شود».

روسیه و اوکراین مجموعا نزدیک به یک سوم عرضه جهانی گندم را تشکیل می‌دهند. اوکراین همچنین صادرکننده عمده ذرت، جو، روغن آفتابگردان و روغن کلزا است. روسیه و بلاروس نیز بیش از ۴۰ درصد از صادرات جهانی پتاس مواد مغذی محصول را تشکیل می‌دهند.

به گفته سازمان ملل ۳۶ کشور جهان بیش از نیمی از نیاز گندم خود را از طریق اوکراین و روسیه تأمین می‌کنند که از جمله آن‌ها می‌توان به لبنان، سوریه، یمن، سومالی و کنگو اشاره کرد.

این در حالی است که بخش اطلاعات ارتش انگلیس با ادعای اینکه محاصره دریایی روسیه بر بنادر اوکراین مانع صادرات غلات می‌شود، گفته بود صادرات زمینی نیز جایگزین این کمبودها نمی‌شود./فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر