«کابینه بنت» چند گام تا فروپاشی-راهبرد معاصر
نتایج انتخابات ایالت فلوریدا امشب اعلام می‌شود نتانیاهو، وزیر جنگ رژیم صهیونیستی را برکنار کرد نخستین نتایج انتخابات مجلس سنای آمریکا اعلام شد | جمهوری‌خواهان و دموکرات‌ها صاحب چند کرسی شدند؟ + عکس این ۷ شهرستان در آمریکا نقش مهمی در نتایج انتخابات دارند ترامپ رأی خود را در فلوریدا به صندوق انداخت | ترامپ: به دنبال آسیب رساندن به ایران نیستیم، اما این کشور نباید بمب اتمی داشته باشد ترامپ برنامه‌هایش را در صورت شکست اعلام کرد | آشوب بزرگ در آمریکا در راه است؟ کمپین ترامپ: مشارکت در پنسیلوانیا تاریخی است ساعت پایان رای گیری در ایالت‌های مختلف آمریکا + عکس ستاد هریس: اوضاع رأی‌گیری امیدوارکننده است تاکنون ۸۲ میلیون نفر در رأی‌گیری زودهنگام در آمریکا شرکت کردند وزیر امور خارجه: به صهیونیست‌ها گفته بودیم که اراده ایران را آزمایش نکنند انفجار در فاصله چند کیلومتری خانه نتانیاهو عراقچی وارد اسلام‌آباد شد نظرسنجی بی‌بی‌سی: هریس ۴درصد از ترامپ پیش است مالزی: قطعنامه‌ای برای اخراج اسرائیل از سازمان ملل تدوین می‌کنیم
مصیب نعیمی، کارشناس مسائل غرب آسیا در گفت‌وگو با «راهبرد معاصر» مطرح کرد؛

«کابینه بنت» چند گام تا فروپاشی

مصیب نعیمی، کارشناس مسائل غرب آسیا با اشاره به افزایش تنش‌های داخلی در رژیم صهیونیستی، گفت: در داخل تشکیلات رژیم‌صهیونیستی به نخست‌وزیری نفتالی بنت، بحران‌ به شکل فزآینده‌ای بالا گرفته است. احزابی که با او ائتلاف کرده بودند نامید شدند و خود درصدد یک ائتلاف جدید هستند، این عامل و برخی عوامل مهم دیگر موجب شده است، روز به روز موقعیت بنت متزلزل‌تر شود.
مصیب نعیمی؛ کارشناس مسائل غرب آسیا
تاریخ انتشار: ۰۷:۳۹ - ۱۱ خرداد ۱۴۰۱ - 2022 June 01
کد خبر: ۱۳۵۸۵۴

«کابینه بنت» تا فروپاشی چند گام فاصله دارد؟

 

به گزارش «راهبرد معاصر»، روزنامه عبری زبان هاآرتس چندی پیش در گزارشی به نقل از منابع نزدیک به نخست وزیر رژیم صهیونیستی، نوشت: از عمر کابینه نفتالی بنت نهایتاً قریب به یک ماه مانده است. گزارش هاآرتس حاکی از آن بود که درباره سقوط کابینه بنت اتفاق نظر وجود دارد و تنها مسئله مورد اختلاف چگونگی این سقوط است.

 

بنت که هنوز یک‌سالگی نخست وزیری خود را ندیده، اخیراً در صحبت‌هایش به نوعی بر انشقاق در کابینه و سقوط زودهنگام آن مهر تائید زد. او در این باره گفت: که هزار سال هم فکر نمی‌کرد، بتواند کابینه‌ای متشکل از گیدعون ساعر، آویگدور لیبرمن و احزاب عربی تشکیل بدهد. همین اظهارات نخست وزیر رژیم‌صهیونیستی از سوی تحلیلگران به نزدیک بودن سقوط کابینه ائتلافی تعبیر شد.

 

کابینه ائتلافی که بنت در ژوئن گذشته تشکیل داد، مخلوطی از احزاب چپ‌گرا و ملی‌گرای افراطی یهودی، احزاب دینی و فهرست مشترک عربی بود. ائتلاف شکننده هشت حزبی شامل احزاب یش آتید، کارگر، آبی- سفید، مرتز، سه حزب افراطی راستگرا و نیز فهرست متحد عربی.  بنت و لاپید در آن زمان حمایت متزلزل ۶۱ کرسی از مجموع ۱۲۰ کرسی کنست را به زحمت جلب کردند. حال باگذشت کمتر از یکسال، شکنندگی ائتلاف بنت کار دست وی داده و انتظار می‌رود که اراضی اشغالی بار دیگر شاهد برگزاری پنجمین انتخابات زودهنگام در کمتر از سه‌سال باشد.

 

جرقه فروپاشی کابینه رژیم‌صهیونیستی از درگیری لفظی آوریل گذشته میان میخال وودگر، نماینده صهیونیسم دینی و ادد سلمن، نماینده حزب راستگرا بر سر دستورات وزیر بهداشت زده شد. اگرچه این درگیری با خروج ادد سلمن از ائتلاف حاکم خاتمه یافت اما نخستین ضربه به بدنه متزلزل کابینه بنت بود و باعث شد از اکثریت پارلمانی بیفتد. حال سهم ائتلاف بنت و مخالفانش در عدد60  در کنست برابر شده بود. از آن زمان به بعد کابینه رژیم‌صهیونیستی توازن خود را از دست داد و هر روز به خط پایان نزدیکتر می‌شود.

 

بعد از سلمن نوبت به گیدا ریناوی زعبی، نماینده عرب و معاون رئیس کنست از حزب چپ‌گرای «مرتس» بود تا ضربه‌نهایی را به کابینه  ائتلافی رژیم‌صهیونیستی بزند. هر چند با تلاش‌های لاپید، زعبی از موضع خود عقب‌نشینی کرده و به ائتلاف بازگشته و  کابینه بنت موقتا جان سالم به در برده است.

 

البته سریال خروج از کابینه رژیم‌صهیونیستی به پیش از سلمن و زعبی برمی‌گردد. پیشتر ماتان کاهانا، وزیر امور مذهبی و همچنین مشاور سیاسی نخست وزیر رژیم‌صهیونیستی به اوگفته بود قصد دارد به عضویت کنست بازگردد. شمریت مئیر، مشاور سیاسی نخست وزیر رژیم‌صهیونیستی نیز گفته بزودی سمت خود را در کابینه ترک خواهد کرد.

 

مخالفان نفتالی بنت فروپاشی اوضاع امنیتی و حملات سریالی اخیر در تل آویو را دلایل کافی برای انحلال کابینه و فروپاشی ائتلاف حاکم می‌دانند.

 

پیشنهاد انحلال کنست درصورت ارائه، ابتدا در یک خوانش مقدماتی به رأی گذاشته می‌شود و در صورت رأی آوردن، طی سه خوانش متوالی درباره آن رأی‌گیری خواهد شد تا پس از تصویب نهایی کنست منحل شده و بار دیگر انتخابات برگزار شود. بنا به آنچه روزنامه عبری یدیعوت آحارونوت نوشته در این میانه حزب راستگرای لیکود به هدایت نتانیاهو پیگیر ارائه لایحه انحلال کابینه رژیم‌صهیونیستی در پارلمان است تا کابوس‌های بنت را واقعیت ببخشد.

 

 

به منظور بررسی آینده کابینه ائتلافی رژیم‌صهیونیستی و ابعاد موثر بر آن به سراغ «مصیب نعیمی» کارشناس مسائل غرب آسیا رفتیم و تحلیل وی را در این باره جویا شدیم که در ادامه مشروح آن را می خوانیم.

 

نعیمی در ابتدا تاکید کرد: شرایط فعلی اراضی اشغالی به شکلی بحرانی است که هر آن احتمال یک فرآیند جدید می‌رود. از جمله اقداماتی که با حمایت نفتالی بنت صورت می‌گیرد اینست که صهیونیست‌های تندرو به عنوان فعالیت رسانه‌ای برای سال دوم قصد دارند وارد مسجد الاقصی شوند. این احتمال می‌رود که چنین اقدامی با واکنش شدید مقاومت و مردم فلسطین روبرو شود و اگرچه بنت قصد دارد با این جریان سمت و سوی ناکامی خود در کابینه و مشکلات داخلی را به این جهت منحرف کند، اما خود این فرآیند رویایی مجدد و واکنش مبارزان فلسطینی می‌تواند شرایط را به نحوی به زیان وی تغییر دهد. لذا اوضاع در اراضی‌اشغالی خیلی قابل پیش‌بینی نیست، اما آنچه که هست هر لحظه شرایط در اراضی اشغالی بحرانی‌تر و رویارویی‌ها احتمالا شدیدتر خواهد شد.

 

این کارشناس خاورمیانه درادامه افزود: اخطارهایی که گروه‌های مقاومت در این باره دادند و نیز آمادگی که در مردم ایجاد شده و اقدامات فردی که در چند روز گذشته شاهد بودیم؛ نشانگر شرایط کاملا جدید است که قطعا پشتوانه قبلی بنت که با توجه به ضعف و ناکامی و فساد نتانیاهو توانست به کمک آن نخست وزیری را به دست آورد، با سیاست‌های ناکام وی مجددا از دست رفته و تل‌آویو وارد یک بحران جدید می‌شود و احتمال انتخابات زودهنگام و عزل و برکناری بنت اولین و کمترین هزینه‌ای است که گفته می‌شود که رژیم‌صهیونیستی باید بپردازد.

 

نعیمی در ادامه به یکی از محل اختلافات جدی میان صهیونیست‌ها اشاره می‌کند و می‌گوید: قطعا شرایط فعلی در دنیا و سرگرمی حامیان رژیم‌صهیونیستی به مسائل مهمتر از جمله جنگ در اوکراین و پیامدهای آن، شرایط را برای این رژیم دشوارتر کرده از جمله بحران اقتصادی آن تشدید شده است. گزارش‌هایی مبنی بر خروج سرمایه سرمایه‌داران صهیونیست از فلسطین به سمت کشورهای باثبات‌تر، خود تشدیدکننده بحران‌های رژیم‌صهیونیستی است. حمایت‌های پیشینی که از این رژیم می‌شد چه مادی از سوی آمریکا و چه به صورت سیاسی از سوی غرب اکنون به شدت کاهش یافته و با اتفاقاتی که در فلسطین اشغالی رخ می‌دهد، کمتر شاهد یک انسجام غربی و حمایت جدی از این رژیم هستیم.

 

این کارشناس سیاسی یادآور می‌شود: درحال حاضر بیشتر خود رژیم‌صهیونیستی و بنت هستند که ازآمریکایی‌ها استمداد می‌طلبند. از جمله وزیر جنگ این رژیم چند روز پیش به آمریکا رفت و اکنون خود بنت قصد سفر به آمریکا را دارد اما هیچیک از این اقدامات نمی‌تواند دردی از دردهای فزایندهای این رژیم که خیلی پیچیده هم هست دوا کند. زیرا همانطور که پیشتر عنوان شد، آمریکایی‌ها در این شرایط خیلی روی خوشی نسبت به هزینه بیشتر کردن در فلسطین اشغالی نشان نمی‌دهند و می‌دانند که موقعیت آنها که در حال حاضر تضعیف شده است؛ با هر گونه اقدام هنجارشکنانه علیه ملت فلسطین بدتر خواهد شد.

 

نعیمی در تحلیل خود تاثیر جنگ اوکراین بر معاملات منطقه‌ای و بویژه فلسطینی‌ها را کاملا مشهود دانست و گفت: صهیونیست‌ها ارتباط تنگاتنگی با دولت اوکراین داشتند و آنجا را حیات خلوت خود می‌دانستند. با شروع جنگ هر چند سعی در بی‌طرفی داشتند، اما با جنگ اوکراین به نوعی وادار شدند، حمایت خود را از دولت اوکراین ادامه دهند. مشاهده شماری از هواداران و مزدوران این رژیم در جنگ اوکراین به این موضوع دامن زد. موضع‌گیری‌های که در درون اراضی اشغالی هم صورت گرفت، گفته می‌شود بالاجبار بوده است. یعنی تحت هیچ عنوان صهیونیست‌ها نمی توانستند میان اوکراین و حامیان آن یعنی آمریکا و غرب و روسیه، طرف روسی را انتخاب کنند. همین خود باعث یک نگرش جدید یا بهانه جدید برای روسیه شد تا این رژیم را در وضعیت فعلی نگه دارد یا نسبت به رفتارهای آن بیش از گذشته تردید داشته باشد. از امروز شاهدیم که خود روسیه از گروه‌های مقاومت دعوت می‌کند و به نوعی نسبت به قضیه فلسطین حساسیت بیشتری را نشان می‌دهد و به هر حال آن حمایت و همکاری روسیه از رژیم صهیونیستی دیگر به چشم نمی‌خورد بلکه در جبهه مقابل روسیه از حق ملت فلسطین و بازگشت حقوق آنها صحبت می‌کند، که این خود برای رژیم‌صهیونیستی هزینه سنگینی خواهد داشت.

 

این کارشناس مسائل خاورمیانه تاکید می کند: در داخل تشکیلات رژیم‌صهیونیستی به نخست‌وزیری نفتالی بنت بحران خیلی بالا گرفته است. احزابی که با آن ائتلاف کرده بودند نامید شدند و خود درصدد یک ائتلاف جدید هستند که روز به روز موقعیت بنت را متزلزل‌تر می‌کند. در کنست موقعیت ائتلاف بنت اصلا خوب نیست و یکی از نمایندگانی که اخیرا کناره‌گیری کرده بود را مجددا برگردانند که بتوانند نصف کنست را لاقل دراختیار داشته باشند. اما هر آن احتمال ریزش اعضای کابینه بنت و از دست دادن کرسی جدید در کنست هست. برخی از حامیان سابق این ائتلاف به طرفهای دیگر گرایش پیدا کردند و جناح مخالف هم به خوبی از ناکامی بنت استفاده می‌کند.

 

نعیمی در پایان پیش بینی می‌کند: در روزهای آینده شاهد تحول گسترده چه در بحث مبارزه مردم فلسطین و چه در رابطه با تغییر یا سقوط کابینه بنت خواهیم بود. این احتمال به گفته خود بنت که رژیم‌اسرائیل کاملا در خطر است صدق می‌کند. می‌توان گفت در حال حاضر رژیم‌اشغالگر قدس در بدترین و ضعیف‌ترین موقعیت خود قرار دارد و مقاومت به کرانه باختری، شهرهای نزدیک به بیت‌المقدس و خود بیت‌المقدس رسیده و با توجه به ضعف این رژیم، از قدرت و توان واراده بیشتری برخودار می‌شود. همین خود می‌تواند بسیاری از معاملات تحمیلی طی 30 سال گذشته را به نفع فلسطینان تغییر دهد.

 

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار