واشنگتن: مذاکرات با ایران همچنان پیشرفت دارد حمله موشکی یمن به فرودگاه بن گوریون ترامپ: تحریم‌های سوریه را لغو خواهم کرد / عربستان به توافق ابراهیم می‌پیوندد سی‌ان‌ان: تغییر نام خلیج فارس از سوی ترامپ لغو شد ترامپ: مانع از آن شدم که ایران خلیج را خلیج فارس بنامد ترامپ: اگر دولت ایران با توافق مخالفت کند راهی جز اعمال کارزار فشار حداکثری بر ایران نخواهم داشت وزیر خارجه جدید کانادا مشخص شد / «آنیتا آناند» کیست؟ آمریکا تحریم‌های مرتبط با ایران اعمال کرد ترامپ: می‌خواهم به ایران مسیری برای آینده‌ای بهتر ارائه دهم /همکاری ما با عربستان قوی باقی خواهد ماند بقائی: می‌دانیم چه تدابیری در مذاکرات اتخاذ کنیم تا تجربه تلخ گذشته تکرار نشود رویترز: عربستان در حال رایزنی برای خرید اف-۳۵ از آمریکاست آکسیوس: انتظار می‌رود «ترامپ» و «جولانی» فردا دیدار کنند مدیر فرودگاه صنعا: بازسازی باند فرودگاه تکمیل شده و از فردا برای پذیرش پرواز‌ها آماده می‌شود امضای توافقات اقتصادی، دفاعی، انرژی و معدنی میان آمریکا و عربستان زلنسکی: اگر پوتین بیاید، به استانبول می‌روم

نقض حریم هوایی یونان از سوی ترکیه

وزارت خارجه یونان با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد: ترکیه تنها در یک روز ۴۲ پرواز بر فراز حریم هوایی یونان انجام داده و یونان را با نقض اصول اساسی منشور سازمان ملل متحد به جنگ تهدید می‌کند، این گونه اظهارات ضد و نقیض گویی است.
تاریخ انتشار: ۲۲:۲۳ - ۰۱ خرداد ۱۴۰۱ - 2022 May 22
کد خبر: ۱۳۴۸۶۸

به گزارش راهبرد معاصر وزارت خارجه یونان در بیانیه‌ای ادعای تازه وزارت خارجه ترکیه مبنی بر نقض حریم هوایی ترکیه توسط جنگنده‌های یونانی در چند روز پیش را «بی اساس» و «نادرست» خواند.

به نوشته شماره یکشنبه وبگاه یونانی «تویما» وزارت خارجه یونان با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد که این دور از اتهامات تلاش دیگری از سوی ترکیه برای اطلاع رسانی نادرست و انکار مسئولیت پذیری اقدامات غیرقانونی و تحریک آمیز خود است.

در بخشی از این بیانیه آمده است: «برای کشوری که اخیراً تنها در یک روز ۴۲ پرواز بر فراز حریم هوایی یونان انجام داده و یونان را با نقض اصول اساسی منشور سازمان ملل متحد به جنگ تهدید می‌کند، این گونه اظهارات ضد و نقیض گویی است.»

در بیانیه وزارت خارجه یونان آمده است، ترکیه بار دیگر با اقدامات خود امنیت و ثبات منطقه و همچنین انسجام ناتو را در یک مقطع حساس تضعیف می‌کند.

یونان و ترکیه مدت‌هاست که در زمینه حق بهره برداری از منابع انرژی در دریای اژه و مدیترانه اختلاف دارند. یونان و ترکیه بابت اکتشاف گاز در شرق مدیترانه به تقابل نظامی نزدیک شدند. این دو کشور بارها همدیگر را به نقض حریم هوایی و دریایی هم متهم کرده‌اند.

«کریاکاس میتسوتاکیس» رئیس جمهور یونان به تازگی تایید کرد که یونان به خرید جنگنده‌های پیشرفته اف-۳۵ ساخت ایالات متحده چشم دوخته و یک پیمانکار دفاعی برجسته آمریکایی به دنبال سرمایه‌گذاری در صنعت هوافضای یونان است.

این در حالی است که اخیرا نیز هفت سازمان در ایالات متحده در نامه‌ای به کنگره آمریکا ، هشدار و نگرانی خود را از احتمال فروش ۴۰ فروند جنگنده «اف-۱۶ بلاک» و ۸۰ کیت نوین سازی ناوگان فعلی جنگنده‌های اف-۱۶ این کشور ابراز داشتند.

ترکیه در ماه اکتبر از آمریکا خرید ۴۰ فروند جنگنده اف-۱۶ ساخت شرکت «لاکهید مارتین» را درخواست کرد. در نامه‌های جداگانه‌ای به روسای و اعضای کمیته‌های امور خارجی و نیروهای مسلح مجلس نمایندگان و سنا، هفت گروه و شورای آمریکا از جمله شورای «یونان-آمریکا»، «شورای عدالت برای قبرس»، «کمیته یهودیان آمریکا»، «کمیته ارامنه مقیم آمریکا»، «گروه دفاع از مسیحیان» و «انجمن خاورمیانه» اعتراض خود را به فروش این تجهیزات به ترکیه اعلام کردند./فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر
آخرین اخبار