دبیرکل نجبا: در صورت حمله به ایران، عراق تماشاگر نخواهد بود واکنش عراقچی به تهدیدات ترامپ: نیرو‌های مسلح ما انگشت بر ماشه آماده‌اند چین نسبت به ماجراجویی‌های نظامی آمریکا در غرب آسیا هشدار داد جلسه شورای امنیت ملی ترکیه درباره تحولات ایران جزئیات گفت‌وگوی تلفنی وزرای امور خارجه ایران و ترکیه اظهارات خصمانه صدراعظم آلمان علیه ایران دیدار مقام امنیتی هند با لاریجانی زمان نشست سه‌جانبه روسیه، آمریکا و اوکراین مشخص شد سفر بن‌زاید به روسیه در میانه تنش‌های منطقه‌ای رسانه آمریکایی: متحدان واشنگتن گزینه‌های ترامپ علیه ایران را محدود کردند الجولانی: روسیه از وحدت و ثبات سوریه حمایت کرده است نمایندگی ایران در سازمان ملل: اگر تهدید شویم، پاسخ بی‌سابقه خواهیم داد غریب آبادی: اولویت ما دفاع از ایران است نه مذاکره با آمریکا المیادین به نقل از منبعی ایرانی: «آمریکا با لشکرکشی نظامی نمی‌تواند ما را وادار به مذاکره کند» ترامپ مجددا ایران را تهدید کرد: حمله بعدی بسیار بدتر خواهد بود/ ایران سریعا پای میز مذاکره بیاید

دستور آماده‌باش به نیروهای مسلح یونان

با تشدید تنش یونان با ترکیه، نیروهای مسلح یونان در دریای اژه در حالت «آماده باش بالا» قرار گرفته‌اند.
تاریخ انتشار: ۲۳:۵۷ - ۱۱ خرداد ۱۴۰۱ - 2022 June 01
کد خبر: ۱۳۶۵۶۵

به گزارش راهبرد معاصر  به گزارش وبگاه شبکه خبری «ویی او ای» منابع ارشد وزارت دفاع یونان گفتند که بر اساس اطلاعات نظامی جمع آوری شده امکان تهدید از سوی ترکیه وجود دارد، زیرا دو متحد ناتو برای حقوق حفاری نفت و گاز در بخش های مورد مناقشه دریای اژه و مدیترانه رقابت می کنند.

منابع نظامی می‌گویند که یک بحران ممکن است ناشی از افزایش ناگهانی جریان پناهجویان از ترکیه یا آتش سوزی‌های غیرمنتظره در مناطق دورافتاده یا جزایر دریای اژه باشد که ترکیه می‌خواهد غیرنظامی شود.

این در حالی است که برخی از تحلیلگران امنیتی می‌گویند در حالی که اقدامات اخیر ترکیه از جمله اظهارات جنگ طلبانه رئیس جمهور این کشور جدی است، اما درگیری مسلحانه بعید است.

«لئونیداس تزومیس» ژنرال بازنشسته یونانی گفت که هر دو کشور از یک رویارویی نظامی شکست خواهند خورد. او هشدار داد که اقدامات ترکیه ممکن است به اشتباه محاسباتی منجر شود و این چشم انداز مستلزم هوشیاری بیشتر نیروهای مسلح یونان است.

یونان و ترکیه برای چندین دهه بر سر حقوق دریای اژه و مدیترانه شرقی با هم اختلاف دارند. آنها همچنین در یک مسابقه تسلیحاتی شدید گرفتار شده‌اند که در مقایسه با سایر کشورهای عضو ناتو، بیشترین هزینه را برای دفاع انجام داده‌اند.

یک تحلیلگر ترکیه‌ای و سرهنگ بازنشسته ارتش این کشور در اظهاراتی که نشان از برتری هوایی کنونی یونان دارد گفت، ترکیه تا زمانی که هواپیمای جنگی خود را تولید نکرده، نباید با یونان وارد جنگ شود.

«اردوغان کاراکوش» سرهنگ بازنشسته ارتش ترکیه گفت: «با پایگاه‌های جدید آمریکا در یونان و در منطقه "الکساندروپلیس» بسان ترمزی برابر حمله زمینی است و جزای مجهز به تجهیزات نظامی در دریای اژه نیز اجازه آزادی تردد نیروی دریایی ترکیه را نخواهد داد.»

کاراکوش گفت: «با استقرار آمریکایی‌ها در الکساندروپلیس، امکان استفاده از نیروی زمینی ترکیه وجود ندارد. زیرا اگر یگان‌های ما از اوروس عبور کنند، واحدهای آمریکایی را در مقابل خود خواهند یافت.»

وی افزود: «یونان جزایر خود را تجهیز کرده است و چون جزایر مسلح هستند، امروزه نمی‌توان از نیروهای دریایی در دریای اژه به طور موثر استفاده کرد.همه آن سلاح‌ها علیه نیروی دریایی ترکیه خواهد بود.»

این تحلیلگر ترکیه‌ای افزود: «تا زمانی که ترکیه به هواپیمای جنگی ساخت خود دست پیدا نکند، نباید وارد درگیری نظامی با یونان شود. ترکیه تا زمانی که موفق به تولید ۳۰۰ فروند جنگنده نشده، نباید وارد یک جنگ بزرگ شود.»

یونان و ترکیه مدت‌هاست که در زمینه حق بهره برداری از منابع انرژی در دریای اژه و مدیترانه اختلاف دارند. یونان و ترکیه بابت اکتشاف گاز در شرق مدیترانه به تقابل نظامی نزدیک شدند. این دو کشور بارها همدیگر را به نقض حریم هوایی و دریایی هم متهم کرده‌اند.

در ادامه تنش بین ترکیه و یونان، وزیر خارجه ترکیه روز سه شنبه ۱۴ جزیره یونانی در شرق دریای اژه را نام برد که آنکارا می‌خواهد حاکمیت یونان را به چالش بکشد./فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر