برنامه‌ای برای جیره‌بندی برق نداریم-راهبرد معاصر

برنامه‌ای برای جیره‌بندی برق نداریم

مدیرعامل شرکت مدیریت شبکه برق ایران گفت: اگر مصرف برق مشترکان پرمصرف افزایش یابد، در وهله اول اخطار دریافت می‌کنند و در صورت کاهش ندادن مصرف، برای تامین برق سایر مشترکان، برق این گروه قطع خواهد شد.
تاریخ انتشار: ۱۷:۳۰ - ۱۱ خرداد ۱۴۰۱ - 2022 June 01
کد خبر: ۱۳۶۴۹۹

به گزارش راهبرد معاصر مصطفی رجبی مشهدی، سخنگوی صنعت برق اظهار داشت: یک‌چهارم مشترکان خانگی بیش از الگو، برق مصرف می‌کنند که همین میزان بیش از 50 درصد مصرف برق خانگی را به خود اختصاص می‌دهد اگر همین تعداد مشترک بتوانند مانند سایر مشترکان مصرف کنند یا حتی 20 درصد کاهش مصرف داشته باشند، ناترازی تولید و مصرف کاهش می‌یابد.

 

وی در باره برنامه‌های تامین برق تابستان امسال ادامه داد: برای تابستان امسال به هیچ وجه برنامه جیره‌بندی برق نخواهیم داشت، اما انتظار داریم که طرح‌های تشویقی مورد اقبال مردم قرار گیرد و از سویی در نظر داریم برای پرمصرف‌ها کنتورهای هوشمند نصب کنیم تا بتوانند میزان مصرف خود را مشاهده و آن را کاهش دهند.

 

سخنگوی صنعت برق در باره برنامه‌های تشویقی امسال گفت: طرح‌های تشویقی برای مشترکان خانگی افزایش 10 برابری داشته و برنامه‌های خوبی در نظر داریم به طور مثال اگر مشترکی در مناطق عادی با الگوی 300 کیلووات‌ساعت در تابستان بتواند مصرف خود را نسبت به سال گذشته به 250 کیلووات‌ساعت برساند، قبض برق رایگان خواهد داشت و اگر بتواند مصرف خود را به 200 کیلووات‌ساعت برساند، در کنار رایگان شدن قبض، حدود 30 هزار تومان نیز از صنعت برق بستانکار می‌شود.

 

رجبی مشهدی افزود: در مناطق گرمسیر یک با سقف مصرف 3 هزار کیلووات‌ساعت در تابستان نیز، امکان صرفه‌جویی بیشتر وجود دارد. این دسته از مشترکان می‌توانند با خاموش‌کردن یک کولر، تا 500 هزار تومان ماهانه از طرح تشویقی برخوردار شوند که به‌عنوان پاداش صرفه‌جویی در قبض آنها درج خواهد شد.

 

سخنگوی صنعت برق خاطرنشان کرد: مشترکانی که مصرفشان از الگوهای تعیین شده بیشتر است نیز هرچقدر که مصرف خود را کاهش دهند، به‌صورت پلکانی از صورتحساب آنها کاسته خواهد شد مثلاً اگر مصرف برق مشترکی خیلی از الگو بالاتر باشد و بتواند مصرف خود را حدود 30درصد کاهش دهد، تا 60 درصد از مبلغ قبض او کاسته خواهد شد. از سوی دیگر تعرفه پرمصرف‌ها نیز به‌صورت پلکانی افزایش می‌یابد و در صورت کاهش مصرف، پلکانی کاهش خواهد یافت.

 

وی ادامه داد: سال گذشته 15 هزار مگاوات ناترازی تولید و مصرف داشته‌ایم که با احتساب رشد متعارف سالانه، این عدد امسال باید به حدود 19 هزار مگاوات می‌رسید. اما با انجام اقدام‌های کاهشی مانند ساخت نیروگاه‌های جدید، تامین تجهیزات نیروگاهی و فعال‌شدن گروه‌های کاری بسیار در نیروگاه‌ها، این اتفاق نخواهد افتاد.

 

رجبی مشهدی از رکوردهای کاری خوب امسال و رکوردهای جدیدتری که در پیش است، خبر داد و گفت: به‌عنوان مثال، در سمنان امسال تفاهم‌نامه‌ای با صنعت برای احداث نیروگاه ظرف مدت 24 ماه بسته شد که این مدت با تلاش مضاعف همه تلاشگران به 9 ماه کاهش یافت تا این نیروگاه در تیرماه وارد مدار شود.

 

سخنگوی صنعت برق افزود: بعد از روی کار آمدن دولت جدید بنا بر این گذاشته شد که 6 هزار مگاوات احداث داشته باشیم که از این میزان هزار مگاوات مربوط به نیروگاه‌های موجود می‌شود؛ یعنی نیروگاه‌های موجود با دانش فنی شرکت‌های دانش‌بنیان، تنظیم دستگاه‌های کنترل، سامانه‌های خنک‌کن و ... برای تولید بیشتر آماده می‌شوند. تعدادی نیروگاه داشتیم با آسیب‌دیدگی جدی که بازسازی آنها در دستور کار قرار گرفت و تعمیرات نیروگاهی نیز امسال زودتر از زمان تعیین شده انجام شد.

 

وی ادامه داد: در سال گذشته به علت افزایش زودهنگام دما و طولانی شدن فصل گرما و استفاده هم‌زمان همه کشور از وسایل سرمایشی در کنار خشکسالی و استفاده زودهنگام کشاورزان از چاه‌ها، با افزایش 7 تا 8 هزار مگاواتی مصرف برق مواجه شدیم که پدیده استخراج غیرمجاز رمز ارزها نیز به آن اضافه شد. تا کنون حدود 650 مگاوات ماینر غیرمجاز شناسایی و ضبط شده که برای این میزان یک نیروگاه 1000 مگاواتی لازم است. هر یک ماینر به‌اندازه یک کولرگازی مصرف برق دارد و عمده ماینرها در بخش‌های صنعتی و کشاورزی هستند.

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده