عراقچی وارد دهلی نو شد واکنش نمایندگی ایران به برخی شایعات درباره تقلای رئیس‌جمهور آمریکا برای جعل نام خلیج‌فارس ترامپ: از من خواسته خواهد شد تا درباره خلیج فارس تصمیم بگیرم افزایش شمار کشته شدگان حملات موشکی هند به پاکستان واکنش ترامپ در پی شایعات درباره تقلا برای جعل نام خلیج‌فارس ترامپ: تصمیمی درباره غنی‌سازی ایران نگرفته‌ایم ارتش یمن: فرودگاه رامون و یافا را هدف قرار دادیم / جزئیات عملیات جدید علیه اسرائیل اسلامی: ایران برای پیشرفت نیازمند فناوری هسته‌ای است /صنعت هسته‌ای در بهترین شرایط قرار دارد منبع آگاه: مذاکرات ایران و آمریکا به‌صورت غیرمستقیم پیگیری خواهد شد معاون ترامپ: گفت‌و‌گو‌ها با ایران خوب پیش رفته است حزب‌الله عراق: آمریکا مجبور به پذیرش آتش‌بس با یمن شد حملات بامدادی پاکستان به هند ۹ کشته و ۲۸ زخمی بر جای گذاشت عراقچی عازم دهلی‌نو شد جولانی در نخستین سفر رسمی خود به اروپا وارد پاریس شد امارات میانجی مذاکرات محرمانه اسرائیل و سوریه شد

کاهش ۲۰ درصدی پول ملی ترکیه

در معاملات امروز به علت نگرانی‌ها در مورد افزایش نرخ تورم به بالاترین رقم در ۲۴ سال گذشته، نرخ برابری لیر ترکیه در برابر دلار به بیش از ۱۶.۵۵ کاهش یافت و سبب شد تا کاهش ارزش لیر در سال جاری به ۲۰ درصد برسد.
تاریخ انتشار: ۱۴:۴۲ - ۱۶ خرداد ۱۴۰۱ - 2022 June 06
کد خبر: ۱۳۶۹۸۷

به گزارش راهبردمعاصر، به نقل از رویترز، در معاملات امروز به علت نگرانی‌ها در مورد افزایش نرخ تورم به بالاترین رقم در ۲۴ سال گذشته، ارزش لیر ترکیه در برابر دلار به بیش از ۱۶.۵۵ کاهش یافت و سبب شد تا کاهش ارزش لیر در سال جاری به ۲۰ درصد برسد.

ارزش لیر تا ۱۶.۵۷ در برابر دلار کاهش یافت. کاهش‌های اخیر، ارزش لیر را تا پایین‌ترین سطح که در ۲۰ دسامبر ثبت شده بود، بازگردانده است. در آن زمان به علت بحران ارزی که توسط یک سری کاهش‌های نامتعارف نرخ بهره در اواخر سال ۲۰۲۱ آغاز شد، ارزش لیر به شدت افت کرده بود.

لیر سال گذشته ۴۴ درصد ارزش خود را از دست داد و بدترین عملکرد در بازار‌های نوظهور را طی چند سال از آن خود کرد که تاحد زیادی به علت نگرانی‌های اقتصادی و سیاست پولی دولت رجب طیب اردوغان بود.

نورالدین نباتی، وزیر دارایی ترکیه پیش بینی کرده است، نرخ تورم سالانه در سال جاری ۴۸ تا ۴۹ درصد باشد و در سال ۲۰۲۳ به ۱۹.۹ درصد کاهش یابد. اوایل امسال وی وعده داده بود که در انتخابات ژوئن سال آینده نرخ تورم تک رقمی شود.

سقوط لیر، جنگ در اوکراین و افزایش قیمت انرژی، تورم سالانه در ترکیه را در ماه می‌به ۷۳.۵ درصد رساند که بالاترین سطح از سال ۱۹۹۸ است. تورم در پاییز گذشته پس از یک چرخه کاهش نرخ ۵۰۰ واحدی شروع به جهش کرد./فارس

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده