دولت لبنان بار دیگر از پارلمان رأی اعتماد گرفت اعلام ورود صد‌ها دروزی از مناطق اشغالی به داخل سوریه زلنسکی: اگر تسلیحات دوربرد دریافت کنیم آماده اقدام هستیم ادعای دادستانی فرانسه علیه بشار اسد و ۲۰ مقام سابق سوریه اخراج مهاجران از خاک آمریکا به یک کشور آفریقایی واکنش وزارت خارجه به بازداشت اتباع ایرانی مقیم آمریکا رایزنی وزیران امور خارجه ایران و چین نشنال‌اینترست: الجولانی برای حفظ حکومت خود تروریست‌ها را جذب ارتش سوریه می‌کند سرپرست جدید سرکنسولگری افغانستان در مشهد کار خود را آغاز کرد موج گرمای شدید در اسپانیا جان بیش از ۱۰۰۰ نفر را گرفت درخواست عراقچی از شانگهای برای حمایت از ایران در برابر تجاوز آمریکایی-صهیونیستی ادامه بارش‌های سیل‌آسا در پاکستان؛ ۱۱۱ کشته و صد‌ها زخمی تاکنون سفارت ایران در لبنان: شایعات درباره ناامنی در کشور، جنگ روانی اسرائیل است السودانی: ایران کشوری مهم در منطقه است و روابط راهبردی عمیقی میان ماست لاوروف در دیدار با عراقچی: زمان گفت‌و‌گو با ایران درباره تحولات فرارسیده است

داود اوغلو رقیب اردوغان در انتخابات ریاست جمهوری می‌شود

«احمد داود اوغلو» نخست وزیر سابق ترکیه ائتلافی از شش حزب مخالف را تشکیل داده و اعلام کرد که در انتخابات ریاست جمهوری سال 2023، نامزد خواهد شد.
تاریخ انتشار: ۲۱:۳۲ - ۲۸ خرداد ۱۴۰۱ - 2022 June 18
کد خبر: ۱۳۸۹۲۰

به گزارش راهبرد معاصر داود اوغلو یکی از همراهان قدیمی اردوغان به شمار می‌آید و در برهه‌ای مشاور وی نیز بوده و در دوره‌ای هم وزیر امور خارجه و زمانی نیز رهبر حزب عدالت و توسعه را بر عهده داشته است اما داود اوغلو سال 2019، از اردوغان حدا شده و حزب جدیدی را تشکیل داد.

داود اوغلو گفته است که حزب آینده که متعلق به وی است موضوع مطرح شدن تنها یک نامزد از سوی احزاب مخالف برای انتخابات آتی را اعلام کرده است.

اردوغان گفته است که وی برای انتخابات آتی ریاست جمهوری ترکیه نامزد خواهد شد.

وی به عنوان نامزد ائتلاف حزب عدالت و توسعه و حزب جنبش ملی گرای راست افراطی در انتخابات ریاست جمهوری ترکیه شرکت خواهد کرد.

شش حزب مخالف اردوغان در ماه فوریه گفتند که به دنبال محدود کردن قدرت ریاست جمهوری و تقویت نقش پارلمان در ساختار قدرت ترکیه هستند.

روند محبوبیت اردوغان در ترکیه طی ماه‌های گذشته روندی نزولی داشته است. بر اساس گزارش‌ها ارزش لیر ترکیه به صورت مرتب در حال کاهش است و روند ورود سرمایه به ترکیه نیز به شدت روند نزولی طی می‌کند.

افول سنگین صنعت گردشگری به همراه عدم همراهی بانک مرکزی آمریکا در اعطای خط اعتباری به بانک مرکزی ترکیه بحران ارزی را در این کشور به شدت تشدید کرده است. بانک مرکزی ترکیه تاکنون در مقابل افزایش نرخ بهره برای جذب هر چه بیشتر اعتبارات ارزی مقاومت کرده اما روشن نیست که این کار تا کجا امکان‌پذیر است.

فشار به حدی روی ترکیه‌ای‌ها تشدید شده است که در هفته‌های گذشته هشتگی در خصوص استعفای اردوغان در فضای مجازی گسترده شده بود. همچنین فشار اقتصادی بر شهروندان فقیرتر موجب واکنش‌های تند از سوی بخش‌هایی از جامعه ترکیه علیه مهاجران سوری شده است./فارس

ارسال نظر