به گزارش راهبرد معاصر، حمید طریفی حسینی رئیس سازمان آموزش و پرورش استثنایی در روزهای گذشته اعلام کرد، پایگاههای سنجش سلامت نوآموزان که از ابتدای تیرماه آغاز بهکار میکنند تا پایان شهریور فعال هستند و امر سنجش سلامت و جهش تحصیلی را انجام میدهند.
همچنین در کنار سنجش سلامت نوآموزان، فرایند سنجش جهش تحصیلی نیز در پایگاهها دنبال میشود و بازه زمانی که برای آن درنظر گرفته شده از ۳۱ خرداد تا ۲۰ مرداد خواهد بود.
نحوه ارزیابی دانشآموزان متقاضی جهش تحصیلی چگونه است؟
در مرحله اول، مدیران مدارس ابتدایی دارای داوطلب جهش تحصیلی با رعایت ضوابط و مقررات از طریق سامانه سنجش نسبت به ثبت اطلاعات فردی و خانوادگی و عملکرد درسی دانشآموزان و نوبتگیری جهت انجام مراحل ارزیابی هوش، اقدام و آنان را به پایگاههای تخصصی ارجاع کنند.
مدارک لازم جهت ارزیابی شامل اصل شناسنامه دانشآموز به همراه پرینت برگه نوبتگیری جهش و الصاق عکس نوآموز و ممهور به مهر آموزشگاه است.
ارزیابی دانشآموزان متقاضی جهش از (پایه اول به سوم، دوم به چهارم، سوم به پنجم، چهارم به ششم)، و جهش برای بار دوم با رعایت شرایط و سایر مقررات مربوطه، در استان انجام میپذیرد.
دانشآموزانی که در سالهای گذشته متقاضی جهش تحصیلی بوده و حداقل امتیاز لازم را کسب نکردهاند در صورت تقاضای مجدد میتوانند با پرداخت وجه اقدام به نوبتگیری و ارجاع به پایگاههای تخصصی کنند.
دانش آموز متقاضی، تست هوش را در پایگاه تخصصی انجام میدهد و اگر پذیرفته شد در امتحانات شهریور ماه در پایهای که قصد جهش از آن را دارد شرکت میکند. به عنوان مثال اگر فردی بخواهد از کلاس سوم به پنجم برود، بعد از انجام اقدامات اولیه، تست هوش میدهد و بعد از قبولی، شهریور ماه در امتحانات پایه چهارم شرکت میکند و اگر در آن هم نمره قبولی کسب کرد به کلاس پنجم میرود./باشگاه خبرنگاران