سنتکام مدعی کشته شدن یکی از رهبران داعش در سوریه شد پایان دادگاه نتانیاهو بعد از ۹۸ جلسه سخنگوی هیئت مذاکره کننده در واکنش به ادعا‌های روبیو: صلح واقعی با پایان مداخلات آمریکا و خاتمه اشغالگری محقق می‌شود روبیو: یادداشت تفاهم با ایران ظرف ۶۰ روز اجرا خواهد شد قالیباف: کشور‌های غرب آسیا و اسلامی باید نظم جدیدی را متکی بر ظرفیت‌ها، منابع و مردم خود بنا کنند عراقچی همتای عربستانی خود را در جریان آخرین روند مذاکرات، پیشرفت‌های حاصل‌شده در اجرای تفاهمات قرار داد آمریکا فعالیت سفارت خود در کویت را از سر گرفت قالیباف با علی‌اف دیدار کرد ترامپ: ایران خبر داد که از تنگه هرمز عوارض نمی‌گیرد ادعای وزیر جنگ اسرائیل درباره ادامه حضور در لبنان: آمریکا هم بخواهد عقب‌نشینی نمی‌کنیم المیادین به نقل از مقام کاخ سفید: قطعنامه اختیارات جنگی ترامپ به رئیس‌جمهور ارائه نمی‌شوند و قدرت قانونی ندارند پاکستان: مذاکرات فنی بین ایران و آمریکا با وجود استراحت‌های طرفین، همچنان ادامه دارد و قرار است طی روز‌های آتی از سر گرفته شود قالیباف: تفاهم اسلام‌آباد نه نتیجه فشار و اجبار، بلکه حاصل اقتدار ملت ایران بود/ در میانه جنگ بر اساس نظر رهبر انقلاب اعلام کردم که ایران آماده توافق‌های امنیتی با کشور‌های منطقه است وزیر جنگ آمریکا: اولین آزمایش سامانه پدافندی جدید «گنبد طلایی» ایالات متحده، با موفقیت انجام شد/ این رویداد در چارچوب تصویب «لایحه بزرگ زیبا» میسر شد سخنگوی وزارت خارجه پاکستان: خط ارتباط مستقیم میان ایران و آمریکا برقرار می‌شود ترامپ نتانیاهو را به قطع رابطه تهدید کرد

آشتی کنان عربستان و اردن با چاشنی ضد ایرانی

آشتی کنان عربستان و اردن با چاشنی ضد ایرانی ولی‌عهد سعودی پس از مصر وارد اردن شد و با شاه این کشور درباره موضوعات مختلف به گفتگو پرداخت.
تاریخ انتشار: ۰۹:۲۴ - ۰۱ تير ۱۴۰۱ - 2022 June 22
کد خبر: ۱۳۹۴۴۶

به گزارش راهبرد معاصر، «محمد بن سلمان»، ولی عهد عربستان سعودی سه‌شنبه شب (دیشب) پس از مصر وارد اردن شد و با «عبدالله دوم» شاه این کشور دیدار کرد.

بر اساس گزارش «رأی الیوم»، این دیدار در پی بهبود روابط پس از تنش چندین ساله میان دو طرف به دلیل اختلاف‌نظر در نزاع‌های منطقه‌ای و نیز عدم تعهد ریاض به وعده‌ها در خصوص ارائه کمک به اردن صورت گرفت.

بر اساس این گزارش، سفر محمد بن سلمان به امان در حالی صورت می‌گیرد که اقتصاد اردن از آثار غیرمستقیم جنگ اوکراین و روسیه در رنج است و مقامات و رؤسای شرکت‌های اردنی امیدوارند که سفر مذکور منجر به پروژه‌های سرمایه‌گذاری به ارزش دستکم سه میلیارد دلار شود، وعده‌ای که سعودی در سال‌های گذشته داده، اما به آن عمل نکرده است.

در همین رابطه محمد بن سلمان بر گسترش «روابط برادرانه» با اردن تأکید کرد و افزود، فرصتی بزرگ در اردن وجود دارد که به نفع دو طرف است.
ولی عهد سعودی و شاه اردن همچنین در خصوص نشستی که قرار است ماه آینده میلادی با مشارکت سران کشور‌های شورای همکاری خلیج فارس، عراق، اردن و مصر با حضور «جو بایدن» رئیس‌جمهور آمریکا برگزار شود، بحث و تبادل‌نظر کردند.

در ادامه این گزارش به نقل از یک مقام اردنی آمده است: «سعودی و اردن از جاه‌طلبی‌های هسته‌ای ایران و اقداما بی ثبات کننده تهران در منطقه به شدت نگران هستند.»

روابط میان اردن و ریاض در دوره ریاست‌جمهوری «دونالد ترامپ» عقبگرد داشت، زیرا اردن احساس کرد که روابط محکم ریاض با واشنگتن نقش محوری اردن در ایجاد صلح میان تشکیلات خودگردان و رژیم صهیونیستی را کنار زده است. همچنین پس از اتهاماتی مبنی بر دست داشتن ریاض در کودتای «امیر حمزه» برادر ناتنی شاه اردن علیه وی، روابط دو طرف متشنج شد. 

اهدای بالاترین نشان اردن به بن سلمان

خبرگزاری «واس» اعلام کرد، عبدالله دوم بالاترین نشان غیر نظامی اردن را در این سفر به محمد بن سلمان هدیه کرد

ولی عهد عربستان سعودی دیروز در پایان سفر به مصر در بیانیه مشترک با رئیس جمهور مصر ادعا کرد که دو کشور از تلاش‌های بین‌المللی برای آنچه «جلوگیری از دستیابی جمهوری اسلامی ایران به سلاح هسته‌ای» خوانده شده حمایت می‌کنند. /فارس

ارسال نظر
captcha
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار