پزشکیان: دولت برای رفع ناترازی‌ها از ظرفیت‌های وزارت ارتباطات بهره می‌گیرد جزئیات جلسه کمیته ویژه با هیأت ادعایی حقیقت‌یاب درباره ناآرامی‌های ۱۴۰۱ بخش دوم لایحه بودجه ۱۴۰۴ به شورای نگهبان ارسال شد فردیس از کرج جدا می‌شود دوره فعلی شورا‌های اسلامی شهر و روستا تا خرداد ۱۴۰۵ تمدید شد معاون ظریف: او استعفا نداده بلکه تلقی اش این است که از کار کنار گذاشته شده رایگان‌شدن هزینه‌های بستری و درمان ۴ قشر از سوی دولت فرزند آیت‌الله طالقانی درگذشت + عکس واکنش سخنگوی دولت به ادعا‌ها و شایعات درباره تغییرات کابینه قالیباف قانون موافقت‌نامه تجارت آزاد بین ایران و اتحادیه اقتصادی اوراسیا را ابلاغ کرد تشییع پیکر مطهر ۲ شهید بسیجی در زابل ظریف بار دیگر استعفا داد بسته حمایتی دولت از صنایع برای جبران آثار ناشی از قطعی گاز و برق تصویب شد رحمت‌الله اکرمی سرپرست وزارت اقتصاد شد رهبر انقلاب: در زمینه عدالت اجتماعی مشکلاتی داریم که راه‌حل آن قرآن است

۱۱ سؤال کمیسیون مشترک مجمع تشخیص از روحانی درباره CFT و پالرمو

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام از ارسال نامه‌ کمیسیون مشترک اقتصادی و امنیتی مجمع به رئیس‌جمهور و طرح ۱۱ سؤال در ارتباط با پالرمو و CFT از روحانی خبر داد.
تاریخ انتشار: ۱۳:۳۱ - ۲۸ خرداد ۱۳۹۸ - 2019 June 18
کد خبر: ۱۳۹۴۹

به گزارش راهبرد معاصر؛ حجت‌الاسلام غلامرضا مصباحی مقدم عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام  با اشاره به دستورکار جلسه فردای مجمع تتشخیص مصلحت نظام گفت:‌ جلسه این هفته مجمع تشخیص با دستور کار ادامه بررسی و اصلاح‌ آیین‌نامه داخلی مجمع خواهد بود.

 

وی درباره آخرین خبرها از بررسی لوایح پالرمو و CFT در صحن مجمع گفت:‌ بحث بر سر این دو لایحه در نشست روزهای اخیر کمیسیون مشترک اقتصادی و امنیتی مجمع تشخیص ادامه پیدا کرد و البته هنوز بحث‌های بیشتری نیز نیاز دارد ولی به هر حال در آینده‌ای نزدیک نظر نهایی مجمع درباره پیوستن یا عدم پیوستن به این دو لایحه اعلام خواهد شد.

 

مصباحی مقدم درباره اظهارات روز گذشته سخنگوی دولت در ارتباط با لزوم تأیید فوری لوایح پالرمو و CFT از سوی مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: به‌خلاف اظهارات آقای ربیعی هیچ‌گونه فشار بین‌المللی جز از ناحیه آمریکا و اروپا برای تصویب این دو لایحه نیست شاید توصیه‌هایی از برخی مسئولان کشورهای دوست ما که طرف معامله و تجارت ما هستند در این‌گونه موارد شده باشد ولی معنای آن این نیست که اگر این دو لایحه به‌تصویب نرسد، تهدیدی جدی متوجه اقتصاد ایران باشد.

 

این عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه در شرایط تحریمی از سوی آمریکا، تصویب این دو کنوانسیون قرار دادن ابزار در اختیار تحریم‌کنندگان است تا بتوانند راه‌های دور زدن تحریم‌ها را به دست آورده و همین راه‌ها را نیز به‌روی ایران ببندند، اظهار داشت:‌ کمیسیون مشترک در روزهای اخیر، 11 سؤال در ارتباط با پالرمو و CFT از رئیس‌جمهور پرسیده که پاسخ به این سؤال‌ها، می‌تواند به تصمیم‌گیری بهتر درباره این دو لایحه در مجمع تشخیص کمک شایانی کند.

 

مصباحی مقدم در پاسخ به این سؤال که "در شرایطی که آقای ظریف در آخرین جلسه بررسی این لوایح در صحن مجمع به‌صراحت از عدم تضمین گشایش اقتصادی در صورت تصویب این لوایح سخن گفته بود، علت اصرار مسئولان دولتی برای تصویب لوایح مرتبط با FATF چیست؟" تصریح کرد: آقایان ظریف، همتی و دژپسند در صحن مجمع حضور پیدا کرده و درباره علل لزوم پیوستن به کنوانسیون‌ پالرمو توضیحاتی را بیان کردند و اعضای مجمع سؤالاتی از آنها پرسیدند ولی متأسفانه دوستان دولتی پاسخ تازه‌ای ارائه نکردند، از این جهت اعضای مجمع برای دادن رأی مثبت به پالرمو به هیچ عنوان قانع نشدند.

 

این عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام ادامه داد: از سوی دیگر وزیر امور خارجه آمریکا اخیراً به‌صراحت اعلام کرد که ایران باید الزامات مندرج در مفاد FATF را به‌طور کامل بپذیرد که این مسئله حکایت از توطئه‌ای نهفته برای تصویب این لوایح از سوی ایران دارد. اگر تصویب این دو لایحه برای آمریکایی‌ها منافعی نداشت و دست آنها را برای تحریم بیشتر ایران باز نمی‌گذاشت، نباید به‌روی تصویب آن این‌قدر تأکید می‌کردند. البته باعث تأسف است که برخی صاحب‌قلم‌های ما در مطبوعات می‌نویسند که پمپئو می‌داند که آمریکا هرچه بگوید ایرانی‌ها خلاف آن عمل می‌کنند بنابراین آنها این اصرار را دارند که لوایح مرتبط با FATF در ایران به‌تصویب نرسد تا بتوانند به این بهانه فشارهای بین‌المللی علیه ایران را بیشتر کنند که قطعاً این سخن بی‌پشتوانه و غلطی است.

 

مصباحی مقدم گفت: اگر این تحلیل درست باشد پس اصرارهای ترامپ مبنی بر کشاندن ایران پای میز گفت‌وگو از باب این است که ما درست در نقطه مقابل آن عمل کنیم و از مذاکره با آمریکا سر باز بزنیم، در صورتی که آمریکا به‌واقع، نیاز مسلمی به کشاندن ایران پای مذاکره دارد، بنابراین نمی‌توان چنین تحلیل‌هایی را در ارتباط با رفتارهای آمریکا خیلی جدی گرفت، به‌علاوه در شرایط حاضر، آمریکا مدیر دوره‌ای FATF است و شخصی ریاست دوره‌ای را به‌عهده دارد که مسئول میز تحریم‌های ایران در وزارت خزانه‌داری آمریکا است. این مسئله نشانه روشنی از این است که آنها می‌خواهند با تصویب این دو لایحه به‌طور کامل به FATF بپیوندیم تا راه‌های دور زدن تحریم‌ها برای ایران به‌شکل کامل مسدود شود.

 

منبع: تسنیم

ارسال نظر