استیذان ۳۵۰ حکم قصاص صادر شد/محاکمه ۸۲۵ مفسد اقتصادی-راهبرد معاصر
بیمار ایدزی با مصرف دارو، هم می‌تواند ازدواج کند و هم بچه‌دار شود «ایلان ماسک» تصویر ماهواره‌بر ایرانی را منتشر کرد + عکس جزییات غربالگری سلامت روان دانش‌آموزان متوسطه بارش برف و باران از روز یکشنبه آغاز می‌شود راز خشک شدن ۷۰ درصدی دریای مدیترانه! انتقاد پلیس از خاموشی چراغ‌های راهنمایی و رانندگی: قرار بود برق چراغ‌های ۳۰ تقاطع قطع نشود، اما خبری نشد وضعیت آب و هوا، امروز ۲ آذر ۱۴۰۳ / آغاز بارش‌ها از دوشنبه با ورود سامانه جدید تاریخ برگزاری کنکور مشخص شد: نوبت اول؛ ۱۱ و ۱۲ اردیبهشت، نوبت دوم؛ ۵ و ۶ تیر وزیر علوم: در این چند سال اخیر، ۲۵ درصد از اساتید مهاجرت کرده‌اند؛ این عدد نگران کننده‌ای است کشف محموله‌های بزرگ موادمخدر صنعتی در مرز‌های ایران و افغانستان پرونده سهمیه‌های کنکور در مسیر اصلاح/ اختصاص سهمیه به مدارس دولتی و دهک‌های پایین پلیس راه: آزادراه تهران - شمال بازگشایی شد | جاده چالوس همچنان بسته است هواشناسی: وزش باد شدید، کیفیت هوای تهران را بهبود می‌بخشد متلاشی شدن باند ۶ نفره گروگان‌گیر / رهایی گروگان اتفاق هولناک در بیمارستان؛ به جای پای راست، پای چپ را قطع کردند

استیذان ۳۵۰ حکم قصاص صادر شد/محاکمه ۸۲۵ مفسد اقتصادی

حجت الاسلام و المسلمین محسنی اژه‌ای گفت: اقدام دیگری که در دوره جدید تشدید شد و با جدیت پیگیری کردیم این بود که حکم انفصال ۶۰ قاضی در رده‌های مختلف صادر شد.
تاریخ انتشار: ۱۷:۳۱ - ۲۸ خرداد ۱۳۹۸ - 2019 June 18
کد خبر: ۱۳۹۷۷

به گزارش راهبرد معاصر ، حجت الاسلام و المسلمین غلامحسین محسنی اژه‌ای معاون اول قوه قضاییه و رئیس ستاد بزرگداشت هفته قوه قضاییه در نشست خبری تشریح برنامه‌های هفته قوه قضاییه که امروز (سه شنبه) برگزار شد، اظهار کرد: در آستانه هفته قوه قضاییه و شهادت جمع کثیری از بزرگانمان در روز هفتم تیر هستیم و یاد تمام شهدا به ویژه شهید بهشتی را که به دست تروریست‌ها به شهادت رسیدند گرامی می‌داریم و هیچ گاه جنایات تروریست‌ها را از ابتدای انقلاب تا امروز را فراموش نمی‌کنیم و مردم به یاد خواهند داشت که کدام کشور‌ها از تروریست‌ها حمایت می‌کردند.

 

حجت الاسلام و المسلمین محسنی اژه‌ای افزود: ما در گام دوم انقلاب هستیم و بدیهی است که در تمام ابعاد باید گام‌های تحولی برای چهل سال دوم برداریم و قوه قضاییه هم از این تحول جدا نیست و رییس قوه قضاییه در همین راستا برنامه‌هایی دارند.

وی گفت: برنامه‌های تحولی در قوه قضاییه دارای سه بخش کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت تقسیم بندی می‌شود.

 

معاون اول قوه قضاییه ادامه داد: در این مدت یکی از اقداماتی که در سند تحول قوه قضاییه پیش بینی شده است استفاده از ظرفیت‌های موجود در قوه قضاییه است

حجت الاسلام و المسلمین محسنی اژه‌ای بیان کرد: برای این کار تمام ابعاد بررسی شد و متوجه شدیم که از همین ظرفیت موجود می‌توانیم با روحیه انقلابی استفاده کنیم.

محسنی اژه‌ای بیان کرد: برنامه دوم استفاده از ظرفیت‌های دو قوه دیگر مجلس و دولت است که در همین راستا جلسات مشترکی با مجلس برگزار کردیم و بنا داریم جلسات مشترکی نیز با دولت از جمله رییس جمهور برگزار کنیم.

 

معاون اول قوه قضاییه گفت: برنامه بعدی استفاده از ظرفیت‌های مردمی است، رییس قوه قضاییه در این مدت به ۶ استان سفر و با مردم و مسئولان قضایی، دانشجویان و افراد بخش خصوصی و روحانیون جلساتی برگزار کردند و نظرات آن‌ها را در راستای ارتقای قوه قضاییه و تحقق عدالت بیشتر گرفته شد.

 

حجت الاسلام و المسلمین محسنی اژه‌ای بیان کرد: از اول اردیبهشت تا امروز ۱۰ آیین نامه و قانونی که زمان آن‌ها گذشته بود تصویب شد و ۸ لایحه ابلاغ و ۲ لایحه به دولت ارسال شد و بررسی ۶ تا ۷ لایحه دیگر تا چند هفته آینده به اتمام می‌رسد.

معاون اول قوه قضاییه در خصوص اقدامات داخل دستگاه قضایی گفت: یکی از مشکلات موجود ماده ۴۷۷ است که فرجام خواهی فوق العاده است و پرونده‌ای که فرجام خواهی شد و اولیای دم اگر تشخیص دهند حکم صادره خلاف بین شرع است می‌توانند اعلام کنند تا رییس قوه قضاییه حکم را نقض و پرونده را به دیوان عالی کشور ارسال کند.

 

وی اظهار کرد: در این مدت ۶۰۰ پرونده مشمول ماده ۴۷۷ از سوی رییس قوه قضاییه تعیین تکلیف شد و بیش از ۲ هزار پرونده امضا و در حال ارسال به دیوان عالی کشور و بیش از هزار و ۷۰۰ پرونده در شرف امضا هستند.

معاون اول قوه قضاییه بیان کرد: مورد بعدی در خصوص استیذان قصاص بود. این استیذان باید از سوی رییس قوه قضاییه صادر شود، زیرا از سوی رهبر به رییس قوه قضاییه تنفیض شده است و ما در این رابطه پرونده‌های زیادی داشتیم و از فروردین ماه تا امروز برای بیش از ۳۵۰ پرونده اذن صادر شد و ۲۵۰ پرونده هم در حال ارسال است.

 

حجت الاسلام و المسلمین محسنی اژه‌ای تاکید کرد: اقدام دیگر جهادی که در این مدت انجام شد تشدید مبارزه با مفاسد اقتصادی بود.

وی تصریح کرد: به لحاظ جنگ اقتصادی در دوران ریاست آیت الله آملی لاریجانی بر قوه قضاییه از مقام معظم رهبری برای رسیدگی به پرونده‌های مفاسد اقتصادی اذن گرفته شد و این روند در دوره جدید هم با جدیت اجرا می‌شود و دادگاه ویژه در گلستان، بندرعباس و قم و تهران و مشهد و اصفهان تشکیل شده است.

معاون اول قوه قضاییه ادامه داد: از شروع رسیدگی به پرونده‌های مفاسد اقتصادی تا فروردین ماه برای ۸۲۵ نفر کیفرخواست صادر و پرونده به دادگاه ارسال شده است که البته تعدادی از این افراد دلال ارز بودند و عده‌ای هم سمت‌های بالا داشتند.

 

وی گفت: از این ۸۲۵ نفر برای ۲۴۱ نفر حکم قطعی صادر شد و ۷ نفر تبرئه شدند.

محسنی اژه‌ای خاطرنشان کرد: اقدام دیگری که در دوره جدید تشدید شد و با جدیت پیگیری کردیم این بود که حکم انفصال ۶۰ قاضی در رده‌های مختلف صادر شد. عده‌ای از این قضات هم از مشاغل قضایی و هم مشاغل دولتی انفصال پیدا کردند و عده‌ای دیگر فقط از مشاغل قضایی انفصال پیدا کردند و پرونده عده‌ای از این قضات به دادگاه برای رسیدگی ارسال شده است؛ همچنین از بیش ۴ هزار نفر تشویق شد.

 

معاون اول قوه قضاییه اظهار کرد: اقدام دیگر این بود که بررسی پرونده‌های مسن که رسیدگی به آن‌ها به هر دلیلی طولانی شده است سرعت بخشیده شد. در ابتدا خواستیم گزارشی مبنی بر اینکه چرا رسیدگی به پرونده طولانی شده است تهیه شود.

 

حجت الاسلام و المسلمین اژه‌ای تاکید کرد: تعدادی از این پرونده‌ها مشکلاتی داشت که قاضی نمی‌توانست حکم صادر کند و تعدادی از پرونده‌ها نیز به دلیل کمبود نیروی انسانی طولانی شده است و در این راستا از قضات و کارمندان خواستیم زمان بیشتری کار کنند تا پرونده‌ها به روز شد تا در آینده پرونده معوقی نداشته باشیم.

وی گفت: برای آینده دستورالعملی در دست بررسی است تا پرونده معوق نداشته باشیم.

محسنی اژه‌ای اظهار کرد: اقدام بعدی ما سرکشی مسئولان قوه قضاییه از جمله رییس دستگاه قضا و داستان کل کشور و دیگر مسئولان به بخش‌های مختلف قوه قضاییه است.

 

معاون اول قوه قضاییه افزود: اقدام بعدی ما پیگیری امور است؛ به عنوان مثال قوانین نوشته می‌شود، اما شخصی نیست که آن‌ها را پیگیری کند.

وی تصریح کرد: خروجی نهایی قوه قضاییه صدور حکم است و ما بخش نامه‌ای به همه دادگستری‌ها ارسال کردیم که احکام اجرا نشده کیفری و حقوقی را با دلیل ان برای ما ارسال کنند که اکثر استان‌ها این کار را انجام دادند.

 

معاون اول قوه قضاییه ادامه داد: ما در پرونده‌ها مواردی را پیدا کردیم که می‌توانستیم اقداماتی انجام دهیم که حکم صادر شده زودتر اجرا شود؛ به عنوان مثال برای بازداشت افراد متواری با نیروی انتظامی مذاکره کردیم و سردار اشتری فرمانده ناجا هم قبول کردند در این رابطه اقدام ویژه داشته باشند.

حجت الاسلام و المسلمین اژه‌ای در خصوص برنامه‌های هفته قوه قضاییه گفت: برنامه‌های امسال هفته قوه قضاییه با سال‌های قبل متفاوت است.

 

وی افزود: امسال همایش سراسری قوه قضاییه به صورت کاربری برگزار می‌شود، اولا این همایش با کمترین هزینه برگزار می‌شود و سعی داریم وقت حاضران کمتر گرفته شود. به همین دلیل قرار است جلسات کاربردی با مجلس و دولت جداگانه برگزار می‌شود و این همایش کاملا داخلی است و میهمانی از دیگر دستگاه‌ها دعوت نمی‌شوند.

 

حجت الاسلام و المسلمین اژه‌ای گفت: این همایش در مجموعه فرهنگی قوه قضاییه برگزار می‌شود. هرساله حدود ۹۰ نفر از مسئولان قوه قضاییه در هفته قوه قضاییه با مقام معظم رهبری دیدار داشتند، اما درخواست‌های زیادی از بخش‌های مختلف قوه قضاییه داشتیم که می‌خواستند با مقام معظم رهبری دیدار داشته باشند به همین دلیل با برنامه ریزی که کردیم قرار شد بسته با ظرفیت حسینیه امام خمینی افرادی از دستگاه قضایی از استان‌های مختلف برای دیدار با مقام معظم رهبری دعوت شوند.

معاون اول قوه قضاییه با اشاره به اینکه امسال رییس قوه قضاییه شخصا با خانواده شهدا دیدار خواهند داشت، تصریح کرد: امسال نیز مانند سال‌های گذشته تجدید میثاق با ارمان‌های امام راحل برگزار می‌شود.

 

حجت الاسلام و المسلمین اژه‌ای گفت: امسال رییس قوه قضاییه جلسه‌ای با سفرا و نمایندگان کشور‌های دیگر و کارداران خارجی در تهران خواهند داشت و جلسه‌ای هم با حقوقدان‌های و نخبگان آشنا به امور زنان با حضور رییس قوه قضاییه برگزار خواهد شد.

 

معاون اول قوه قضاییه افزود: روز شنبه مصادف با روز اول قوه قضاییه به نام قوه قضاییه و عدالت و روز دوم قوه قضاییه و تحول، روز سوم قوه قضاییه و حفظ و حقوق منافع جمهوری اسلامی در عرصه بین المللی و روز چهارم به نام قوه قضاییه و همکاری با دیگر قوا برای اصلاح روند فساد و روز پنجم به نام قوه قضاییه و استقلال و پایندی به قانون در پرتو ولایت مداری و روز ششم به نام قوه قضاییه و تلاش جهادی در راستای رونق تولید و سرمایه گذاری و روز هفتم به نام توانمندی ملی و احیای حقوق عامه و ازادی‌های مشروع نام گذاری شده است.

حجت الاسلام و المسلمین اژه‌ای اظهار کرد: در خصوص قانون آمران به معروف و ناهیان از منکر حمایت خواهیم کرد.

معاون اول قوه قضاییه خاطرنشان کرد: فردا اولین جلسه شورای عالی پیشگیری با حضور دولت و مجلس برگزار می‌شود و قرار است جلسه شورای حقوق شهروندی نیز به زودی برگزار شود.

حجت الاسلام و المسلمین اژه‌ای گفت: ما از پیشنهادات رسانه‌ها و سمن‌ها استقبال می‌کنیم.

 

محسنی اژه‌ای در پاسخ به این سوال که آیا رییس قوه قضاییه معاونی در رابطه با امور زنان دارند و یا قرار است معاونی در این حوزه انتصاب کنند، اظهار کرد: نیمی از جمعیت کشور خانم‌های هستند و تا امروز رییس قوه قضاییه معاونی در امور زنان ندارند، اما مشاور خانم دارند و قرار است در این حوزه از نظرات نخبگان استفاده شود.

 

معاون اول قوه قضاییه در پاسخ به این سوال که آیا با بدنه موجود در قوه قضاییه امکان ایجاد تحول در دستگاه قضایی وجود دارد، اظهار کرد: ما در حال حاضر ۴ هزار قاضی جوان داریم و در برنامه ششم هم اجازه جذب ۴ هزار قاضی دیگر داریم و اجازه جذب کارمند هم داریم که تعدادی را جذب و تعدادی هم کار‌های آن‌ها انجام شده است و فقط مشکل بودجه برای جذب آن‌ها داریم.

حجت الاسلام و المسلمین اژه‌ای بیان کرد: تعدادی از مدیران هم جابجا شدند و روسای کل دادگستری برخی استان‌ها تغییر کرد و در آینده نیز نیرو‌های جدید جایگزین می‌شوند.

 

معاون اول قوه قضاییه در رابطه با لوایح در دست تدوین در قوه قضاییه گفت: یکی از لوایح لایحه حقوق زنان بود، لایحه بعدی آیین نامه حقوق مسئولان است که برای اجرای ان دوماه فرصت داده شده است.

محسنی اژه‌ای در رابطه با اینکه آیا رییس قوه قضاییه قرار است دیدار‌های مردمی به سبک ایت الله شاهرودی داشته باشند، اظهار کرد: اقای رییسی نشست‌های استانی با مردم داشتند، اما اینکه روزی را برای دیدار مردم با رییس قوه قضاییه مشخص کنیم هنوز تصمیمی گرفته نشده و امکان ان وجود ندارد.

 

وی در پاسخ به این سوال که آیا فردی برای کمک به رییس قوه قضاییه به منظور رسیدگی به پرونده‌های استیذان از سوی مقام معظم رهبری مشخص شده است، گفت: بنده از سوی رهبری برای کمک به رییس قوه قضاییه برای پرونده‌های استیذان انتخاب شدم.

معاون اول قوه قضاییه در رابطه با استخدام ۷۲۰۰ نیروی جدید در قوه قضاییه بیان کرد: مشکل اساسی این است که بودجه استخدام این افراد تامین نشده است البته ما می‌توانیم به جای کارمندانی که بازنشسته می‌شوند چند کارمند جدید استخدام کنیم.

وی تاکید کرد: قرار است در چند هفته آینده حدود یک سوم این افراد را به کار دعوت کنیم البته این تصمیم قطعی نیست.

 

حجت الاسلام و المسلمین اژه‌ای ادامه داد: رویکرد قوه قضاییه در خصوص مبارزه با فساد تغییری نکرده است و قوه قضاییه با هر جرم و جنایی به ویژه اگر سازمان یافته باشد چه در فضای مجازی و چه در فضای حقوقی برخورد می‌شود.

معاون اول قوه قضاییه گفت: امسال مقید به این نیستیم که افتتاحیه‌های سازمان و یا دیدار‌های مردمی را به هفته قوه قضاییه محدود کنیم و این روند از ماه‌های گذشته شروع شده و ادامه هم خواهد داشت.

 

وی ادامه داد: ما در سال ۹۶ حدود ۱۷ میلیون و ۳۰۰ هزار چک برگشتی داشتیم که این عدد در سال ۹۷ به ۱۳ میلیون چک برگشتی رسید که این نتیجه مجموعه اقدامات دولت، بانک مرکزی و قوه قضاییه بود.

معاون اول قوه قضاییه اضافه کرد: سال ۹۷ مشکلات اقتصادی بدتر شد و به تبع آن باید تعداد چک‌های برگشتی افزایش پیدا می‌کرد.

 

وی گفت: ما در فروردین ماه ۹۷ حدود ۹۵۰ هزار چک برگشتی داشتیم و این اعداد در فرودین ۹۸ به ۵۰۰ هزار چک برگشتی رسید.

محسنی اژه‌ای در رابطه با صحبت‌های نزار زاکا بعد از آزادی زندان اظهار کرد: خارج از توقع من نیست که فردی از زندان خارج می‌شود صحبتی نکند. این موضوع روندی داشت که انجام شد و فکر نمی‌کنم نیاز به توضیح بیشتری داشته باشد. اگر نیاز به توضیح باشد آنطور که دادستان گفت می‌گوییم.

منبع : باشگاه خبرنگاران جوان

ارسال نظر