به گزارش راهبرد معاصر؛ «مایک پامپئو» وزیر خارجه آمریکا بعد از دیدار با فرماندهان تروریستهای ستاد فرماندهی مرکزی ارتش آمریکا (سنتکام) در مقر مرکزی این نیروها در شهر «تامپا» ایالت فلوریدا، در جمع خبرنگاران اتهامزنیهای این کشور علیه ایران را تکرار کرد و البته گفت که رئیسجمهور آمریکا خواهان جنگ با ایران نیست.
به نوشته سایت وزارت خارجه آمریکا، این مقام آمریکایی که عصر روز سه شنبه به وقت محلی فلوریدا با «کنت مک کنزی» رئیس سنتکام دیدار کرده بود، درباره دلیل حضورش در این مرکز گفت: «هدف من از این بازدید این بود که از هماهنگی عمیق وزارت خارجه و وزارت دفاع (آمریکا) درباره طیف گستردهای از موضوعات اطمینان حاصل کنم. ما قطعا درباره تنش موجود در خلیج (فارس) صحبت کردیم اما درباره طیف گستردهتری از مسائل هم حرف زدیم. اگر ما قرار است در وزارت خارجه به اهداف و مقاصد دیپلماتیک رئیسجمهور (دونالد ترامپ) دست بیابیم، باید با ارتشمان ارتباط تنگاتنگی داشته باشیم. من از ژنرال مک کنزی، ژنرال کلارک و تیمهای آنها به دلیل وقت گذاشتن امروزشان با من و تیمم تشکر میکنم».
پامپئدو ادامه داد: «ما گفتوگوهای مفصلی درباره سطوح تاکتیکی، عملیاتی و استراتژیک کار بین دو سازمانمان (وزارت خارجه و وزارت دفاع و ارتش) داشتیم تا اطمینان حاصل کنیم، زمانی که گزینهها و راهکار جایگزین و توصیههای سیاستگذاری به رئیسجمهور ترامپ ارائه میدهیم، ما چنین کاری را به روشی منسجم و پایدار انجام داده و این کار ما به یک درک کاملتر رئیسجمهور درباره چالشها و فرصتهای مرتبط با تصمیماتی که او میگیرد، منجر شود».
وزیر خارجه آمریکا گفت: «ما قطعا درباره چالشهای ایران صحبت کردیم. ما درباره تصمیم سنتکام در زمینه انتقال هزار نظامی بیشتر (به منطقه غرب آسیا) حرف زدیم ... تا اطمینان حاصل کنیم که ما در موقعیتی برای انجام کار درست قرار بگیریم که همان ادامه کار برای ترغیب (جمهوری) اسلامی ایران درباره این موضوع است که ما جدی هستیم و مانع تجاوزگری بیشتر آنها در منطقه میشویم».
وی افزود: «از آغاز این دولت، ماموریت ما این بود رژیم ایران را ترغیب کنیم که برنامه هستهای خود را به سمت جلو پیش نبرد و مشغول ایجاد موشکها و دیگر اقدامات شرورانه در اقصی نقاط جهان نشوند. به همین دلیل، ما کارزار فشار را اعمال کردهایم، کارزاری که هم اکنون یک سال چند ماه است که ادامه داشته است. این کارزار خیلی موثر بوده و ما حالا باید اطمینان حاصل کنیم به کارمان ادامه دهیم تا در نهایت فرصتی برای قانع کردن ایران درباره اینکه رفتار این چنینی آنها به نفعشان نیست، بدست آوریم».
وزیر خارجه آمریکا همچنین مدعی شد: «همه ما باید به خاطر داشته باشیم (مسائل مرتبط با ایران) فقط مختص به دو سال و نیم یا پنج سال اخیر نبوده است بلکه ۴۰ ساال اقدامات ایران ما را به وضعیت فعلی کشانده است و اعمال بازدارندگی مجدد، اقدامی چالشی خواهد بود اما این را میدانم که دولت ترامپ قصد انجام این کار را دارد».
خبرنگاری از پامپئو پرسید: «آیا هیچ مذاکرهای چه مستقیم یا غیر مستقیم از طریق طرفهای ثالث با ایران به منظور تلاش جهت کاستن از تنش در خلیج فارس وجود دارد؟»
وزیر خارجه آمریکا جواب داد: «تقریبا قطعا. رئیسجمهور ترامپ، رئیسجمهور (نخستوزیر ژاپن) آبه با یک پیام برای رهبری در ایران فرستاد و شما باید این را به خاطر داشته باشید که اینها پیامها برای (ایران) هستند. به نظر من، مقامهای ایران به نحوی اسفناک در حال خدمت کردن به مردم هستند».
وی افزود: « (درباره سوال شما باید بگویم) بله ما مشغول (ارسال) پیامهای زیادی بودهایم و حتی همین حالا در همین لحظه، با ایران در ارتباط هستیم تا به آنها بگوییم که ما برای بازدارندگی در برابر تجاوزگری آنها هستیم. رئیسجمهور ترامپ خواهان جنگ نیست و ما به ارسال این پیام ادامه خواهیم داد و همزمان کارهایی که برای حفاظت از منافع آمریکا در منطقه ضورری است را انجام میدهیم».
خبرنگاری دیگر از وزیر خارجه آمریکا درباره درخواست آلمان و ژاپن برای ارائه مدارک بیشتر درباره اتهامزنیهای واشنگتن به تهران درباره حمله به دو نفتکش در دریای عمان سوال کرد.
پامپئو با تکرار اتهامزنیهای این کشور به ایران، مدعی تشدید «حملات ایران و نیروهای نیابتی» این کشور به منافع و نیروهای آمریکا و متحدانش در منطقه غرب آسیا شد و به ویدئو و تصاویر منتشر شده اخیر ارتش آمریکا درباره حمله به یک نفتکش به عنوان مدارک ادعایی واشنگتن اشاره کرد.
وزیر خارجه آمریکا افزود: «همه باید این موضوع را به خاطر داشته باشند، شما چین را دارید که بسیار به انتقال انرژی از تنگه هرمز وابسته است. کره جنوبی، اندونزی، ژاپن هم درباره حفظ آزادی تردد در سراسر این آبراهه منافع زیادی دارند. ایالات متحدبرای آنکه تعهدات خودش را انجام دهد آمادگی دارد اما تک تک کشورها منافع زیادی در حفاظت از خطوط کشتیرانی به منظور انتقال انرژی در سراسر جهان و حفاظت از اقتصادشان دارند در نتیجه آنها باید تهدید واقعی برای منافعشان در منطقه را درک کنند».
منبع: فارس