بیانیه مشترک ۵ کشور اروپایی در مخالفت با اشغال غزه عراقچی: معاون گروسی فردا به تهران می‌آید /برنامه‌ای برای بازدید وجود ندارد رئیس سازمان انرژی اتمی: حوزه سلامت و امنیت غذایی در اولویت ماست استاندار کربلا: ۲۲ عضو داعش که قصد حمله به شرکت‌کنندگان در مراسم پیاده‌روی اربعین را داشتند، بازداشت شدند امان میزبان نشست مشترک اردن، سوریه و آمریکا واکنش علی‌اف و زلنسکی به حملات روسیه به تاسیسات انرژی جمهوری آذربایجان در اوکراین نتانیاهو مدعی شد: اگر حماس خلع سلاح شود جنگ فردا تمام خواهد شد فرود اضطراری جنگنده اف- ۳۵ انگلیس در ژاپن واکنش روسیه به ادعای ژاپن درباره جزایر کوریل بازداشت نظامی اسرائیلی به اتهام جاسوسی برای ایران حمله پهپاد اسرائیلی به نبطیه لبنان تهدید حزب اسموتریچ به ساقط کردن کابینه نتانیاهو افزایش تعداد شهدای سقوط بسته‌های کمکی در غزه نشست فوق‌العاده اتحادیه عرب درباره غزه تهدید ماکرون به قتل توسط یک خاخام!

بایدن در سفر به غرب آسیا بدنبال چه اهدافی است؟

به گزارش المیادین، جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا طی اجلاس ناتو مادرید اعلام کرد که در سفر به خاورمیانه قصد دارد با ملک سلمان پادشاه و محمد بن‌سلمان ولیعهد عربستان سعودی دیدار کند.
تاریخ انتشار: ۱۶:۲۳ - ۱۱ تير ۱۴۰۱ - 2022 July 02
کد خبر: ۱۴۰۷۶۸

به گزارش راهبرد معاصر دیدار با سعودی‌ها برای جو بایدن و دولت آمریکا از جنبه‌های بسیاری اهمیت دارد که از جمله مهمترین آن‌ها می‌توان به مسئله ایران، بحران انرژی و توافق‌های آبراهام اشاره کرد.

اولین هدف بایدن انرژی است. دولت بایدن طی دوره اخیر با بحران شدید انرژی مواجه شده و رئیس جمهور آمریکا قصد دارد از ظرفیت تولید نفت عربستان استفاده کند. بایدن که پیش از این حاضر به دیدار و گفتگو با ولیعهد عربستان نبود، حال برای افزایش عرضه و تولید نفت، ضمن سفر به عربستان دیدار با ولیعهد سعودی را در دستور کار قرار داده است.

بایدن به این مسئله آگاه است که آل سعود حتی در صورت قبول این پیشنهاد، توان جبران کمبود‌های موجود در بازار انرژی به واسطه تحریم‌های روسیه را ندارند، اما به هر شکل تلاش دارد تا پس از سرباز زدن ریاض و ابوظبی از پذیرفتن خواسته‌های آمریکا و عدم پاسخ تلفن رئیس‌جمهور آمریکا پس از جنگ اوکراین، شرایط را تلطیف کرده و همکاری این دو پایتخت با نیاز‌های واشنگتن را در اوپک و اوپک پلاس فراهم آورد.

از سویی دیگر بایدن قصد دارد ضمن ایجاد یک کارزار علیه ایران، کشور‌های منطقه از جمله عربستان را در جهت ایجاد ائتلاف منطقه‌ای علیه ایران سوق دهد. اگرچه ادعا‌هایی در خصوص ایجاد ناتوی خاورمینه‌ای مطرح شده، اما به نظر نمی‌رسد چنین چیزی در دستور کار باشد و تنها ذیل سنتکام همکاری‌هایی صورت بپذیرد.

آخرین هدف بایدن مسئله عادی‌سازی روابط ریاض با تل‌آویو است. یکی از مهمترین اهداف رئیس جمهور آمریکا در این سفر علنی کردن ارتباط پشت پرده میان رژیم صهیونیستی و عربستان و بردن ریاض به سمت توافق‌های آبراهام (عادی سازی روابط) به شمار می‌آید. بایدن که قبل از عربستان به رژیم صهیونیستی می‌رود به دنبال آن است تا عربستان نیز مانند امارات به سمت توافق‌های علنی تجاری و امنیتی با این رژیم سوق داده شود./فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر
آخرین اخبار