رمزگشایی از سفر فرمانده سنتکام به سوریه و سرزمین های اشغالی-راهبرد معاصر
«راهبرد معاصر» بررسی می‌کند؛

رمزگشایی از سفر فرمانده سنتکام به سوریه و سرزمین های اشغالی

آمریکا مترصد نشان دادن اولویت نظامی خود در منطقه با اقداماتی همچون سفر رئیس‌جمهور خود به منطقه و سفر فرمانده سنتکام به سرزمین‌های اشغالی است تا کمبودها و شکست‌های گذشته را جبران کند و وضعیت بغرنج پیش آمده برای رژیم صهیونیستی را سروسامان دهد.
تاریخ انتشار: ۱۵:۱۷ - ۲۹ تير ۱۴۰۱ - 2022 July 20
کد خبر: ۱۴۳۰۸۰

فرمانده سنتکام به دنبال سرپوش گذاشتن بر شکست بایدن در منطقه

 

به گزارش «راهبرد معاصر»؛ مایکل کوریلا فرمانده سنتکام در اقدامی غیرقانونی و خلاف عرف بین الملل و نظامی گری وارد سوریه شد و سپس به سرزمین های اشغالی سفر کرد. وی به التنف سوریه رفت و در آنجا از یگان های نظامی آمریکا دیدن کرد. همچنین وارد سرزمین های اشغالی شد و با آویو کوخاوی، رئیس ستاد کل ارتش و بنی گانتس، وزیر جنگ رژیم صهیونیستی دیدار و گفت‌وگو کرد.

 

درباره این سفرها و احتمالات آن باید دانست، آمریکا در شمال شرق و شرق سوریه حضور نظامی دارد و حوزه های نفوذ خود را به دو وجه مستقیم و غیرمستقیم ادامه می دهد. در وجه غیرمستقیم، آمریکا در شمال شرق با کردها ائتلاف و پایگاه های نظامی در مناطق مختلف در ازای دادن سلاح دایر کرده است. در وجه مستقیم، آمریکا به صورت نظامی در مرز التنف حضور یافته و پایگاه احداث کرده است. بنابراین می توان گفت، حوزه نفوذ آمریکا در سوریه بیشتر در مناطق شرقی و شمال شرقی است و سفر فرمانده سنتکام نیز به همین دلیل به التنف انجام شده است.


بعد از تحولات اخیر در مناطق شمالی سوریه و تحرکات نظامی ترکیه در این مناطق، در کنار تمایل کردها به ائتلاف با نیروهای سوریه، به نظر می آید آمریکا منافع خود را در این مناطق در معرض تهدید می بیند و به نوعی به پیمان نانوشته خود با کردها، یعنی حمایت های نظامی خاتمه داده است. به همین منظور آمریکا به دنبال تقویت جبهه التنف به عنوان یکی از مهم ترین مناطق مرزی سوریه است و با این اقدام به دنبال متمرکز کردن قوا و تجهیزات نظامی خود در آنجاست.

بعد از تحولات اخیر در مناطق شمالی سوریه و تحرکات نظامی ترکیه در این مناطق، در کنار تمایل کردها به ائتلاف با نیروهای سوریه، به نظر می آید آمریکا منافع خود را در این مناطق در معرض تهدید می بیند


منطقه التنف به دلایل اقتصادی، سوق الجیشی و نظامی برای آمریکایی ها اهمیت زیادی دارد. از نظر اقتصادی قبل از بحران سوریه گذرگاه اصلی واردات و صادرات این کشور بود. از نظر اهمیت جغرافیایی، این مرز سه کشور عراق، اردن و سوریه را به هم وصل می کند و از نظر نظامی تسلط بر این منطقه به معنی احاطه بر سه کشور عربی است.

 


در کنار سفر فرمانده سنتکام به التنف، سفر وی به سرزمین های اشغالی نیز دارای اهمیت و پیام است. بسیاری بر این عقیده اند سفر کوریلا به نوعی در راستای سفر جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا و در راستای تشکیل ائتلاف منطقه ای است. البته رژیم صهیونیستی به تازگی به عضویت سنتکام درآمده و بسیاری این سفر را به دلیل تکیه بر موقعیت این رژیم در سنتکام استدلال می کنند. آنچه معلوم است، اینکه بازه زمانی این سفر با سفر بایدن نشان می دهد آمریکا و رژیم صهیونیستی به سمت اجرایی کردن اقدامات خود می روند‌.


برخی معتقدند این سفر برای جلب توجه کشورهای عربی در راستای اقدامات آتی خود با رژیم صهیونیستی انجام شده است؛ یعنی آمریکایی ها به دنبال این گزاره هستند که نشان دهند توافقات با صهیونیستها وارد مرحله اجرا شده و صرف یک دیدار یا یک توافقنامه نبوده است. در نتیجه  برخی این سفر را تبلیغاتی در ابعاد عملیات رسانه ای برای پیشبرد برنامه های آمریکا و رژیم صهیونیستی می دانند.


آمریکا مترصد نشان دادن اولویت نظامی خود در منطقه با اقداماتی همچون سفر بایدن به منطقه و سفر فرمانده سنتکام به سرزمین های اشغالی است تا کمبودها و شکست های گذشته را جبران کند و وضعیت بغرنج پیش آمده برای رژیم صهیونیستی را تا حدودی سروسامان دهد. صحبت های بایدن در سرزمین های اشغالی و اعلام‌ حمایت همه جانبه واشنگتن از این رژیم بیانگر این مدعاست.  

آمریکا مترصد نشان دادن اولویت نظامی خود در منطقه با اقداماتی همچون سفر بایدن به منطقه و سفر فرمانده سنتکام به سرزمین های اشغالی است تا کمبودها و شکست های گذشته را جبران کند

 

ارزیابی نهایی

همه اقدامات انجام شده به وسیله آمریکا در یک هفته اخیر در منطقه از دو جهت قابل تأمل است:

  1. نشان دادن حمایت آمریکا از رژیم صهیونیستی و بحث حمایت صهیونیست ها از حزب دموکرات در انتخابات میان دوره ای آینده
  2. بازگشت راهبرد آمریکا به اولویت های نظامی با ابزارهایی همچون تشکیل ائتلاف منطقه ای برای فائق آمدن بر مشکلات جنگ اوکراین همچون بحث انرژی و جلوگیری از نفوذ  سایر قدرت ها در منطقه به جای واشنگتن، به ویژه روسیه


طبق این دو مؤلفه و باتوجه به گزاره های مطرح شده می توان پیش بینی کرد افزایش تعاملات سیاسی و نظامی میان آمریکا و رژیم صهیونیستی افزایش خواهد یافت، اما تحرکات نظامی آنها در منطقه تغییر محسوسی نخواهد داشت؛ زیرا توان نظامی و تشکیل قطب بندی های جدید منطقه ای و بین‌المللی اجازه چنین اقداماتی را به این بازیگران نخواهد داد. بنابراین می توان این گونه عنوان کرد که این سفرها بیشتر جنبه نمایشی و رسانه ای دارد.

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده