طرح جایگزین انتقال پایتخت کلید خورد هشدار قرمز؛ ۱۱ شهر در محاصره آلودگی پلمب یک تالار پذیرایی به علت مسمومیت غذایی بیش از ۷۰ نفر/ ماجرا چیست؟ ازدواج با اتباع غیرایرانی قانونی می‌شود اعمال محدودیت‌های ترافیکی در محورهای چالوس و هراز بحران دسترسی به انسولین / رنج مداوم بیماران دیابتی خدائیان: مردم باید از اطلاعات دستگاه‌ها مطلع شوند وضعیت ترافیک و شرایط جوی محورهای کشور پنجشنبه ۸ آبان ۱۴۰۴ ‌آزادی موقت متهم پرونده موبایل موسوی با وثیقه سنگین هشدار هلال‌احمر درباره سیلاب در شمال کشور/ امدادگران به حالت آماده‌باش درآمدند جزئیات پرداخت ۴۳ همت از مطالبات بیمارستان‌های دولتی سال ۱۴۰۵ چند روز تعطیل رسمی دارد؟ وکیل: حکم اعدام «شریفه محمدی»، فعال کارگری، با تصمیم رئیس قوه قضائیه به سی سال حبس تبدیل شد توقیف محموله قاچاق دام آلوده در مازندران تصویب روز ملی هوا فضا و روز جزایر سه گانه خلیج فارس در تقویم رسمی کشور جزئیات تیراندازی پلیس در منطقه سوهانک تهران / دستگیری و زخمی شدن چند نفر / اعتراض دانشجویان به جولان اراذل و اوباش در محدوده دانشگاه آزاد

دمای ۷۳ درجه‌ در بیابان لوت ثبت شد!

گرم‌ترین نقطه در بیابان لوت با ۷۳ درجه حرارت در ریگ یلان روستای دهسلم شهرستان مرزی نهبندان واقع شده است.
تاریخ انتشار: ۲۱:۱۹ - ۲۸ تير ۱۴۰۱ - 2022 July 19
کد خبر: ۱۴۳۱۴۷

به گزارش راهبرد معاصر هادی شاهوردی مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان جنوبی عصر امروز در حاشیه نشست بررسی نتایح رویداد اولین ثبت زمینی داده‌های هواشناسی در بیابان لوت که در معاونت هماهنگی امور عمرانی استانداری خراسان جنوبی برگزار شد، در جمع خبرنگاران اظهار داشت: این رویداد در بیابان لوت محدوده استان خراسان جنوبی به عنوان یکی از گرم‌ترین نقاط کره زمین قبل از طلوع آفتاب 26 تیرماه آغاز شد و به مدت 24 ساعت ادامه داشت.

وی بیان کرد: این رویداد به همت گروهی از محققان دانشگاه‌ها و موسسات علمی کشور با همکاری وزارت میراث‌ فرهنگی، گردشگری و صنایع‌ دستی، پایگاه میراث جهانی بیابان لوت و اداره‌ کل میراث‌ فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان جنوبی انجام شد.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان جنوبی گفت: در این رویداد دمای سطح زمین در بیابان لوت به عنوان داغ‌ترین نقطه زمین توسط گروهی 10 نفره به‌صورت 24 ساعت اندازه‌گیری شد.

وی تصریح کرد: نتایج خوبی در برداشت‌های اولیه به دست آمده است و تلاش می‌شود گزارش اولیه را در اسرع وقت به استان ارائه دهند تا به‌صورت رسمی داده‌ها را اعلام کنیم.

شاهوردی گفت: تاکنون در کشور تمامی ادعاهایی که در خصوص گرم‌ترین نقطه زمین داشتیم منوط به داده‌های ماهواره‌ای بوده است و امروز می‌توان ادعا کرد که پس از رویداد ثبت زمینی دمای هوا، گرم‌ترین نقطه در بیابان لوت با 73 درجه حرارت در ریگ یلان روستای دهسلم شهرستان مرزی نهبندان واقع شده است.

وی گفت: امیدواریم پس از خروج داده‌ها و گزارش نهایی این رویداد، اتفاقات خوبی رقم بخورد و از این ظرفیت جهانی بیشترین استفاده را داشته باشیم.

سرپرست گروه محققان دانشگاه‌ها و موسسات علمی کشور هم گفت: ثبت زمینی دما در بیابات لوت جزو اولین کارهاست که علاوه بر بهره‌برداری پژوهشی، انرژی‌های نو، مباحث مربوط به منابع طبیعی و محیط زیست می‌توان به عنوان یکی از نقاط مهم کشور در راه توسعه قرار گیرد و مباحث گردگشگری در آن پررنگ‌تر دیده شود./تسنیم

ارسال نظر
پرطرفدارترین اخبار