ابراز نگرانی اتحادیه اروپا از احداث شهرک‌های جدید در کرانه باختری-راهبرد معاصر
واکنش نمایندگی ایران به تحریم‌های خزانه داری آمریکا توافقات مالی ایران و روسیه از ماه آینده اجرایی خواهد شد مسکو: قرارداد جدیدی برای همکاری با ایران امضا خواهد شد وزیر جنگ اسرائیل: ایران بزرگ‌ترین تهدید برای آینده دنیاست اسماعیل هنیه: حمله به خانواده‌ام منجر به تغییر مواضع مقاومت نخواهد شد شرط سازمان ملل برای تداوم کمک‌ به غزه وزیر دفاع آمریکا از تشدید تنش‌ها در مرز لبنان ابراز نگرانی کرد تحریم‌های آمریکا علیه ۵۰ شخص و نهاد به بهانه ارتباط با ایران تأکید وزیر خارجه نپال بر تقویت مناسبات دوجانبه با ایران هشدار کرملین به ارمنستان: با پیوستن به اتحادیه اروپا بازار روسیه را از دست خواهید داد تأکید وزیر خارجه کویت بر توسعه روابط با ایران تاکید باقری بر عزم جدی تهران در توسعه روابط با ریاض جلسه شورای امنیت با محوریت تحولات نوار غزه آغاز مذاکرات عضویت اوکراین در اتحادیه اروپا حملات پهپادی و موشکی مقاومت لبنان به شمال اراضی اشغالی

ابراز نگرانی اتحادیه اروپا از احداث شهرک‌های جدید در کرانه باختری

اتحادیه اروپا نسبت به اعلام تصمیم رژیم صهیونیستی برای ساخت چند شهرک جدید کوچک در کرانه باختری اشغالی ابراز نگرانی کرد.
تاریخ انتشار: ۱۰:۰۸ - ۳۱ تير ۱۴۰۱ - 2022 July 22
کد خبر: ۱۴۳۴۷۷

به گزارش راهبرد معاصر، اتحادیه اروپا در بیانیه ای کوتاه مطبوعاتی اعلام کرد که اکنون ۱۵۰ شهرک کوچک غیر قانونی در کرانه باختری وجود دارد که معمولاً با هدف کمک به ایجاد یا توسعه شهرک‌های بزرگ اسرائیلی احداث شده و به عامل اصلی احتمالی خشونت رو به افزایش شهرک نشینان علیه فلسطینیان تبدیل شده است.


در بخش دیگری از این بیانیه آمده است: شهرک‌های بزرگ و کوچک اسرائیلی بر اساس قوانین بین المللی نامشروع بوده و مانعی اصلی بر سر راه تحقق راهکار دو دولتی محسوب می‌شوند.

مرکز تحقیقات کاربردی «آریچ» نیز امروز اعلام کرد که سران رژیم صهیونیستی طرح‌های جدید خود برای احداث ۷۰۲ واحد مسکونی جدید در شهرک‌های مختلف کرانه باختری منتشر کرده‌اند که برای ساخت آنها ۷۳۴ دونم از زمین های فلسطینی مصادره خواهد شد.

بر اساس اعلام این مرکز فلسطینی، اکنون شهرک ‌های اسرائیلی ۲۰۱ کیلومتر مربع (۳.۶ از مجموع اراضی کرانه باختری) را اشغال کرده و شهرک نشینان ساکن در آنها از امتیازها و تسهیلات فراوانی برخوردار هستند تا از این طریق حضور آنان در این شهرک‌ها مورد حمایت قرار گیرد.
ارزیابی ها حاکی از آن است که حدود ۶۵۰ هزار شهرک نشین در شهرک‌های کرانه باختری از جمله قدس اشغالی در ۱۶۴ شهرک بزرگ و ۱۲۴ شهرک کوچک زندگی می‌کنند.

قوانین بین المللی کرانه باختری و قدس را اراضی اشغالی دانسته که بر اساس آن تمام فعالیت‌های شهرک سازی در این مناطق غیر قانونی محسوب می‌شود.

پس از اشغال کرانه باختری رود اردن و قدس در سال ۱۹۶۷ توسط اسرائیل بیش از ۲۵۰ شهرک یهودی‌نشین در این مناطق ساخته شده که حدود ۶۵۰ هزار یهودی در آنها ساکن هستند. بر اساس اصول حقوق بین المللی سکونت آنان در این شهرک‌ها که در منطقه اشغالی ساخته شده، غیرقانونی است.
گفتنی است فلسطینیان تقریبا هر جمعه در مناطق مختلف کرانه باختری در اعتراض به شهرک سازی اسرائیل و ساخت دیوار حائل تظاهرات می‌کنند و مورد حمله نظامیان رژیم صهیونیستی قرار می‌گیرند.

با وجود مخالفت های جهانی با شهرک سازی های غیرقانونی و اشغالگری های رژیم صهیونیستی، این رژیم در دهه های گذشته بیش از ۵۰ درصد کرانه باختری (از جمله بیت المقدس) را برای ساخت شهرک های مسکونی و پایگاه های نظامی تصرف کرده است.

شورای امنیت سازمان ملل اواخر سال ۲۰۱۶ با صدور قطعنامه ۲۳۳۴ بار دیگر هرگونه ساخت و ساز رژیم صهیونیستی در سرزمین های اشغالی فلسطین را غیرقانونی اعلام و بر ضرورت تخلیه فوری تمامی شهرک‌های صهیونیستی احداث شده در کرانه باختری تاکید کرد.
رژیم صهیونیستی بارها این قطعنامه را نقض کرده و نه تنها شهرک‌سازی را متوقف نکرده، بلکه آن را شدت بخشیده است./ایرنا

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده