انحلال آژانس یهود و شوک تازه به روابط روسیه و صهیونیست‌ها-راهبرد معاصر
یمن: ناوهواپیمابر را هدف قرار دادیم/سرنگونی جنگنده آمریکایی الجولانی: گروه‌های نظامی در نهاد واحدی ادغام خواهند شد دیدار سفیر چین در ایران با علی لاریجانی بازگشایی سفارت قطر در دمشق پس از ۱۳ سال توضیحات عراقچی در خصوص بازدید از برخی اماکن تاریخی-مذهبی در قاهره آمریکا جایزه ۱۰ میلیون دلاری بر سر الجولانی را لغو کرد فایننشال تایمز: ترامپ به حمایت از اوکراین ادامه خواهد داد جزئیات دیدار الجولانی با هیئت آمریکایی در دمشق هشدار وزیر خارجه عراق: داعش در حال سازماندهی مجدد خود است وزارت خارجه آمریکا زندان قزل حصار و ۴ نهاد مرتبط با تجارت نفت ایران را تحریم کرد گروه‌های مسلح تحریرالشام وارد مرز‌های رقه شدند حمله به کنسولگری اسرائیل در نیویورک تحریم‌های جدید آمریکا علیه ناوگان دریایی پنهان ایران پزشکیان در دیدار اردوغان: کمترین خدشه به تمامیت سرزمینی سوریه، به هیچ وجه قابل قبول نیست دیدار پزشکیان با نخست‌وزیر پاکستان/ دعوت شهباز شریف از رئیس‌جمهور برای سفر به پاکستان
سید هادی سیدافقهی، کارشناس مسائل غرب آسیا در گفت‌وگو با «راهبرد معاصر» مطرح کرد:

انحلال آژانس یهود و شوک تازه به روابط روسیه و صهیونیست‌ها

سید هادی سیدافقهی، کارشناس مسائل غرب آسیا با بیان اینکه روابط روسیه و رژیم صهیونیستی وارد مرحله خصمانه نشده و یکی از اقدامات هشدارآمیز روسیه در قبال صهیونیست‌ها انحلال آژانس یهود است، گفت: سازمان صهیونیستی در تحریم‌هایی که اتحادیه اروپا علیه روسیه شکل داده، شریک است زیرا صهیونیست‌ها در بانک‌ها و بسیاری از مؤسسات مالی و تجاری روسیه نفوذ دارند؛ لذا صهیونیست‌ها تمام‌قد در جنگ در کنار اوکراینی‌ها هستند.
سید هادی سیدافقهی؛ کارشناس مسائل غرب آسیا
تاریخ انتشار: ۱۲:۴۴ - ۰۵ مرداد ۱۴۰۱ - 2022 July 27
کد خبر: ۱۴۴۲۲۰

انحلال آژانس یهود و شوک تازه به روابط متنشنج روسیه و رژیم صهیونیستی

 

به گزارش «راهبرد معاصر»؛ روسیه با تصمیم به انحلال آژانس یهود شوک جدیدی به صهیونیست ها وارد کرد و تنش ها در روابط میان مسکو و تل آویو وارد فاز تازه ای شد. غیرقانونی اعلام کردن آژانس یهود در روسیه و توقف فعالیت آن در این کشور، مقام های صهیونیست را به تقلا انداخت و نخست وزیر این رژیم بنا دارد هیئتی را برای گفت و گو با مقام های روس راهی این کشور کند.


آژانس یهود که وظیفه اصلی آن تسهیل مهاجرت صهیونیست های روسی الاصل به اراضی اشغالی است، قوانین مربوط به حریم خصوصی و حفاظت از داده ها را در ارتباط با شهروندان روس نقض کرد. تنش تازه در روابط روسیه و رژیم صهیونیستی در ادامه بحران پیشین میان دو طرف بر سر جنگ اوکراین رخ می دهد، تنشی که به واسطه حمایت های نیمه علنی رژیم صهیونیستی از اوکراین به وجود آمده است.

آژانس یهود که وظیفه اصلی آن تسهیل مهاجرت صهیونیست های روسی الاصل به اراضی اشغالی است، قوانین مربوط به حریم خصوصی و حفاظت از داده ها را در ارتباط با شهروندان روس نقض کرد


سید هادی سید افقهی، کارشناس مسائل غرب آسیا در گفت و گو با «راهبرد معاصر» در ارزیابی تنش های تازه در روابط روسیه و رژیم صهیونیستی گفت: سابقه روابط رژیم صهیونیستی و روس ها به قبل از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی برمی گردد. دو طرف به لحاظ اقلیت یهودی که در آنجا زندگی می کردند روابطی دیرینه، پیوندهای اجتماعی و تداخلات خانوادگی داشتند. بسیاری از صهیونیست ها بعدها به سازمان های صهیونیستی یا طبقه الیگارشی ثروتمندان هیئت حاکمه پیوستند. این گروه صاحب نفوذ روزافزون و قوی در سیستم اقتصادی و رسانه ای روسیه شدند.


این کارشناس سیاسی افزود: می دانیم یکی از معدود کشورهایی که در همان آغاز تأسیس رژیم صهیونیستی به وسیله سازمان ملل متحد در سال 1948 میلادی این رژیم جعلی را به رسمیت شناخت، اتحاد جماهیر شوروی بود. به دلیل همان لایه های نفوذی اقتصادی، بازرگانان، رسانه ها و بانکداران روز به روز روابط دو طرف مستحکمتر شد. حتی بعد از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی و اعلام موجودیت روسیه فدرال تا مدتها پیش کشورهایی که هم پیمان روسیه بودند از جمله بلاروس، لتونی و استونی روابط خوبی با رژیم صهیونیستی داشتند. در حال حاضر نیز روابط میان مسکو و تل آویو چندان تیره و تار نشده و نوعی قهر و دلخوری مقطعی میان دو طرف به وجود آمده است.


سید افقهی عنوان کرد: ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه از نفوذ صهیونیست ها در مؤسسات اقتصادی، سازمان ها و نهادهای بانکی، بازرگانی و تجاری روسیه باخبر است و به همین دلیل با رژیم صهیونیستی برخورد جدی نمی کند و برخوردش از موضع احتیاط است. با وجود این، نشان داده اینگونه نیست که روسیه و پوتین در برابر هر اقدامی که رژیم صهیونیستی برای ادامه جنگ اوکراین به نفع کی یف و باند نئوفاشیست ها و نئو نازی ها انجام دهند، سکوت کند. این در حالی است که ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین صهیونیست متعصبی است.


این کارشناس مسائل غرب آسیا می گوید: روابط دو طرف در حال حاضر حسنه نیست؛ اما نمی توان گفت روابط میان روسیه و رژیم صهیونیستی رو به قطع شدن است. هنوز روسیه در مقابل حملات نظامی رژیم صهیونیستی و بمباران خاک سوریه از شمال تا جنوب، از شرق تا غرب واکنش جدی نشان نمی دهد و به محکومیت لفظی بسنده می کند. این رویه به حدی است که که مشاور ارشد وزیر امور خارجه کشورمان این بار از روس ها خواست تا اقدام عملی انجام دهند و فقط به هشدار لفظی بسنده نکنند.


سیدافقهی در ارزیابی شرایط کنونی میان روسیه و رژیم صهیونیستی گفت: باید دید بحران اوکراین تا چه زمان طول خواهد کشید و رژیم صهیونیستی تا کجا حاضر است به اوکراین کمک و در ادامه جنگ فرسایشی علیه روسیه نقش آفرینی کند. همچنین باید دید صبر روسیه و شخص پوتین در مقابل خیره سری ها و کمک های رژیم صهیونیستی به اوکراین تا کجا خواهد بود و چه زمان واکنش جدی از خود نشان خواهد داد.


این کارشناس مسائل غرب آسیا در تحلیل خود از انحلال آژانس یهود در روسیه تصریح کرد: روابط دو طرف هنوز وارد مرحله خصمانه نشده و یکی از اقدامات پیشگیرانه و هشدارآمیز روسیه در قبال صهیونیست ها، انحلال آژانس یهود بود که نقش مؤثری داشت. اگر رژیم صهیونیستی نخواهد به این اقدامات بسنده کند، روسیه می تواند آسیب های جدی به رژیم صهیونیستی بزند. البته این مرحله زمانی اتفاق می افتد که روس ها به لحاظ جنگ روانی، اطلاعاتی، نظامی و امنیتی احساس خطر جدی از ناحیه صهیونیست ها کنند. صهیونیست ها در روسیه نفوذ بسیاری دارند؛ به ویژه آژانس یهود که نقش بسزایی در جابه جایی گروه های یهودی روس الاصل به سرزمین های اشغالی ایفا می کند؛ لذا باید دید پوتین اقدامات بیشتری را پس از موضوع آژانس یهود انجام خواهد داد یا خیر.


سیدافقهی درباره گزارش رسانه های عبری مبنی بر اقدام سیاسی احتمالی تل آویو علیه مسکو تأکید کرد: سازمان صهیونیستی بین الملل موضوعی است و کابینه رژیم صهیونیستی در حال فروپاشی موضوع دیگری است. سازمان صهیونیستی در تحریم هایی که اتحادیه اروپا علیه روسیه شکل داده، شریک است زیرا صهیونیست ها در بانک ها و بسیاری از مؤسسات مالی و تجاری روسیه نفوذ دارند؛ لذا صهیونیست ها تمام قد در جنگ در کنار اوکراینی ها هستند. اگر کابینه رژیم صهیونیستی بخواهد علنی سیاست اعلامی خود را اعمال کند، روسیه سکوت نخواهد کرد و احتمال می رود بتواند آسیب جدی به رژیم صهیونیستی بزند. به ویژه اینکه اگر بخواهد دست محور مقاومت را در مناطقی مانند سوریه باز بگذارد، رژیم صهیونیستی به شدت آسیب می بیند.


وی افزود: در حال حاضر موشک های اس-300 که در دمشق مستقر است اجازه شلیک ندارند، زیرا  روسیه از ابتدای حضورش در بحران سوریه شرط کرد وارد این نبرد نشود. مسکو روابط خاصی با رژیم صهیونیستی دارد و این در حالی است که حضور مسکو در سوریه برای از بین بردن تروریستها، دفاع  از تمامیت ارضی و جلوگیری از تجزیه خاک سوریه است.

سازمان صهیونیستی در تحریم هایی که اتحادیه اروپا علیه روسیه شکل داده، شریک است زیرا صهیونیست ها در بانک ها و بسیاری از مؤسسات مالی و تجاری روسیه نفوذ دارند


این کارشناس مسائل سیاسی تأکید کرد: اگر اقدام رژیم صهیونیستی در تحریم روسیه بخواهد وارد مرحله عملی و تل آویو به طور رسمی وارد جرگه تحریم کنندگان روسیه شود، به نظر می آید روسیه واکنش تندی از خود نشان خواهد داد.

 


سیدافقهی درباره ارتباط جنگ اوکراین با تنش روابط روسیه و رژیم صهیونیستی گفت: نئونازی ها و فاشیست ها مرتبط با رژیم صهیونیستی هستند و همگی جزو سازمان های مافیایی صهیونیستی به شمار می روند؛ لذا مشخص است اگر بخواهند بحران ادامه یابد، باید رژیم صهیونیستی موضع خود را مشخص کند، زیرا تل آویو در حال حاضر موضع میانه گرفته و با ادعای کمک به مردم اوکراین وارد چالش و جنگ اوکراین شده است. با وجوئد این ادعا، می دانیم امکانات نظامی و پهپادی رژیم صهیونیستی همانند ترکیه به اوکراین می رسد، اما اگر علنی موضع خود را اعلام کنند و در کنار کمک های خود  به اوکراین، رو به اقدام سیاسی بیاورند بحران جدی تر خواهد شد.


این کارشناس مسائل سیاسی درباره روند جنگ اوکراین گفت: این  نگرانی وجود دارد جنگ فرسایشی شود و آن گاه ظرفیت روسیه و کشش مردم آن در برابر تحریم اندازه ای دارد؛ لذا باید هر چه زودتر اوکراینی ها سر عقل بیایند و وارد مذاکره و تفاهم با روسیه شوند.


سیدافقهی یادآور شد: جنگ اوکراین برای اروپا و آمریکا بی هزینه نبوده است و شاهدیم برخی از کشورهای اروپایی ازجمله لهستان و ایتالیا نسبت به این موضوع معترض هستند که هر چقدر جنگ تداوم یابد، موجب زیان بیشتر این کشورها خواهد بود. با فرارسیدن فصل سرما وضعیت بحران انرژی و غذا تشدید خواهد شد. در این میان قطعاً صهیونیست های داخل و خارج اراضی اشغالی به دلیل خباثت خود از آسیب جدی روسیه ناراضی نیستند تا به این وسیله اجازه ندهند نظم نوین جهانی و چندقطبی که یک قطب آن ایران، روسیه و چین است تشکیل شود. صهیونیست ها در نقطه مقابل، یعنی در کنار ناتو هستند و نیروهای آنها زیر نظر فرماندهی نیروهای تروریست آمریکا در غرب آسیا (سنتکام) قرار گرفته اند. بنابراین اگر جنگ اوکراین طولانی شود کنترل و مهار آن بسیار دشوار خواهد بود. 

ارسال نظر