چین: از تعامل میان روسیه و آمریکا استقبال می‌کنیم اوکراین: به روسیه زمین نمی‌دهیم لاریجانی: امضای یادداشت تفاهم امنیتی میان ایران و عراق با هدف عدم فرصت به دیگران جهت برهم زدن امنیت دو کشور صورت گرفت ادعای ضدایرانی نماینده آمریکا در شورای امنیت قطع سراسری برق در عراق اروپا: با اعمال فشار بر روسیه به جنگ اوکراین پایان خواهیم داد رایزنی لاریجانی با فؤاد حسین درباره پروژه‌های ریلی ایران و عراق ترامپ: حماس نمی‌تواند در غزه بماند ترامپ: ۸۰۰ نیروی گارد ملی به پایتخت آمریکا اعزام می‌کنم/ واشنگتن به دست باند‌های خشن افتاده غریب آبادی: معاون گروسی پس از مذاکره، تهران را ترک کرد / مقرر شد رایزنی‌ها ادامه یابد ترامپ: از پوتین خواهم خواست تا به جنگ پایان دهد لاریجانی: ایران و عراق مصمم به مقابله با جریان‌های تروریستی هستند ایران و عراق تفاهم‌نامه امنیتی مشترک امضا کردند وزیر خارجه ارمنستان: طرح «مسیر ترامپ» تحت حاکمیت ایروان خواهد بود و بدون کنترل طرف ثالث فعالیت خواهد کرد واکنش عراقچی به احتمال سپرده شدن پرونده مذاکرات به دبیر شورای عالی امنیت ملی: فعلاً چنین برنامه‌ای در دستورکار نیست

آمریکا چین را تهدید کرد

دولت آمریکا، چین را به افزایش "اقدامات تحریک‌آمیز" علیه مدعیان رقیب با آن در دریای چین جنوبی متهم کرد و گفت که "رفتار تهاجمی و غیرمسئولانه" این کشور به این معنی است که دیر یا زود حادثه یا برخورد بزرگی رقم می‌خورد.
تاریخ انتشار: ۱۰:۲۵ - ۰۵ مرداد ۱۴۰۱ - 2022 July 27
کد خبر: ۱۴۴۳۷۴

به گزارش راهبرد معاصر؛ جونگ پاک، دستیار معاون امور شرق آسیا در وزارت امور خارجه آمریکا در اظهاراتی در محل یک اندیشکده آمریکایی بیان داشت که "روندی آشکار و صعودی در قبال تحریکات جمهوری خلق چین علیه مدعیان حوزه دریای چین جنوبی و سایر کشورهایی که به طور قانونی در این منطقه فعالیت می‌کنند، وجود دارد."

او در این انستیتو موسوم به مرکز مطالعات استراتژیک و بین‌المللی گفت که هواپیماهای چینی به طور فزاینده‌ای به رهگیری‌های غیرامن هواپیماهای استرالیایی در حریم هوایی بین‌المللی بر فراز دریای چین جنوبی دست زده‌اند و در سه حادثه جداگانه در چند ماه گذشته، فعالیت‌های مربوط به تحقیقات حوزه دریا و اکتشاف انرژی در داخل حوزه انحصاری منطقه اقتصادی فیلیپین را به چالش کشیده‌اند.

الی راتنر، دستیار وزیر دفاع آمریکا در امور امنیتی حوزه هند-اقیانوسیه که بعداً در همان مراسم سخنرانی کرد، گفت که "ده‌ها" حادثه در نیمه اول سال جاری میلادی در ارتباط با اقدامات ارتش چین در دریای چین جنوبی رخ داده است که یک افزایش شدید نسبت به پنج سال گذشته را نشان می‌دهد.

او خاطر نشان کرد: پکن به طور سیستماتیک محدودیت‌های اراده دسته‌جمعی ما را آزمایش می‌کند. به نظر من، این رفتار تهاجمی و غیرمسئولانه نشان‌دهنده یکی از چشمگیرترین تهدیدها علیه صلح و ثبات در منطقه در حال حاضر از جمله در دریای چین جنوبی است.

وی با اشاره به نیروهای مسلح چین گفت: و اگر ارتش آزادی‌بخش خلق چین به این الگوی رفتاری ادامه دهد، دیر یا زود یک حادثه یا تصادف بزرگ در منطقه رخ خواهد داد.

این اظهارات در آستانه یک گفتگوی تلفنی پیش‌بینی‌شده بین جو بایدن، رئیس‌جمهوری آمریکا و شی جینپینگ، رئیس‌جمهوری چین برای روزهای آتی که انتظار می‌رود بر راه‌های جلوگیری از کشیده شدن رقابت استراتژیک فزاینده آمریکا و چین، به‌ویژه بر سر جزیره خودگردان تایوان، به سمت درگیری متمرکز باشد، مطرح شدند.

همچنین قرار است هفته دیگر در کامبوج نشستی با شرکت مقامات و وزرای امور خارجه کشورهای حوزه جنوب شرق آسیا شرکای آنها از جمله آمریکا برگزار شود.

چین تقریباً روی کل دریای چین جنوبی ادعا دارد و دستیار معاون وزیر خارجه آمریکا این ادعاها را "رو به گسترش و غیرقانونی" خواند.

وی افزود که "اقدامات تحریک‌آمیز" چین در راستای اجرای چنین ادعاهایی، مایه "بی‌ثباتی منطقه است، به اقتصاد سایر کشورهای مدعی آسیب می‌رساند، نظم دریایی موجود را تضعیف می‌کند و حقوق و منافع همه کشورهایی را که به این آبراه حیاتی متکی هستند یا در آن فعالیت می‌کنند، تهدید می‌کند."

جونگ پاک، دستیار معاون امور شرق آسیا در وزارت امور خارجه آمریکا تاکید کرد که واشنگتن "روابط بسیار پیچیده‌ای با پکن" دارد و سعی نمی‌کند با هر کاری که آن کشور در جنوب شرقی آسیا و مابقی حوزه کشورهای در حال توسعه انجام می‌دهد، مقابله کند./ایسنا

ارسال نظر
آخرین اخبار