نیویورک‌تایمز: تهدیدهای ترامپ برای وادار کردن ایران به امتیازدهی، نتیجه معکوس داشته است تأکید نخست‌وزیر قطر بر تلاش برای میانجیگری میان ایران و آمریکا ایهود باراک: اقدام نتانیاهو در تشدید تنش‌ با ترکیه احمقانه است غریب آبادی: آمریکا اسم شکست بعدیش را «جنگ اقتصادی» گذاشته‌ است هشدار صنعا: مرحله جدید معادلات علیه عربستان دردناک‌تر خواهد بود عراقچی: اصرار آمریکا به سیاست شکست خورده شکست‌های بیشتر به بار می‌آورد آمریکا مدعی شد: ۷۵۷ نظامی در جنگ ایران زخمی شده‌اند جلالی: پروژه‌های مشترک ایران و روسیه با سرعت بیشتری دنبال خواهد شد ادعای جدید ترامپ درباره مذاکره با ایران: مذاکره با آنها اتلاف وقت است! ۷ تحریم جدید انگلیس علیه ایران + جزییات واکنش حماس به ادعای ترور فرماندهان مقاومت توسط اسرائیل ماجرای اتهام نفوذ سایبری علیه ۱۷ ایرانی در آمریکا ماجرای حملات موشکی ایران علیه امارات محسن رضایی خطاب به ترامپ: به نظم پساآمریکایی در خلیج فارس خوش آمدید ادعای امارات در خصوص حمله موشکی به این کشور

آمریکا چین را تهدید کرد

آمریکا چین را تهدید کرد دولت آمریکا، چین را به افزایش "اقدامات تحریک‌آمیز" علیه مدعیان رقیب با آن در دریای چین جنوبی متهم کرد و گفت که "رفتار تهاجمی و غیرمسئولانه" این کشور به این معنی است که دیر یا زود حادثه یا برخورد بزرگی رقم می‌خورد.
تاریخ انتشار: ۱۰:۲۵ - ۰۵ مرداد ۱۴۰۱ - 2022 July 27
کد خبر: ۱۴۴۳۷۴

به گزارش راهبرد معاصر؛ جونگ پاک، دستیار معاون امور شرق آسیا در وزارت امور خارجه آمریکا در اظهاراتی در محل یک اندیشکده آمریکایی بیان داشت که "روندی آشکار و صعودی در قبال تحریکات جمهوری خلق چین علیه مدعیان حوزه دریای چین جنوبی و سایر کشورهایی که به طور قانونی در این منطقه فعالیت می‌کنند، وجود دارد."

او در این انستیتو موسوم به مرکز مطالعات استراتژیک و بین‌المللی گفت که هواپیماهای چینی به طور فزاینده‌ای به رهگیری‌های غیرامن هواپیماهای استرالیایی در حریم هوایی بین‌المللی بر فراز دریای چین جنوبی دست زده‌اند و در سه حادثه جداگانه در چند ماه گذشته، فعالیت‌های مربوط به تحقیقات حوزه دریا و اکتشاف انرژی در داخل حوزه انحصاری منطقه اقتصادی فیلیپین را به چالش کشیده‌اند.

الی راتنر، دستیار وزیر دفاع آمریکا در امور امنیتی حوزه هند-اقیانوسیه که بعداً در همان مراسم سخنرانی کرد، گفت که "ده‌ها" حادثه در نیمه اول سال جاری میلادی در ارتباط با اقدامات ارتش چین در دریای چین جنوبی رخ داده است که یک افزایش شدید نسبت به پنج سال گذشته را نشان می‌دهد.

او خاطر نشان کرد: پکن به طور سیستماتیک محدودیت‌های اراده دسته‌جمعی ما را آزمایش می‌کند. به نظر من، این رفتار تهاجمی و غیرمسئولانه نشان‌دهنده یکی از چشمگیرترین تهدیدها علیه صلح و ثبات در منطقه در حال حاضر از جمله در دریای چین جنوبی است.

وی با اشاره به نیروهای مسلح چین گفت: و اگر ارتش آزادی‌بخش خلق چین به این الگوی رفتاری ادامه دهد، دیر یا زود یک حادثه یا تصادف بزرگ در منطقه رخ خواهد داد.

این اظهارات در آستانه یک گفتگوی تلفنی پیش‌بینی‌شده بین جو بایدن، رئیس‌جمهوری آمریکا و شی جینپینگ، رئیس‌جمهوری چین برای روزهای آتی که انتظار می‌رود بر راه‌های جلوگیری از کشیده شدن رقابت استراتژیک فزاینده آمریکا و چین، به‌ویژه بر سر جزیره خودگردان تایوان، به سمت درگیری متمرکز باشد، مطرح شدند.

همچنین قرار است هفته دیگر در کامبوج نشستی با شرکت مقامات و وزرای امور خارجه کشورهای حوزه جنوب شرق آسیا شرکای آنها از جمله آمریکا برگزار شود.

چین تقریباً روی کل دریای چین جنوبی ادعا دارد و دستیار معاون وزیر خارجه آمریکا این ادعاها را "رو به گسترش و غیرقانونی" خواند.

وی افزود که "اقدامات تحریک‌آمیز" چین در راستای اجرای چنین ادعاهایی، مایه "بی‌ثباتی منطقه است، به اقتصاد سایر کشورهای مدعی آسیب می‌رساند، نظم دریایی موجود را تضعیف می‌کند و حقوق و منافع همه کشورهایی را که به این آبراه حیاتی متکی هستند یا در آن فعالیت می‌کنند، تهدید می‌کند."

جونگ پاک، دستیار معاون امور شرق آسیا در وزارت امور خارجه آمریکا تاکید کرد که واشنگتن "روابط بسیار پیچیده‌ای با پکن" دارد و سعی نمی‌کند با هر کاری که آن کشور در جنوب شرقی آسیا و مابقی حوزه کشورهای در حال توسعه انجام می‌دهد، مقابله کند./ایسنا

ارسال نظر
captcha
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار