برنامه دفاعی جدید ناتو برای حفاظت از جناح شرقی-راهبرد معاصر

برنامه دفاعی جدید ناتو برای حفاظت از جناح شرقی

ناتو در حال ایجاد برنامه دفاعی جدیدی برای تقویت قدرت دفاعی شرق اروپا تحت عنوان «سپرگذاری هوایی» است تا برای حمله احتمالی روسیه آماده باشد.
تاریخ انتشار: ۱۴:۲۷ - ۱۲ مرداد ۱۴۰۱ - 2022 August 03
کد خبر: ۱۴۵۴۶۰

به گزارش راهبرد معاصر، سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) که از ۳۰ کشور تشکیل شده، از دیرباز عملیات‌های «پاسبانی هوایی» و اعزام جنگنده‌هایش برای عقب راندن هواپیماهای متخاصم استفاده کرده، اما برنامه جدید «سپرگذاری هوایی» منحصرا در واکنش به حمله روسیه به اوکراین آغاز شده است، کشوری در همسایگی ناتو.

 

یک مقام نظامی ناتو روز دوشنبه به ایرفورس تایمز گفت: سپرگذاری ناتو یک موضع‌گیری دفاعی موشکی و هوایی تقویت‌شده در امتداد جناح شرقی این اتحاد است که با حمله روسیه به اوکراین ایجاد شده است. این برنامه ماهیتی تماما دفاعی دارد.

 

این سیاست جدید، واحدهای پدافند هوایی و موشکی ناهمگون و مختلف کشورهای این اتحاد را - به جای تکیه کردن به آن‌ها به شکلی جداافتاده و سازمان‌دهی نشده - تحت فرماندهی ناتو قرار می‌دهد.

 

ناتو اعلام کرد: این طرح یک سپر تقریبا یکپارچه فراهم می‌کند که از دریای بالتیک تا دریای سیاه را تحت پوشش قرار داده و به متحدان ناتو این امکان را می‌دهد تا از قلمرو، جمعیت و نیروهای این اتحاد بهتر حفاظت کنند.

 

رهبران ناتو می‌گویند که حمله روسیه به اوکراین که اکنون وارد ششمین ماه خود شده، بنیان امنیت اروپا را تغییر داده است. یک فرمانده نیروهای هوایی ناتو در ۲۱ ژوئیه گفت، حمله روسیه بار دیگر به ناتو ثابت کرد که باید قدرت دفاعی بالا در درازمدت را همچنان در دستور کار خود داشته باشد.

 

با ادامه جنگ اوکراین، ناتو نگران این است که موشک‌های سرگردان در خاکش فرود بیایند. هواپیماها و پهپادهایی که در نزدیکی مرزهای ناتو پرواز می‌کنند نیز یکی از عوامل نگرانی رهبران ناتو هستند.

 

ناتو در ۲۸ ژوئیه با اشاره به احتمال از کنترل خارج شدن و انحراف مسیر موشک‌هایی که در جنگ اوکراین و روسیه استفاده می‌شود، گفت: این موضوع، خطر موشکی و دفاعی علیه قلمرو و جمعیت ناتو را افزایش می‌دهد.

 

تحت ماده پنجم پیمان بنیادین ناتو، حمله به یکی از کشورهای این اتحاد به معنای حمله به تمامی کشورهای عضو است.

در چند ماه گذشته، چندین سامانه پدافند هوایی و موشکی آمریکایی و اروپایی به کشورهای هم‌مرز با روسیه و اوکراین اعزام شده است. آمریکا، آلمان و هلند سامانه‌های پدافند موشکی پاتریوت را در اسلواکی و لهستان مستقر کرده‌اند، فرانسه سامانه پدافند موشکی زمین به هوای «مامبا» را به رومانی فرستاده و اسپانیا «سامانه موشکی پیشرفته زمین به هوای ملی» خود را در لتونی مستقر کرده است. این تجهیزات می‌توانند در مقابله با موشک‌های کروز و بالستیک و همچنین هواپیماهای جنگی و پهپادها استفاده شوند و همه آن‌ها، در سال میلادی جاری مستقر شده‌اند./ایسنا

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده