به گزارش راهبرد معاصر ، حجت الاسلام حسن روحانی رئیس جمهور صبح امروز در دیدار با مدیران ارشد نظام سلامت کشور در وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی ضمن تاکید بر جلوگیری از فساد گفت: هزینههای غیر ضروری برداشته شود و سلامت مردم بهتر تامین شود همه این بخش هایی که در پزشکی برای آگاهی از وضعیت بیمار به کار میبریم کمابیش یک آثار سوء دارد و با زمانی که بوعلی سینا با نبض مشکل بیمار را تشخیص می داد فرق میکند.
وی ادامه داد: سیستم های تشخیصی ما یک اثر سوء بر سلامت فرد میگذارد که ممکن است مرتفع شود و ممکن است بخشی از آن باقی بماند؛ وقتی ما یک موردی را در سیستم تشخیص بدون ضرورت تکرار می کنیم یعنی در واقع سلامت طرف را در معرض خطر قرار میدهیم.
روحانی اظهار داشت: ممکن است یک پزشک به دقت یک آزمایشگاه و یا یک دستگاهی که در جایی است بیشتر اعتماد داشته باشد اما گاهی این مساله ضرورت ندارد.
وی با طرح این سوال که دولت تا چه اندازه و بیمه تا کجا موظف است [خدمات بپردازد]؟ گفت: آنجایی که ضروری است را دولت و بیمه باید [هزینهها را] پرداخت کنند، اما آنجایی که بر اساس سلیقه خود بیمار یا پزشک است و ما از لحاظ علمی آن را ضروری نمیدانیم پول آن را خود بیمار باید پرداخت کند و دولت نباید در اینجا مکلف باشد. اصل مسئله بهداشت و درمان یک موضوع حاکمیتی است.
رئیس جمهور با اشاره به دستور آبلهکوبی توسط امیرکبیر و وجود جهل و خرافات در جامعه مقابل این دستور، اظهارداشت: یک زمانی بود که مردم زیر بار پزشکی جدید و داروهای جدید نمی رفتند. نمیخواهم بگویم داروهای شیمیایی آثار سوء ندارد اما گاهی ضرورت دارد و چاره ای نیست تا استفاده شود. ما چون بچه روستا هستیم این مسئله را شاهد بودیم که آقایی بود و دعا نویسی می کرد و برای بیماران چیزهایی مینوشت.
روحانی افزود: مقصود من این نیست که طب سنتی یا داروهای گیاهی را کنار بگذاریم، آنها هم یک آثاری دارد و میتواند مفید باشد اما باید حساب شده باشد. باید یک ترکیب درستی بین طب جدید و طب سنتی باشد که بتواند مفید باشد به شرطی که کاملا در چارچوب باشد.
وی با اشاره به وجود چارچوبی برای طب سنتی در وزارت بهداشت گفت: نمیتوانیم بگوییم مسئله بهداشت و درمان یک مسئله غیرحاکمیتی است، بلکه به نظر من یکی از مسائل مهم حاکمیتی است .یعنی در جامعه امنیت، سلامت، آموزش و خدمات مهم دیگر مثل خدمت قضاوت؛ خدمات بسیار مهمی در جامعه است. ما اگر میخواهیم امنیت جامعه را تضمین کنیم و مردم اعتماد پیدا کنند که از حقوقشان دفاع می شود و اعتماد کنند که جایی می تواند تظلم باشد باید آرامش داشته باشند.
وی تصریح کرد: بعضیها یک حالت مادر شوهری به خود گرفتند و نگذاشتند مردم در همان یکی دو سال گشایش برجام هم لذت ببرند. شرکتهای خارجی میآمدند میگفتند چرا آمدند؛ قرارداد میبستیم، ایراد میگرفتند و وقتی قرارداد به هم میخورد باز غُر میزدند! نگذاشتند مردم لذت ببرند. هواپیما میخریدیم میگفتند خیانت شد!
روحانی افزود: در روزنامهها مینوشتند بروید اتوبوس بخرید چرا هواپیما خریدید؟ این نمیفهمد که با اتوبوس نمیشود مکه رفت. ما وقتی 15 و 16 هواپیمای نو وارد کردیم یه عدهای آمدند غر زدند. ناچار شدیم به مردم بگوییم یک شرکتی آمده اعتبار گذاشته و از پول خزانه برای خرید هواپیما نمیدهیم و هواپیماها پولشان را خودشان در میآورند. رئیس ایرباس به من گفت برای اولین بار است که خودمان اعتبار گذاشتیم و به شما از اعتبار خودمان هواپیما میدهیم.
وی تصریح کرد: البته برخی نگذاشتند مردم در روز خوشحالی، لذت ببرند، مانند کسی که با عروس خانواده دشمنی دارد آنقدر غر می زند نمی گذارد همان شب عروسی که همه خانواده شاد هستند، از آن جشن لذت ببرند؛ برخی خیلی اذیت کردند البته مردم را اذیت کردند ما که به این مسائل عادت داریم و برای ما مشکلی نیست.
رییس جمهوری گفت: یکی از خدمات غیرقابل انکار ملت ایران و دولت ایران در دولت یازدهم و دوازدهم، طرح تحول نظام سلامت است، بیش از سی چهل نفر از رهبران دنیا، حتی رهبران اروپایی در ملاقات ها در این چند سال اخیر از من سوال می کردند «شما چگونه موفق شدید این طرح را پیاده کنید؟» و دچار حیرت شده بودند.
روحانی گفت: طرح تحول سلامت یک طرح خوب و بزرگ بود که انجام شد و امروز نیز با استقرار برنامه پرونده الکترونیک سلامت در کشور گام دوم برداشته شد؛ این گام مکمل گام اول سلامت است. الکترونیک شدن امور برای دولت و برای سهولت کارهای درمان مردم بسیار مهم است؛ نوبت گیری برای بیماران بسیار ارزشمند است و کارهای آنها را تسهیل می کند و خطاهای درمانی را نیز کاهش می دهد. در این سامانه همه بخش های سلامت کشور اعم از بیمارستان ها و داروخانه ها و مراکز بهداشتی و درمانی با هم متصل می شوند.
روحانی افزود: در ابتدای استقرار پرونده الکترونیک ۱۱ هزار داروخانه در کشور بهم متصل می شود و هزار داروخانه باقی مانده نیز به زودی به این سیستم وصل می شود و با اتصال ۲۵ هزار مراکز خدمات بهداشتی و در مجموع ارتباط بیش از ۴۲ هزار بخش و مرکز درمانی برقرار شده و کار پزشکان و بیماران را آسان می کند.
رئیس قوه مجریه یادآور شد: وظایفی بخش پزشکی ما دارد که ورای بحث درمان و بهداشت است. پزشکان ما جزوه فرهیختگان جامعه هستند و تاثیر گذارند، یک پزشک وقتی دارد ویزیت ، درمان و معاینه میکند یک جمله اش می تواند در ذهن اثر بگذارد؛ یک جمله در مورد کشور بگوید و بگوید ما از مشکل عبور میکنیم و یا بگوید خیلی وضع ما بد است.(میتواند تاثیر گذار باشد).
وی ادامه داد: چون پزشک، معلم و استاد دانشگاه جز گروههای مرجع هستند. خیلی مهم است که کسی را که درمان می کنیم از لحاظ سیاسی و اجتماعی روحیه خوبی به بیمار دهیم. همیشه در زمان انتخابات پزشکان حضور پیدا میکنند و لیست میدهند و فعالیت میکنند که کاملا کار خوبی است و مردم را به انتخابات تشویق میکند و کار ارزشمندی است.
وی گفت: زیاد هم در زندگی خصوصی مردم دخالت نکنیم. در حد ضرورت قانون در زندگی مردم دخالت کنیم. زمانی که ما در مجلس اول بودیم گفته می شد که خوردن چای بعد از غذا ضرر دارد، ما هم بعد از غذا نمی خوردیم. بعدها پزشک متخصصی اعلام کرد که چای خوردن بعد از غذا اصلاً ضرر ندارد و این نظر قدیمی بوده است.
روحانی افزود: دخالت در زندگی مردم در هرجایی غیر بهداشتی است. تذکر زیاد انسان را کلافه می کند و هر کس در تذکر حد و ظرفیتی دارد، حتی اگر از سوی پدر و مادر مطرح شود و بیش از اندازه باشد ناراحت کننده خواهد بود.
وی تاکید کرد: مسئله نشاط و سرزندگی مردم بسیار مهم است؛ نه اینکه اگر مشکل و خطری است به مردم نگوییم؛ اما نباید مردم را مایوس کرد.
وی افزود: نباید در امانت خیانت و دخل و تصرف کرد. رسانه و قلم امانت است و نویسنده امانت دار. واقعیات را به مردم بگویید. آیا در دولت های یازدهم و دوازدهم کاری برای مردم نشده است؟ از برخی ها وقتی پرسیده می شود که به طور مثال آیا ۵ تخت بیمارستانی در این دولت اضافه شده است، می گویند نه زیاد نشده بلکه کم هم شده است!
روحانی با اشاره به حساسیت ها درباره دولت های یازدهم و دوازدهم گفت: بیشتر حساسیت ها به دولت تدبیر و امید است و پیش از آن حساسیتی نبود و بعد هم انشاءالله نخواهد بود. تا پایان این ۸ سال همه باید حوصله کنیم و واقعیات را به مردم بگوییم.
رئیس جمهور با اشاره به اقدامات بسیار مهم دولت یازدهم و دوازدهم در طرح تحول نظام سلامت، افزود: از ابتدای سال 93 شاهد تحول اساسی در این بخش بودیم تا جایی که رئیس یکی از بیمارستانها به من اعلام کرد که وقتی صورتحساب خدمات بیمارستانی به یک بیمار ارایه میشود، برای آنها غیرقابل باور بوده و از کم بودن هزینهها بسیار خوشحال میشوند . یک زمانی بیمارستانها جنازههای مردم را تا زمان تسویه حساب مالی به گروگان میگرفتند و طرح تحول نظام سلامت با کمک جامعه پزشکی و مردم انجام شد.
روحانی با بیان اینکه دولت یازدهم و دوازدهم در زمینه محیط زیست اقدامات بسیار خوبی را به انجام رساند، گفت: در شرایطی که بنزین پتروشیمی و گازوییل، شرایط بدی از لحاظ محیط زیستی برای مردم بوجود آورده بود، دولت در زمینه تولید فرآوردههای یورو 4 و 5، تلاشهای خوبی را انجام داد و امروز با در اختیار قرار دادن این فراوردهها به مردم، اقدامات ارزشمند در زمینه بهبود سلامت به انجام رسیده است.
رئیس جمهور با اشاره به تلاشهای دولت در زمینه احیاء دریاچه ارومیه، آن را در راستای نجات 14 میلیون انسان برشمرد و گفت: اگر دریاچه ارومیه احیاء نمیشد، گرد و غبار نمکین زندگی، سلامت و کشاورزی مردم را از بین میبرد و مشکلات فراوانی ایجاد میکرد و در نتیجه آن 14 میلیون نفر مجبور به مهاجرت میشدند، اما این کار بزرگ نتیجه تلاش دولت و ملت با هم است.
روحانی با بیان اینکه اقدامات بسیار عظیم و ارزشمندی در زمینه بهداشت و درمان و محیط زیست به انجام رسیده است، خاطر نشان کرد: از ابتدای طرح تحول سلامت تأکید من بر این بود که در طرح بیش از هر چیز عزت مردم حائز اهمیت است و این در حالی بود که پیش از اجرای این طرح، وقتی فردی به بیمارستانی مراجعه میکرد، پیش از انجام هرگونه اقدام درمانی، یک لیست مبنی بر خرید دمپایی و ملحفه تخت و سایر وسایل را در اختیار او می گذاشتند و با این کار به عزت، کرامت و شخصیت مردم توهین میشد.
رئیس جمهور افزود: در طرح تحول سلامت علیرغم شرایط سختی که دولت یازدهم و دوازدهم با آن مواجه بود، کار بزرگی بوجود آمد. در دولت یازدهم تا چند سال تحریم و چند سال در فشار کاهش قیمت نفت قرار داشتیم به گونهای که قیمت نفت از 120 دلار به 30 دلار رسید اما دولت به گونهای تلاش کرد که این کاهش درآمدها تا یک چهارم را مردم احساس نکنند.
روحانی به حضور متخصصان و پزشکان در مناطق کمبرخوردار و تحمل سختیها در این مناطق اشاره و تأکید کرد: پزشکی وظیفه انسانی است.
رئیس جمهور با تاکید بر اینکه برخی معیارها از جمله مسایل انسانی از دایره دین بالاتر است، گفت: کمک به نیازمند ربطی به دین ندارد و این وظیفه جدا از مسایل دینی، قانونی و ملی یک وظیفه انسانی است که باید یکدیگر را کمک کنیم.
وی با اشاره به تحریمهای جدید آمریکا علیه برخی شخصیتهای کشورمان، تصریح کرد: این به خاطر سردرگمی بزرگ است. آنها دچار ناتوانی ذهنی شده اند. کاخ سفید دچار معلولیت ذهنی شده است و نمی داند چه کار کند. هر روز دچار یک مشکل شدند.
رئیس جمهور با اشاره به انهدام پهپاد آمریکایی توسط سپاه پاسداران بیان داشت: کشف پهپاد بویژه در ارتفاع بالا آسان نیست؛ در دقایق اولیه تجاوز به آسمان ما و بعد از اخطارها، با رادار و موشک ایرانی آن را زدیم. دست همه صنعتگران و بهره برداران درست از توان موشکی در وزارت دفاع و سپاه را می بوسیم. از آمریکا نمی ترسیم، اما صبر راهبردی داریم. مردم از توان دفاعی کشور خوشحالند.
روحانی گفت: آنها فکر نمی کردند که ایران بتواند پهباد آنها را ساقط کند این در حالی است که از لحاظ نظامی کشف پهباد مشکل است. پهباد به خاطر کوچک بودن و به خاطر شرایط ساختمان تشکیلاتی و آیرودینامیک بودن آن و به خاطر رنگی که استفاده می کنند کشفآن خیلی آسان نیست.
وی افزود: بعضی از پهپادها بالای ۵۰ هزار پا پرواز می کند. زمانی که کسی فضای کشور را نقض می کند، شما وقت دارید یعنی وارد نقض فضا شده یک ساعت بعد شما با آن مقابله می کنید اما زمانی فضای شما را نقض کرده و در همان دقیقه اول شما عکس العمل نشان می دهید.
وی ادامه داد: هیچ حکومتی اگر یک ذره خرد و تدبیر داشته باشد نمی آید بالاترین مقام یک کشور آن هم نه تنها مقام سیاسی، بلکه مقام دینی، مقام اجتماعی و مقام معنوی نه یک فرد که فقط رهبر ایران است که رهبر عاشقان ایران انقلاب اسلامی و شیعیان در جهان اسلام در سراسر جهان است (را تحریم کند) . رهبر ایران فقط متعلق به ایران نیست این همه مردم در لبنان سوریه و عراق افغانستان پاکستان و کویت شیعه و غیر شیعه علاقه مند عاشق و مطیع هستند.
وی گفت: یک آدمی بیاید یک کار وقیحانه و احمقانه انجام دهد؟ که چی؟ رهبری کشور را بگویید تا مثلا تحریم میکنم که نیاید آمریکا! خوش مزه است! ما آنها را راه نمیدهیم بعد میگویید شما نیاید؟!
روحانی تصریح کرد: اموال رهبری را میخواهید تصرف کنند؟ اموال رهبری یک حسینیه و یک خانه ساده است. رهبران ما که مثل رهبران بقیه کشورها نیستند که در حساب های خارجی شان میلیاردها پول داشته باشند که بخواهید آنها را تحریم و تصرف کنید.
وی گفت: خودتان اعتبار خودتان را باطل کردید و از مذاکره عقب نشستید مردم در مشکلات هستند، اما همین طرح سلامت الکترونیک نشان می دهد که دولت با تمام توان در مسیر خدمت به مردم است.
روحانی خاطر نشان کرد: امروز در هیأت حاکمه آمریکا یک سرخوردگی عجیب و سردرگمی بزرگ بوجود آمده است؛ آنها سرخورده شدهاند، چرا که هر اقدامی میکنند، به نتیجه نمیرسد و تأثیری ندارد به گونهای که آنها توقع داشتند کشور را در مدت 2 تا 3 ماه برهم بریزند اما میبینند که هر اقدامی میکنند، میبینند ملت ایران مستحکمتر، محکمتر، سرزندهتر و با روحیه بهتر در عرصههای مختلف حرکت میکند.
وی خاطر نشان کرد: علیرغم وجود تحریم و مشکل جاری شدن سیل در فروردینماه امسال و مانع شدن آمریکا از کمک ایرانیان خارج از کشور، به هموطنان خود، همه مردم به صحنه آمدند و کمک کردند و هیچ مشکلی از لحاظ بهداشتی و شیوع بیماریهای اپیدمی را شاهد نبودیم.
رئیس جمهور با بیان اینکه در زمینه ارایه خدمات بهداشتی، اقدامات بسیار بزرگی در کشور انجام شده و میشود، گفت: خوشبختانه با اقدامات به موقع بهداشتی و درمانی، ارسال آب آشامیدنی سالم به مناطق سیل زده و تأمین به موقع اسکان موقت، شاهد شرایط بسیار خوبی در این مناطق هستیم.
روحانی با بیان اینکه اخیراً آمریکاییها، سردرگم شده و کارهای عجیب و غریب انجام میدهند که تا به حال در دنیای سیاست سابقه نداشته اظهار داشت: آنها دچار ناتوانی ذهنی شدهاند و امروز کاخ سفید دچار معلولیت ذهنی شده و نمیداند چه کاری انجام میدهد.
وی بیان داشت: صبر ما تا ابتدای خط قرمزهای ماست و مرزهای کشور خط قرمز ماست و وقتی هواپیمایی از مرزهای ما عبور میکند، از خط قرمز ما عبور کرده و اجازه دفاع از خود داریم.
رئیس جمهور اظهار داشت: آمریکاییها اعم از پنتاگون، سنتکام و کاخ سفید در این مدت به طور کامل از این اقدام سردرگم شدند و در این بین مشغول به اقدامات غیرمعقول و یاوهگویی شدهاند.
منبع : فارس