به گزارش راهبرد معاصر پایگاه خبری سعودی لیکس به نقل از این منابع گزارش داد، مسئولان سعودی قراردادهایی منعقد کردهاند که شامل سرمایه گذاریهای کلان در شرکتهای جاسوسی اسرائیلی است. این همکاری در راستای برنامه «سایبرک» در زمینه توسعه بخش امنیت سایبری عربستان است.
به گفته این منابع، این قراردادها شامل صرف میلیونها دلار به صورت ماهانه برای واردات مدرنترین ابزارهای جاسوسی صهیونیستی به عربستان سعودی است تا این کشور بتواند توانمندی خود را در این زمینه ارتقا بخشد.
منابع مذکور ادامه دادند: روابط مخفیانه و رو به رشد با شرکت های جاسوسی اسرائیلی، نقطه ثقل راهاندازی برنامه سایبرک برای توسعه بخش امنیت سایبری [سعودی] است.
سازمان ملی امنیت سایبری سعودی در توجیه همکاری خود با صهیونیستها در زمینه جاسوسی ادعا کرد که را اندازی برنامه سایبرک، یکی از توانمندسازهای اصلی برای دستیابی به اهداف راهبردی در زمینه امنیت سایبری به شمار میرود.
این سازمان در ادامه مدعی شد، هدف از این برنامه، توسعه و ایجاد توانمندیهای ملی تخصصی در زمینههای امنیت سایبری، بومیسازی ابزارهای امنیت سایبری و محتوای آموزشی در این زمینه، تشویق صنایع داخلی و نوآوری در حوزه امنیت سایبری در این کشور است.
به گفته این نهاد سعودی، مرحله نخست برنامه سایبرک، شامل چندین اقدام است که آموزش کارکنان دولتی و تسریع در فعالیتهای امنیت سایبری، مهمترین آن است و هدف از این اقدام، تشویق صنایع داخلی است. این مرحله همچنین شامل افزایش تعداد شرکتهای نوپا در زمینه امنیت سایبری است که از رهگذر حمایت و تأسیس بیش از 60 شرکت داخلی در این زمینه صورت میگیرد.
این اقدام جدید ریاض در حالی صورت گرفت که منابع سعودی به تازگی گزارش امنیتی محرمانهای را فاش کردند که به کاخ پادشاهی ارائه شده بود. محتوای این گزارش درباره برنامههای عربستان برای تحت نظر داشتن و جاسوسی از شهروندان و کسانی است که به این کشور سفر میکنند.
در آن زمان، حساب توئیتری «العهد الجدید» خبر داد که این گزارش به دربار سعودی متذکر شده است که شهروندان این کشور، هدف از چنین برنامههایی را میدانند و فهمیدهاند که مسئولان سعودی در پی جاسوسی از آنان هستند. در این گزارش به مسئولان سعودی توصیه شده است که از ابزارهای جدیدی برای جاسوسی استفاده کنند.
اواخر سال گذشته هم یک منبع در دربار سلطنتی سعودی خبر داد که محمد بن سلمان، ولیعهد این کشور، پیشنهاد خرید شرکت جاسوسی اسرائیل «NSO» را که در خطر ورشکستگی قرار داشت، مطرح کرده بود. بن سلمان تأکید داشت که در صورت پرداخت بدهیهای این شرکت، منافع اقتصادی بسیاری نصیب او خواهد شد.
به گفته این منبع، بن سلمان به سرمایهگذاری در حوزه امنیت سایبری و توسعه ظرفیتهای سعودی در جاسوسی و حمله سایبری، علاقه بسیاری دارد و آن را فرصت بسیار خوبی میداند. رژیم صهیونیستی شرکت مذکور را به منزله امنیت ملی خود میداند و همین مسئله مانع بزرگی بر سر راه بن سلمان برای تصاحب این شرکت است./فارس