ایران خواستار اعاده حیثیت در پرونده «آب مسموم عمان» شد پایان نخستین دور مذاکرات حماس با مصر و قطر در شرم‌الشیخ پوتین در تماس با نتانیاهو: باید برای موضوع هسته‌ای ایران راه‌حل دیپلماتیک یافت کالاس: اروپا می‌خواهد بخشی از دولت انتقالی در غزه باشد اتهام زنی آلمان: انصارالله گروه نیابتی ایران است؛ تهران از آنها برای بی‌ثبات کردن منطقه استفاده می‌کند! بیانیه مشترک اتحادیه اروپا و شورای همکاری خلیج فارس درباره ایران فرستاده آمریکا: دیدار و مذاکرات مهمی با فرمانده قسد داشتم واکنش وزیر امور خارجه به صادر نشدن ویزای اعضای تیم ملی فوتبال ساختمان شرکت نفت ایران در لندن مصادره شد چین: همکاری با ایران در چارچوب قوانین بین‌المللی است واکنش عباس عراقچی به پول پاشی اسرائیل در فضای مجازی بقائی: رویکرد سه کشور اروپایی در مسئله هسته‌ای غیرمسئولانه و مخرب بود دیدار رایزنی الحکیم و آل صادق با محوریت تقویت روابط ایران و عراق بیانیه وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در خصوص طرح آتش‌بس غزه واکنش اتحادیه اروپا به ناآرامی‌ها در گرجستان

برقراری روابط نظامی میان ونزوئلا و کلمبیا

وزیر دفاع ونزوئلا اعلام کرده است که قصد دارد مجددا با کشور همسایه خود کلمبیا که چند سالی با یکدیگر دشمن شده بودند، روابط نظامی برقرار کنند.
تاریخ انتشار: ۱۲:۲۸ - ۱۹ مرداد ۱۴۰۱ - 2022 August 10
کد خبر: ۱۴۶۲۴۸

به گزارش راهبرد معاصر، «ولادیمیر پادرینو» وزیر دفاع ونزوئلا روز گذشته (سه‌شنبه) از تصمیم برای برقراری روابط دوستانه با دشمن دیرینه این کشور یعنی کلمبیا خبر داد و گفت که ونزوئلا به دنبال برقراری مجدد روابط نظامی با همسایه خود کلمبیا است.

 

 پس از سال‌ها درگیری میان کلمبیا و ونزوئلا، وزیر دفاع کاراکاس گفته است که کشورش قصد دارد تا مجدداً روابط نظامی را با همسایه‌اش کلمبیا برقرار کند.

 

طبق این گزارش، پادرینو گفت که دستورالعمل‌هایی را از «نیکلاس مادورو» رئیس‌جمهور ونزوئلا برای برقراری تماس با «ایوان ولاسکز» وزیر دفاع کلمبا دریافت کرده است تا «مجدداً روابط نظامی را برقرار کنند».

 

طبق گزارش حساب کاربری توییتری وزارت دفاع ونزوئلا، کاراکاس به دنبال برقراری مجدد روابط نظامی با کلمبیا است. وزارت دفاع کلمبیا به درخواست رویترز برای اظهارنظر درباره این خبر پاسخ نداده است.

 

طبق این گزارش،‌ پس از آن که کاراکاس به طور کامل روابط خود را با کلمبیا در سال ۲۰۱۹ قطع کرد و دلیل آن تلاش مخالفان ونزوئلا تحت حمایت آمریکا برای انتقال کمک‌های انساندوستانه از کلمبیا به ونزوئلا بود که کاراکاس آن را تهاجم بوگوتا می‌دانست، هم‌اکنون دو کشور در فرایند ترمیم روابط دیپلماتیک قرار دارند.

 

 ممیزی در سال ۲۰۲۱ از سوی آژانس توسعه بین‌المللی ایالات متحده (USAID) نشان داد که تلاش‌های امدادرسانی دولت ترامپ در راستای همسویی با اصول بشردوستانه برنامه‌ریزی نشده بود.

 

در تاریخ 28 ژوئیه، دولت جدید کلمبیا و ونزوئلا اعلام کردند که پس از سال‌ها عدم روابط دیپلماتیک، سفرایی را برای پایتخت‌های دو کشور منصوب خواهند کرد و برای تقویت امنیت در امتداد مرز مشترک خود تلاش می‌کنند.

 

کلمبیا و ونزوئلا با یکدیگر یک مرز زمینی به طول ۲۲۱۹ کیلومتر با دهها گذرگاه غیرقانونی به اشتراک دارند و فعالیت‌هایی مانند قاچاق سوخت و مواد غذایی و همچنین قاچاق مواد مخدر در این مسیرها صورت می‌گیرد. پیش از این، مقامات کلمبیایی و ونزوئلا به خاطر نبود امنیت یکدیگر را مقصر جلوه می‌دادند.

 

بر اساس این گزارش، با این حال، «گوستاوو پترو» رئیس جمهور چپگرای تازه منصوب شده کلمبیا، قبلاً تمایل خود را برای ایجاد مجدد و عادی سازی گذرگاههای مرزی اعلام کرده است./فارس

ارسال نظر
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار