اتهام‌زنی‌های ادامه‌دار آمریکا علیه ایران در بحبوحه مذاکرات رفع تحریم

در ادعای جدید ضد ایرانی آمریکا با هدف فشار بر تهران، نام یک مقام دیگر دولت ترامپ به عنوان هدف ترور مطرح شده است.
تاریخ انتشار: ۱۰:۱۸ - ۲۰ مرداد ۱۴۰۱ - 2022 August 11
کد خبر: ۱۴۶۳۷۵

به گزارش راهبرد معاصر؛ وبگاه خبری «آکسیوس» مدعی شده که وزارت دادگستری آمریکا به «مایک پامپئو» وزیر خارجه سابق این کشور گفته بود که او دومین هدف توطئه‌ ادعایی مطرح شده از سوی این وزارتخانه، بعد از جان بولتون مشاور امنیت ملی اسبق کاخ سفید بوده است.

 

طبق این گزارش، یک منبع نزدیک به پامپئو به آکسیوس گفت که وزارت دادگستری آمریکا «مستقیماً به پامپئو وزیر خارجه تأیید کرده که او یکی از افرادی است که توسط کسانی که در [اسناد] اعلام شده وزارت دادگستری [متهم] هستند، هدف قرار داشته است».

 

عصر چهارشنبه وزارت دادگستری آمریکا با انتشار بیانیه‌ای ادعا کرد یک تبعه ایران که عضو سپاه پاسداران انقلاب اسلامی است را به تلاش برای ترور جان بولتون مشاور امنیت ملی اسبق کاخ سفید متهم کرده است.

 

به نوشته آکسیوس، سند اتهام حاوی جزئیاتی در مورد یک کار دوم است که منبع گفت اشاره‌ای به پامپئو دارد. طبق این گزارش، این سند جلوتر به یک مقام ارشد سابق دولت ایالات متحده در دوره ترامپ که نامی از وی نبرده، اشاره می‌کند.

 

وزارت دادگستری آمریکا مدعی شده متهم که ۴۵ سال سن دارد قصد داشته با پرداخت ۳۰۰ هزار دلار افرادی را برای انجام این قتل اجیر کند. در این بیانیه ادعا شده انگیزه این فرد احتمالاً گرفتن انتقام بابت ترور سردار «قاسم سلیمانی» فرمانده سابق نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی بوده است.

 

طبق ادعای آکسیوس، متهم همچنین گفته بود که یک میلیون دلار برای کاری دیگر در نظر گرفته و به یک منبع محرمانه گفت: هدف قرار دادن آن مسئول خطرناک است، زیرا افراد زیادی در اطراف او هستند، اما زمان او فرا خواهد رسید.

 

«جیک سالیوان» مشاور امنیت ملی کاخ سفید بعد از صدور بیانیه آمریکا مدعی شد: «دولت بایدن بر سر محافظت از همه آمریکایی‌ها در برابر تهدیدهای خشونت و تروریسم مصالحه به خرج نخواهد داد».

 

واکنش ایران به داستان‌سرایی جدید آمریکا

ناصر کنعانی سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در واکنش به داستان سرایی جدید آمریکا گفت: اینگونه ادعاهای بی پایه و اساس با اهداف و انگیزه‌های سیاسی صورت گرفته و در حقیقت فرار به جلو، جوسازی تبلیغاتی و خصوصا فرار از مسؤولیت پاسخگویی به جنایات متعدد تروریستی است که دولت آمریکا یا مانند ترور بزدلانه سردار شهید سلیمانی مستقیما در آن دست داشته و یا مانند جنایات تروریستی رژیم صهیونیستی و گروه‌های تروریستی مانند داعش با حمایت و پشتیبانی آمریکا مرتکب شده‌اند.

 

سخنگوی دستگاه دیپلماسی تصریح کرد: بافتن این افسانه‌های نخ‌نما و بی اساس در حال تبدیل شدن به یک رویه تکراری در سیستم قضایی و تبلیغاتی آمریکا است و این بار، از سناریوسازی در ارتباط با عناصر ورشکسته سیاسی و بی ارزش مانند بولتون برای پیش بردن این روند استفاده شده است.

 

وی تاکید کرد: جمهوری اسلامی ایران نسبت به هرگونه اقدام علیه اتباع ایرانی به بهانه این اتهامات مضحک قویا هشدار می‌دهد و تاکید می‌کند حق هرگونه اقدام در چارچوب مقررات حقوق بین‌الملل برای دفاع از حقوق دولت و اتباع جمهوری اسلامی ایران را برای خود محفوظ می‌داند.

 

سناریوسازی آمریکا برای اعمال فشار بر ایران

این سناریوسازی در شرایطی است که ایران در حال بررسی پیشنهاد اصلاحی اتحادیه اروپا در خصوص مذاکرات رفع تحریم‌های وین است و آمریکایی‌ها به اقدام جدید جهت اعمال فشار بر تیم مذاکره‌کننده ایرانی متوسل شده‌اند.

 

طرف‌های غربی بعد از ترک مذاکرات وین ادعا کردند اتحادیه اروپا یک «متن نهایی» در اختیار طرف‌ها قرار داده و گفته لازم است ایران «هر چه سریع‌تر» در خصوص آن تصمیم بگیرد. بر خلاف ادعای طرف‌های غربی، مقام‌های ایران تأکید کرده‌اند که ایده‌های ارائه‌شده از سوی طرف اروپایی به هیچ عنوان متن نهایی نیست و قرار است در پایتخت‌ها در خصوص آن تصمیم‌های لازم گرفته شود.

 

جمهوری اسلامی ایران همانند چند ماه گذشته تأکید کرده تنها توافقی را خواهد پذیرفت که تأمین‌ کننده حقوق و منافع ملت ایران باشد و رفع پایدار و موثر تحریم‌ها را تضمین کند.

 

بر اساس سابقه رفتارهای آمریکا قابل پیش‌بینی بود که واشنگتن، با توجه به آنکه از یک طرف حاضر به تضمین منافع ملت ایران در مذاکرات نیست و از طرف دیگر گزینه‌ جایگزینی برای برجام ندارد، طبق عادت مألوف به فضاسازی و تلاش برای فشار روانی بر ایران روی بیاورد.

 

بیانیه وزارت دادگستری آمریکا درباره طرح اتهام علیه یک شهروند ایران را در همین راستا می‌توان ارزیابی کرد. این نکته شایان توجه است که واشنگتن در ماه‌های گذشته هر بار احساس کرده در وضعیت بن‌بست قرار گرفته، از طریق فشارهایی از همین جنس سعی کرده دست‌های خالی‌‌ از گزینه‌اش در قبال ایران را جبران کند. نگاهی به اقداماتی که آمریکایی‌ها در ماه‌های پیش همزمان با مذاکرات برای فشار بر ایران در دستور کار قرار داده‌اند مسئله را روشن‌تر خواهد کرد./ فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر